ضرورت مدیریت پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ناشی از سیل در خوزستان

هورنیوز – دکتر علیحسین حسینزاده، در نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه با اشاره به پیامدهای ناشی از سیل در خوزستان، اظهار کرد: خطرات ناشی از سیل به پایان میرسد ولی این بحران پیامدهای فنی، اجتماعی و فرهنگی نیز خواهد داشت و لازم است اعضای هیات علمی دانشگاه برای حل این مشکلات کمک کنند و راه حل ارائه دهند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ٩٠ اردوگاه برای اسکان سیلزدگان در استان داریم که این مکانها، محلی برای اسکان اضطراری و اسکان کوتاهمدت در نظر گرفته شدهاند؛ در نتیجه تا حل مشکل روستاها لازم است به فکر حل مساله اسکان موقت سیلزدگان باشیم.
حسینزاده تصریح کرد: افرادی که از خارج استان برای کمک میآیند، مدتی میمانند و کارهایی نیز انجام میدهند، ولی در نهایت میروند و پیامدهای ناشی از سیل برای خوزستان میماند و این ما هستیم که باید برای حل این مشکلات چارهاندیشی کنیم و لازم است در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی با دورنمای بیشتری ورود کنیم.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان تاکید کرد: لازم است با بررسی کارشناسانه، مشکلات و پیامدهای ناشی از سیل در خوزستان را به دقت احصاء کنیم. برخی مشکلات مشاهده شده، نیازمند بررسی دقیق هستند. به عنوان مثال اکنون تعداد زیادی از زمینهای کشاورزی و مزارع نیشکر استان به زیر آب رفته و خسارت دیدهاند و احیا و بازسازی آنها، زمانبر است و این خسارتها باید به دقت بررسی و به مدیران مرتبط در تهران منعکس شود و دانشگاهیان نیز راهکارهایی برای مدیریت موضوع پیشنهاد دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از صنایع کوچک و زمینهای کشاورزی به زیر آب رفته و آسییب دیده و این موضوع ممکن است بر شرایط اقتصادی استان تاثیرگذار باشد، در نتیجه استادان اقتصاد دانشگاه نیز باید راهکارهایی برای جلوگیری از بروز مشکلات اقتصادی برای استان پیشبینی کنند.
ایسنا