زنی که با روابطش رکورد اختلاس بابک زنجانی را شکست!

هورنیوز – رقم بدهی‌های بابک زنجانی حدود دو میلیارد دلار عنوان می‌شود اما به گفته قاضی مسعودی‌مقام، قاضی، بدهی پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی، شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو است؛ یعنی سه برابر بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت. این پرونده البته به گفته برخی منابع آگاه محدود به پتروشیمی نیست و پا در بنادر ایران هم دارد.

به گزارش اعتدال، آخرین رقمی که از بدهی‌های بابک زنجانی از سوی زهره رضایی، مشاور حقوقی زنجانی در امور بین‌الملل اعلام شده بود، یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو (۱۹۶۷۵۰۰۰۰۰) بود. این رقم از سوی وزارت نفت حدود دو میلیارد یورو اعلام شد. در هر حال با وجود تناقض کماکان رقم اعلامی از سوی این دو بخش، حدود چهار میلیارد یورو از رقمی که در کیفر خواست پرونده پتروشیمی اخیر مطرح شده، کمتر است؛ رقمی که به گفته قاضی مسعودی‌مقام، قاضی این پرونده، شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو عنوان شد؛ یعنی سه برابر بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت. این پرونده البته به گفته برخی منابع آگاه محدود به پتروشیمی نیست و پا در بنادر ایران هم دارد.

اتهام؛ مشارکت و معاونت در اخلال کلان اقتصادی در حوزه پتروشیمی

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام، صبح ۱۵ اسفند برگزار شد. قاضی مسعودی‌مقام در ابتدای اولین جلسه رسیدگی به پرونده، ضمن تفهیم مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ آئین دادرسی کیفری به متهمان گفت: «پرونده حاضر در خصوص اتهام مشارکت و معاونت در اخلال کلان اقتصادی در حوزه پتروشیمی به مبلغ شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو است.»

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیر عامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام، صبح امروز (شنبه) به صورت علنی آغاز شد.

در اولین جلسه رسیدگی به این پرونده، اسامی متهمان و اتهامات آنها اعلام شد و نماینده دادستان کیفرخواست پرونده را که مشتمل بر ۷۰۰ صفحه بود به طور خلاصه قرائت کرد. اتهام این افراد اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع از طریق ارز حاصل از صادرات به حساب‌های شخصی اعلام شده است. یکی از نام‌هایی که بعد از جلسه اول دادگاه بر سر زبان‌ها افتاد، “مرجان شیخ الاسلامی” بود.

روز چهارشنبه و پس از نخستین جلسه دادگاه فساد کلان اقتصادی،  نام زنی به چشم آمد که پیشتر هم نام او در کشور مطرح شده بود البته نه به عنوان متهم در پرونده پتروشیمی و اخلالگر نظام اقتصادی؛ “مرجان شیخ الاسلامی آل آقا”. او مدیر عامل شرکت بازرگانی دنیز و هترا تجارت است. به گفته “قاضی مسعودی” او متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار است.

او سال پیش موفق شده بود از ایران به کانادا بگریزد. سایت بولتن نیوز در مرداد ماه ۹۶ نوشت: شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخ الاسلام آل آقا کرده و این فرد با گرفتن پول های فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است. اما در عکس هایی که از جلسه دادگاه اخیر متهمین پتروشیمی منتشر شده در ردیف اول یک زن نیز نشسته است. در تصاویر منتشر شده صورت متهمین شطرنجی شده اما این احتمال را تقویت می کند که شیخ الاسلامی اکنون در ایران و در دست دستگاه قضایی باشد.

تعلل وزارت نفت در پاسخ به تحقیق و تفحص

به جزئیات این پرونده به صورت مختصر در این گزارش اشاره خواهد شد اما نکته درخور توجه آن است که در پیگیری‌ها، حدود هفت ماه پیش، کلید طرح تحقیق و تفحص از سوی مجلس شورای اسلامی درباره شفاف‌سازی روابط و عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با شرکت بازرگانی پتروشیمی قبل و بعد از خصوصی‌سازی و نحوه اخذ تضامین و مطالبات معوق آن، مطرح شده بود؛ تحقیق و تفحصی که پس از گذشت هفت ماه کماکان از سوی وزارت نفت بی‌پاسخ مانده و برخی منابع آگاه به طور غیر رسمی بیان می‌کنند در انتظار پایان دوره مجلس دهم و پیگیری نشدن این طرح تحقیق و تفحص در این دوره مجلس شورای اسلامی است.

تعلل وزارت نفت با هدف اتمام دوره دهم مجلس

علی ابراهیمی، نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی، به عنوان طراح این طرح تحقیق و تفحص می‌گوید: طرحی در چند محور را در قالب طرح تحقیق و تفحص از شفاف‌سازی روابط و عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با شرکت بازرگانی پتروشیمی قبل و بعد از خصوصی‌سازی حدود هفت ماه پیش به هیأت‌رئیسه مجلس تقدیم کردم که در نامه‌ای جداگانه به کمیسیون‌های انرژی و صنایع، ارجاع داده شد اما از آن زمان تاکنون هیچ پاسخ رسمی در این زمینه دریافت نکرده‌ام.

او ادامه می‌دهد: پیرو مذاکراتی که در آن زمان با آقای رضا نوروززاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و البته هلدینگ خلیج فارس انجام شده بود، مشخص شد روابط این بخش‌ها با یکدیگر اشکالاتی دارد و از آنجا که هنوز پاسخی رسمی دریافت نشده است، فعلاً جزئیات بیشتری از آن ارائه نخواهم داد.

هشدار به وزارت نفت

ابراهیمی درباره پاسخ غیر رسمی‌ای که از سوی وزارت نفت دریافت کرده است، می‌گوید: هفت ماه گذشته است و تا به صورت مکتوب گزارشی از سوی وزارت نفت دریافت نکنم، اقدامی انجام نخواهم داد اما طولانی‌شدن این روند نشان‌دهنده آن است که تمایلی وجود دارد که دوره نمایندگی مجلس دهم به اتمام رسیده و این طرح در آن بررسی نشود. همین اقدام به خوبی نشان می‌دهد که این پرونده چه در قالب روابط مالی و چه در قالب سیاست‌گذاری‌ها اشکال جدی دارد و باید هم مسئولان وقت و هم مسئولان فعلی در قبال آنها پاسخگو باشند.

این نماینده مجلس در قالب هشداری خطاب به وزارت نفت عنوان کرد: اگر پاسخ رسمی از سوی وزارت نفت را درباره شش محور مطرح‌شده در تحقیق و تفحص دریافت نکنم، آن را علنی کرده و از روش‌های دیگری پیگیری خواهم کرد.

او ادامه می‌دهد: جالب آن است که حتی نامه‌ای که به کمیسیون صنایع و معادن حدود یک ماه گذشته درباره ارائه ندادن توضیحات در خصوص این تحقیق و تفحص ارائه داده‌ام، هنوز بی‌پاسخ مانده است.

آن‌گونه که منابع آگاه اعلام کرده‌اند، گزارش این تحقیق و تفحص اگر از سوی وزارت نفت پاسخ داده شود، جزئیات جامعی از پرونده ۶.۶ میلیارد یورویی پتروشیمی‌ها ارائه خواهد داد که به نتیجه دادگاه کمک شایانی خواهد کرد و حالا سوال اینجاست که چرا در این مرحله از بیان جزئیات به نمایندگان مجلس خودداری می‌شود؟

مشهورترین متهم این پرونده، مرجان شیخ‌الاسلامی

جزئیات بیشتری از این پرونده در دادگاه مطرح شد اما نکته درخور توجه آن است که برخی از اعضای این باند، بسیار در رسانه‌ها سروصدا کرده‌اند. یکی از نام‌هایی که این روزها اخبار متنوعی از آن به گوش می‌رسد و همه را به نوعی شوکه کرده است، روابط مرجان شیخ‌الاسلامی، یکی از متهمان این پرونده ۶.۶ میلیارد یورویی است که تاکنون متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به این مبلغ و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفت میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و هشت میلیون و۷۱۰ هزارو ۳۸۴ دلار شده است.

به گزارش رسانه‌ها، گروهی از افراد فعال در شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم‌الانبیاء، ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخ الاسلامی آل آقا کرده‌اند و این فرد با گرفتن پول‌های فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است. این زن که دارای مالکیت شرکت‌های آرام و دنیز در ترکیه است و متارکه کرده، با داشتن چندین فرزند برای این که سرپوشی بر کلاهبرداری‌هایش بگذارد به کانادا گریخته است. آقای خ. ع از طرف شرکت نفت و گاز سپانیر طرف قرارداد با این خانم بوده که هم‌اکنون از طریق مراجع قضائی در بازداشت به‌سر می‌برد. اما این بخش کوچکی از اطلاعاتی است که از این فرد شنیده شده.

او مدیرمسئول خبرگزاری میراث و در عین حال مشغول لابی نفتی با بقایی و تیم احمدی‌نژاد بود. هم‌زمان به عنوان خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی مشغول به فعالیت بود. جالب‌تر آن که مسیح علی‌نژاد، خبرنگار آزاد که اکنون آن‌سوی مرزها فعالیت می‌کند، در کتاب معروف خود با نام «باد در موهایم» نوشته: «مرجان شیخ‌الاسلامی، دبیر سیاسی روزنامه همبستگی، مرا زیر بال و پر گرفت.» این در حالی است که او در مجلس ششم در فهرست اصلاح‌طلبان به عنوان عضو جبهه مشارکت قرار داشت و در مجلس هشتم، در فهرست ائتلافی اصولگرایان! این‌گونه که سابقه او نشان می‌دهد، روابط او محدود به یک طیف خاص سیاسی نبود و به نوعی با نزدیکی به گروه‌های سیاسی، اهداف خود را پیگیری می‌کرد. حالا او با آخرین همسرش، مهدی خلجی، در خانه‌ای دو میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری در شهر واشنگتن‌دی‌سی زندگی می‌کند.

نگاهی به سابقه سیاسی او دگردیسی و چند زیست بودن این زن را نشان می‌دهد، به همین نسبت هم تصاویر متفاوت و متضادی از او در فضای مجازی موجود است؛ با مقنعه و چادر و محجبه، با مانتو و بعد بدون حجاب در خارج از کشور!

او در انتخابات مجلس ششم به عنوان عضو جبهه مشارکت و عضو تحریریه روزنامه صبح امروز به مدیرمسئولی سعید حجاریان کاندیدا شد. در مجلس هشتم ادعا کرد که تاکنون سیاسی نبوده و نسبتی با اصلاح طلبان ندارد و با عنوان اصولگرا کاندیدا شد.

او مدیرعامل اسبق خبرگزاری میراث فرهنگی است. در دوران خاتمی خود را اصلاح طلب نشان می‌داد و با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد به سمت اصولگرایان چرخید! او همزمان توانست در شرکت‌های نفتی هم ورود کرده و طرف عقد قراردادها قرار بگیرد.

او مرداد ۹۶ از ایران به ترکیه فرار کرد و با آنچه از ایران دزدیده بود، شرکت‌هایی در ترکیه خرید. او سپس سرمایه و زندگی‌اش را از ترکیه به کانادا منتقل کرد. او اکنون همسر مهدی خلجی کارمند مؤسسه مطالعاتی انستیتو واشنگتن و از حامیان تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. نکته جالب توجه آنکه روشن نیست درون گروه‌های اپوزیسیون چه خبر است و چه اختلافاتی بروز کرده که این اطلاعات به بیرون درز کرده است.

یکی دیگر از نکاتی که در زندگی شخصی این متهم اقتصادی مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است، نحوه ازدواج و هویت همسر اوست. مهدی خلجی از فعالان رسانه‌ای خارج از کشور که به‌تازگی نیز خود را نزدیک به رضا پهلوی معرفی می‌کند، همسر او است. او البته بعد از افشای اختلاس همسرش عکس‌های خود با او را پاک کرده اما نکته جالب دیگری نیز درمورد خود خلجی وجود دارد و آن، اینکه اگرچه این روزها با کت و شلوار و کراوات در رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور ظاهر می‌شود اما زمانی در قم طلبگی می‌کرد. فعال سیاسی که ازجمله براندازان است و همین اواخر نیز به مجلس نمایندگان امریکا پیشنهاد داد که تحریم‌ها علیه ایران را افزایش دهند. با این حساب باید ببینیم سرنوشت این غائله که حالا با هشتگ «خلجی-گیت» ازجمله بحث‌های داغ توییترفارسی و دیگرشبکه‌های اجتماعی است، به کجا خواهدرسید.

واقعیت های فساد هزاران میلیاردی یار اصلاح طلبان، همراه اصولگرایان
مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، یکی از چهارده متهم پرونده اختلاس بزرگ ۶.۵ میلیارد یورویی در شرکت بازرگانی پتروشیمی است که اواسط اسفند ماه نود و هفت، در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، به همراه سیزده نفر دیگر، کیفرخواست صدها صفحه ای علیه آنان توسط نماینده دادستان، قرائت شد.

این افراد، که اسامی آن ها در زیر آمده است، جشنواره برخورد قوه قضاییه با مفاسد اقتصادی دانه درشت را در زمسنان ۹۷ تکمیل کردند و در صورتی که رای محکومیت آن ها صادر شود، بزرگ ترین پرونده اختلاس اقتصادی پس از انقلاب اسلامی خواهد بود.

صفحه مرجان شیخ الاسلامی آل آقا در لینکدین و شرکت VENITO، می‌تواند شما را با بخشی از همکارانش در خارج از کشور، آشنا کند. او در لینکدین، خود را دانش آموخته دوره دکتری ارتباطات و رسانه های دیجیتال دانشگاه تهران در فاصله سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ و دارنده مدرک مدیریت بازرگانی از دانشگاه تورنتو در سال ۲۰۱۶ معرفی می کند. وی، روزنامه نگار و عضو سابق انجمن صنفی روزنامه نگاران و روابط عمومی و از  فعالان زن مبارزه با محیط زیست بود. هم چنین صاحب امتیاز شرکت هایی چون: VENITO  INTERNATIONAL TRADING   و CANDIAN BEAUTY ACADEMY و SILKODERM HEALTH & BEAUTY CLINIC در شهر تورنتو کانادا، معرفی شده است.

اسامی ۱۴ متهم پرونده فساد اقتصادی در شرکت بازرگانی پتروشیمی

رضا حمزه لو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی (فرزند نقی، متولد ۱۳۳۷ در تهران)

    عباس صمیمی، عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی (فرزند حسین، متولد ۱۳۳۵ از بردزکن)
    مصطفی طهرانی صفا، عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی (فرزند عباس متولد ۱۳۳۵ )
    علیرضا علایی رحمانی، عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی (متولد ۱۳۳۴ فرزند قاسم از تهران)
    محسن احمدیان، بازنشسته شرکت پتروشیمی (فرزند محمد، متولد ۱۳۳۷ تهران)
    مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، مدیرعامل شرکت بازرگانی دنیز و هترا تجارت (متولد ۱۳۴۵)
    سید امین قرشی سروستانی (فرزند امان الله متولد ۱۳۴۵)
    سام حامد ساعدیان (متولد ۱۳۵۶ فرزند سعید از تهران)
    سید علیرضا حسینی(فرزند ولی الله متولد ۱۳۴۸)
    علی اشرف ریاحی (فرزند عبدالامیر متولد ۱۳۵۷ تهران)
    معصومه دری (متولد ۱۳۴۱ فرزند ابراهیم)
    ابوالفضل ملکی شمس آبادی (فرزند قربان علی متولد ۱۳۴۸)
    سعید خیری زاده ( فرزند سید مراد متولد ۱۳۳۱)
    محمد حسین شیرعلی (فرزند قلندر متولد ۱۳۳۵ از آقاجاری)
اتهام چیست؟

اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و دیگر اعضا هیات مدیره و همدستانشان، اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع از طریق ارز حاصل از صادرات به مبلغ ۶.۵ میلیارد یورو و واریز به حساب های شخصی است. ۳ نفر از متهمان این پرونده، در خارج از کشور هستند. قاضی مسعودی مقام که ریاست جلسه رسیدگی به اتهامات متهان پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی را بر عهده دارد، یکی از چهره های مطرح قضایی رسیدگی کننده به پرونده های کلان فساد اقتصادی است. او قاضی پرونده حسین هدایتی و ۳۲ متهم اختلاس در بانک سرمایه نیز محسوب می شود.

داستان شرکت بازرگانی پتروشیمی چه بود؟

یکی از شرکت های جنجالی در دهه هشتاد هجری خورشیدی، همین شرکت بازرگانی پتروشیمی است که مثل شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری (سمگا)، از شرکت های رجال خیز و پولدار بخش خصوصی ایران محسوب می شود.

شرکت بازرگانی پتروشیمی، در نیمه دوم سال هشتاد و هشت یعنی چند ماه پس از روی کارآمدن دولت دوم محمود احمدی نژاد، توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دوره وزارت میرکاظمی در وزارت نفت، پنجاه و یک درصد سهام آن به صورت یک بلوک، به قیمت ۱۲۰۰ میلیارد ریال فروخته شد. این فروش به گونه ای بود که خریدار، بیست درصد را نقدی پرداخت کرد و مابقی هم توسط اقساط بلند مدت. گروهی منتسب به موتلفه، خریدار این بلوک بود.

بازرگانی پتروشیمی در زمان عرضه، مالک شرکت های بزرگی در بورس ایران بود که پتروشیمی جم، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی زاگرس و ایلام از ان جمله  است. در آن زمان، قریب به دو هزار میلیارد تومان، ارزش دارایی های این شرکت دولتی بود که ظرف شش سال بعد، ارزش سودآوری این شرکت های متعلق به پتروشیمی بازرگانی، از دو هزار میلیارد تومان فراتر رفت. در واقع، شرکتی که بیش از دو هزار میلیارد تومان از شرکت های زیر مجموعه خود سود ساخته بود، شش سال قبلش به قیمت ۱۲۰ میلیارد تومان واگذار شده بود.

وضعیت سود شرکت پتروشیمی بازرگانی را در فهرست زیر  مشاهده کنید:

سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۸۹: ۴۵۰ میلیارد ریال
سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۰: ۹۱۰ میلیارد ریال
سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۱: ۳۵۷۰ میلیارد ریال
سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۲: ۳۴۷۰ میلیارد ریال
سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۳: ۹۸۰۰ میلیارد ریال
سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۴: ۸۰۰۰ میلیارد ریال

یکی از شرکت هایی که با پتروشیمی بازرگانی همکار بود، شرکت های متعلق به مرجان شیخ الاسلامی آل آقا بود.

بررسی های رسانه ای نشان می دهد که او در ریچموند هیل اونتاریو و تورنتو، خانه مسکونی دارد.

بر اساس اطلاعاتی که در سایت open corporations منتشر شده است و از بزرگ ترین دیتابیس شرکت های در جهان می باشد، مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، به عنوان مدیر اجرایی شرکت EXTUID در واشنگتن فعالیت داشت که ۸ جولای ۲۰۱۴ میلادی ثبت شد. این شرکت، شاخه ای از نهادی به نام IDEA CENTER FOR ARTS AND CULTURE بود. مهدی خلجی، همان طور که در عکس گرفته شده از سایت اوپن کورپوریشن نشان داده شده است، در این شرکت با آل آقا ، همکاری داشت.

ساختمان جم دراستانبول، توسط این فرد به سعید کریمیان واگذار شد و با رضا ضراب همکاری داشت.

مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، متولد دوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۵ در کرمانشاه، فرزند جمال الدین به شماره شناسنامه ۱۹۰ و کد ملی ۳۲۵۶۷۰۲۲۱۱، طبق کیفرخواست دادگاه، مدیرعامل شرکت بازرگانی دنیز و هترا تجارت است که مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور دارد و متهم به تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و شصت و پنج هزار یورو و ۸ میلیون و هفتصد و ده هزار و سیصد و هشتاد و چهار دلار است.

خانم مرجان شیخ الاسلامی آل آقا که در دهه هشتاد، فعال رسانه ای بود، از اواخر دهه هشتاد، وارد فعالیت های اقتصادی می شود. طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۹۸۷۴ مورخ هفتم اردیبهشت ماه سال نود و دو، با پرداخت ۴۵ میلیون ریال، به عضویت هیات مدیره شرکت خدمات مسافرت هوایی ماهور پرواز (مسئولیت محدود) به شماره ثبت ۳۷۰۲۷۲ منصوب شد. ایشان را در هیات مدیره این مجموعه، افراد زیر همراهی می کردند:

سودابه تحسینی به شماره ملی: ۰۰۳۶۸۹۲۶۸۸
فهیمه سمیعی به شماره ملی ۳۹۷۹۳۹۱۵۴۱

شرکت خدمات مسافرت هوایی ماهور پرواز، یکی از شرکت های اقماری است که مرجان شیخ الاسلامی آل آقا در دهه نود هجری خورشیدی در آن ها فعالیت داشت. این شرکت، طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۸۹۴۳ مورخ بیست و دوم اسفند ماه سال هشتاد و هشت، به ثبت رسید و موضوع کاری آن، تنظیم برنامه مسافرت های هوایی به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به منظور فروش بلیط مسافرت های هوایی و ذخیره جا با رعایت قوانین و مقررات و دستورالعمل های سازمان هواپیمایی کشوری اعلام شده بود.

شرکت خدمات مسافرت هوایی ماهور پرواز که مرجان شیخ الاسلامی آل آقا در آن فعالیت داشت

دفتر اصلی این شرکت در خیابان سعادت آباد، چهار راه سرو، ضلع جنوب غربی چهار راه شماره ۵۸ اعلام شد. اعضای موسس این شرکت که ۴ سال بعد، خانم مرجان شیخ الاسلامی آل آقا نیز به آن ها پیوست به شرح  زیر بودند:

خانم سودابه تحسینی
خانم فهیمه سمیعی
آقای جعفر قلی چراغی
خانم تهمینه سمیعی

یکسال بعد یعنی در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۸۹، موضوع این شرکت به شرح  ذیل تغییر یافت و ماده مربوطه در اساسنامه اصلاح گردید:

تنظیم برنامه مسافرت های هوایی به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به منظور فروش بلیط مسافرت های هوایی و ذخیره جا با رعایت قوانین و مقررات و دستورالعمل های سازمان هواپیمایی کشوری و فعالیت در زمینه اخذ روادید تنظیم و انجام مسافرت های گروهی داخلی و خارجی، ذخیره مکان و هر گونه خدمات گردشگری با رعایت قوانین و مقررات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری.

فهیمه سمیعی، هم اکنون مدیرعاملی این شرکت را بر عهده دارد که از همکاران مرجان شیخ الاسلامی آل آقا محسوب می شود. این شرکت،  مجوز بند ب داشته و در خیابان شهید بهشتی تهران (خیابان صابونچی) فعالیت دارد.

داستان شرکت بازرگانی بین المللی هترا تجارت

دیگر شرکتی که مرجان شیخ الاسلامی آل آقا در آن فعالیت داشت و در کیفرخواست نماینده دادستان در جلسه اول رسیدگی به پرونده اختلاس بزرگ در شرکت پتروشیمی بازرگانی (سهامی خاص) به آن اشاره شد، شرکت بین المللی هترا تجارت است.

این شرکت، یکی از شرکت هایی است که با شرکت بازرگانی پتروشیمی وارد معامله شد و پولشویی و اختلاس های این پرونده مفاسد اقتصادی را هدایت می کرد. نکته جالب درباره این شرکت آن است که طبق روزنامه رسمی مورخ ۱۰ خرداد ماه سال ۱۳۹۱ به شماره روزنامه: ۱۹۵۸۵، شرکت بین المللی هترا تجارت (سهامی خاص) به شماره ثبت: ۳۸۲۸۹۷ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۳۲۹۰۵۱، به استناد صورت جلسه مجمع عمومی این شرکت در اردیبهشت ۹۱، منحل می شود و مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، به عنوان مدیر تصفیه اعلام می شود. یعنی پس از یک سال و اندی کارکرد، شرکت به دلایل نامعلوم (البته فعلا) منحل می شود.

محل تصفیه این شرکت نیز میدان ونک، خیابان ونک شماره ۱۷۲ مشخص شد. احتمالا در جریان رسیدگی به پرونده این خانم، دادستان تهران، اطلاعات بیش تری از جرایمی که این شرکت در ارتباط با پرونده فساد در شرکت بازرگانی پتروشیمی در سال های پیش از انحلال انجام داده است، ارائه خواهد کرد.

طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۹۰۹۳ مورخ بیست و هشتم شهریور ماه سال هشتاد و نه، شرکت بین المللی هترا تجارت (مسئولیت محدود)، در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت می رسد.

آگهی تاسیس شرکت هترا تجارت

موضوع این شرکت که یکی از شرکت های مطرح  در پرونده اختلاس در شرکت بازرگانی پتروشیمی است، واردات و صادرات است. قطعا، فهم ارتباطات و روابط و فرآیندهایی که در جریان اختلاس از شرکت پتروشیمی به ادعای دور زدن تحریم های ایران این شرکت انجام می داد، سر نخ های جالبی را در اختیار محققان و فعالان رسانه ای و خبری قرار می دهد.

موضوع این شرکت، در ۱۰ محور خلاصه  می شود که در زیر  مشاهده می کنید و موضوعات جالبی هم در آن  قید شده   است:

صادرات و واردات کلیه محصولات و کالاهای مجاز و ایجاد دفتر نمایندگی در کلیه زمینه  ها در داخل و خارج
انجام امور مشاوره و نظارت بر اجرای پروژه سیستم های کامپیوتری و ارائه و پشتیبانی سخت افزارها
بازاریابی و تجارت مجاز غیر هرمی و غیر شبکه ای و غیر الکترونیکی مجاز و عقد قرارداد با اشخاص.
خرید و فروش و صادرات و واردات کلیه تجهیزات رایانه ای و ایجادشعبه و نمایندگی در داخل و خارج از کشور.
اخذ وام و استفاده از تسهیلات ارزی و ریالی و ضمانت نامه ازکلیه بانک های و موسسات مالی و اعتباری
انجام خدمات پژوهشی و مشاوره فنی در زمینه تجهیزات رایانه ای و سیستم های الکترونیکی و اتوماسیون.
خرید سهام شرکت های سرمایه گذاری در بخش های تولیدی و صنعتی و بازرگانی
بررسی و مطالعات در زمینه توسعه فضا های تفریحی و ایجاد فضا های مناسب برای ارتقا دانش تفریحی

این شرکت توانسته بود با درج موضوعات گسترده و متنوع در حوزه های مشاوره و بازرگانی صنعت و خدمات در داخل و خارج از کشور، حوزه فعالیت خود را پراکنده کرده و در زمینه های مختلف، وارد کسب و کار پر سود واردات و صادرات از اواخر  دهه هشتاد هجری خورشیدی شود که اوج کار  آن، روابط با شرکت بازرگانی پتروشیمی است.

مرکز اصلی این شرکت، خیابان خرمشهر، خیابان صابونچی و کوچه مبینی اعلام شد. سرمایه شرکت بازرگانی بین المللی هترا تجارت، ۱ میلیارد ریال اعلام شد. اما نکته جالب توجه درباره این شرکت، هیات مدیره ان  است:

آقای رضا حمزه لو (رییس هیات مدیره) – مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی
خانم مرجان شیخ الاسلامی آل آقا (نایب رییس هیات مدیره) مدیرعامل شرکت هترا تجارت
خانم طاهره دژدوست (عضو هیات مدیره)

در واقع، رضا حمزه لو و مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ، در سال ۸۹، با ثبت یک شرکت مشترک بازرگانی و مشاوره ای، وارد معامله با شرکت بازرگانی پتروشیمی شدند. اواخر مهر ماه سال ۱۳۹۰، رضا حمزه لو، از مدیرعاملی شرکت  بازرگانی پتروشیمی استعفا می دهد و مهندس مصطفی طهرانی، به مدیرعاملی شرکت برگزیده  می شود.

۳ ماه بعد یعنی در نهم آبان ماه سال ۱۳۸۹، سمت اعضای هیات مدیره تغییر می کند و مهندس رضا حمزه لو، به ریاست هیات مدیره  منصوب می شود.

سرمایه شرکت بین المللی هترا تجارت

طبق روزنامه  رسمی به شماره  ۱۹۲۵۰ مورخ هفدهم فروردین ماه ۱۳۹۰، سرمایه  شرکت بین المللی  هترا تجارت (سهامی خاص) از مبلغ ۱ میلیارد ریال به ۱۰ میلیارد ریال، افزایش می یابد تا مسیر برای ارتباطات گسترده تر و اخذ تضامین بانکی و ارتقا سطح اعتباری شرکت نزد بانک های طرق قرارداد در داخل و خارج از کشور، هموار شود.

شرکت بین المللی هترا تجارت، در دهم خرداد ماه سال ۱۳۹۱، منحل می شود .

خروج ارز از کشور به بهانه دور زدن تحریم‌ها

جزئیات این دادگاه که در روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، نشان می‌دهد که متهمان به عنوان مدیران شرکت و خریداران آنها که از خریداران خارجی بودند، پول‌های کلان دریافت می‌کردند و تحت عنوان دور زدن تحریم‌ها، شرکت‌هایی را در خارج تأسیس کرده و مابه‌التفاوت منشأ ارز داخلی را به نفع خود تصاحب می‌کردند.

حسینی، نماینده دادستان، در قرائت کیفرخواست گفت: شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو ارز حاصل از فروش محصولات بوده که ثابت شده است و متهمان عوائد حاصل از مبلغ فوق را به علاوه پورسانت‌هایی دریافت کرده‌اند. نماینده دادستان با اشاره به این پرونده ۷۰۰ صفحه‌ای گفت: در این پرونده، رضا حمزه‌لو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی، متهم به مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به مبلغ شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ هفت میلیون و ۶۵ هزار یورو و هشت میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار بوده است.

نماینده دادستان در ادامه اتهام متهمان را این‌گونه بیان کرد: محسن احمدیان، بازنشسته پتروشیمی، به مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۱۵ میلیون دلار و ۵۰۰ هزار یورو متهم است. همچنین عباسی صمیمی، عضو هیأت‌مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی، متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ هزار ریال، مرجان شیخ‌الاسلامی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفت میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و هشت میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار، سیدامین قرشی سروستانی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ هزار ریال و علیرضا رحمانی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع هستند. مصطفی تهرانی‌صفا، بازنشسته و عضو هیأت‌مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی متهم است به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۴۱ هزار و صد یورو. سام ساعدیان متهم است به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ پنج میلیارد و ۴۹ میلیون ریال، معصومه دری، مدیرعامل شرکت بازرگانی دفتر دوبی، متهم است به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع، محمدحسین شیرعلی متهم است به معاونت در نظام اقتصادی کشور و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و همچنین تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ هشت میلیون دلار. سعید خیری‌زاده، فرزند سیدمراد، متهم است به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع که این سه نفر که در معاونت یادشده، جرمشان فراتر از معاونت است و اقدام آنها در حد مباشرت و شرکت در جرم و ردیف ۸ متهم دیگر است. ابوالفضل شمس‌آبادی متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع، سیدعلیرضا حسینی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی شانگهای متهم است به معاونت در اخلال در نظام کلان اقتصادی و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و متهم دیگر علی‌اشرف ریاحی متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع.

نماینده دادستان در توضیح چگونگی عملکرد این متهمان توضیح می‌دهد: متهمان با سوءاستفاده از تحریم‌های بانکی و با معرفی شرکت‌های خود به خریداران خارجی اقدام به انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات محصولات شرکت‌های پتروشیمی به حساب‌های شرکت خود در خارج از کشور کرده و با تصاحب ارزهای حاصل از محصولات شرکت‌های شاکی در خارج به نفع خود و با عدم تحویل ارزها به صاحبان محصولات پتروشیمی باعث ناترازی موازنه ارزی کشور شده‌اند. متهمان مبالغ فروش محصولات پتروشیمی را وارد کشور نکرده‌اند و با تصاحب ارزهای حاصل از صادرات آن را به ریال تسویه کرده‌اند. اقدام آنها بیانگر این است که مجموع ارزهای حاصل از صادرات که با مشارکت یا معاونت متهمان بوده برابر با شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو بوده است.»

اعتدال

https://hoorkhabar.ir/678995کپی شد!
555
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.