شکاف طبقاتی، عدالت اجتماعی را زیر سوال میبرد

هورنیوز – عباس پاپی زاده با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر سبک زندگی و پرهیز از اشرافیگری گفت: در آموزههای دینی به صراحت، فقر نکوهش شده و میدانیم که اسلام به دنبال کارآفرینی، تولید ثروت و افزایش رفاه مردم است. صحبتهای مقام معظم رهبری هیچ منافاتی با این قضیه ندارد.
باید از الگوهای اشرافیگری فاصله گرفت
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث تجملگرایی و زندگی اشرافی گاهی دچار تناقضاتی هستیم یعنی گاهی بین اقشار کم درآمد با اقشار با درآمد بالا، فاصله بسیار زیادی وجود دارد و این شکاف طبقاتی ایجاد میکند و عدالت زیر سوال میرود؛ باید از الگوهای زندگی اشرافی، قدری فاصله بگیریم و به متوسط جامعه توجه کنیم. به ویژه مسئولینی که زندگی اشرافی و تجملاتی دارند، باعث خواهد شد که یک عدهای تشویق شوند تا از هر طریقی به ثروت دست پیدا کنند تا بتوانند به آن زندگی اشرافی برسند و یا مردمی که از اقشار آسیب پذیر و کم درآمد هستند با مقایسه کردن خود با این افراد دچار یاس و ناامیدی شوند و شکاف طبقاتی شکل بگیرد و ضریب جینی در کشور افزایش پیدا کند که در این صورت میتوان گفت که در یک کشور اسلامی نتوانستیم به اهدافی مثل عدالت اجتماعی، توزیع عادلانه ثروت و افزایش ثروت و رفاه در لایههای پایینی جامعه دست پیدا کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه در همه شرایط به ویژه در شرایط تحریم تا جایی که میتوانیم باید با مردم متوسط جامعه پیش برویم تصریح کرد: زمانی که میبینیم اقشار آسیبپذیر جامعه در شرایط تنگنایی قرار دارند، نباید به خود اجازه دهیم که در شرایط مادی و اقتصادی برتری قرار بگیریم و این باعث میشود تا از درک شرایط مردم فاصله بگیریم.
مشکل دولتمردان درک نکردن جامعه تحت مدیریتشان است
وی اظهار داشت: بسیاری از مشکلاتی که به دولتمردان وارد می شود این است که شرایط موجود در جامعه تحت مدیریت خود را درک نمیکنند و در جایی که تورم و گرانی وجود دارد به دلیل اینکه شخص مسئول خودش درآمد بالایی دارد و یا خودش خرید نمیکند باعث میشود که این افزایش تورم برایش معنایی نداشته باشد پس نمیتواند شرایط جامعه را درک کند و تصمیم درستی بگیرد. ما طرفدار این هستیم که همه مردم افزایش درآمد داشته باشند و به دنبال آن رفاه نیز افزایش یابد اما اکنون یک سری اقشاری داریم که جاماندهاند و درآمدشان کفاف تامین شرایط اولیه زندگی را ندارد. باید به این اقشار نیز توجه کنیم و درک کنیم و توجه بیشتری به آنها کنیم.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهنگ مصرف در کشور ما در شرایط تحریم توسط خانوار میتواند وضعیت فعلی را بهبود بخشد گفت: مردم در شرایط تحریم باید به الگوهایی که تلاش و کوشش را مدنظر دارند و به تولید و به بحث مصرف بیشتر توجه میکنند، بیشتر مدنظر قرار دهند. در شرایطی که هجوم مردم به بازار باعث کمبود یا قحطی یک کالا میشود، کافی است که مردم به اندازه نیاز روزانه خرید کنند و در این صورت کمبود کالا و افزایش قیمت اتفاق نمیافتد و خانوادهها مجبور نمیشوند تا هزینه دوچندانی پرداخت کنند.
به جای تجمل گرایی به مصرف منطقی توجه کنیم
این نماینده مردم در مجلس دهم بیان داشت: رعایت فرهنگ الگوی مصرف توسط خانوادهها به شدت میتواند در حوزه اقتصادی به ویژه در سطح کلانتر کشور را در مسیر درست هدایت کند و در چنین شرایطی به جای فرهنگ تجملگرایی، اشرافیگری و چشم و همچشمی بهتر است به مصرف منطقی توجه کنیم و قدری نیز به پسانداز، کارآفرینی، تولید و ایجاد اشتغال توجه کنیم.