هشدار کتانباف: دلالان و قاچاقچیان چوب، در حال نابودی درختان اهواز هستند

هورنیوز – در این مراسم که با حضور کتانباف شهردار اهواز، سنواتی رئیس شورای اسلامی شهر اهواز، سید ناصر موسوی نژاد عضو شورای اسلامی شهر اهواز، لاهیجان زاده مدیرکل محیط زیست استان خوزستان و امیری فرد مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز و تنی چند از نمایندگان سازمان های مردم نهاد و سمن ها در محل سایت جدیدالتاسیس تحقیقات و آموزش سازمان پارکها برگزار شد، کتانباف ضمن هشدار در خصوص نابودی فضای سبز و درختان اهواز گفت: متاسفانه همه روزه به بهانه های مختلف شاهد تخریب درختان و فضای سبز در اهواز هستیم. دلالان و قاچاقچیان چوب به بهانه هرس، در حال نابودی درختان اهواز هستند.

شهردار اهواز ادامه داد: شهروندان مسن اهوازی به خوبی فضای سبز و درختان گسترده و متنوع را به یاد می آورند، انبوه نخلستان ها و باغ هایی که در آنها گیاهان و درختانی همچون کنار، زیتون، انجیر معابد، انواع توت و…که متاسفانه امروزه کمتر اثری از آنها موجود است.

وی دلیل اصلی این مشکل را نبود حساسیت نسبت به درخت و فضای سبز عنوان کرد و گفت: در شهرهای دیگر بی تفاوتی نسبت به تخریب درختان وجود ندارد.

منصور کتانباف تشریح کرد: وقتی درختان به موقع  و به صورت صحیح و علمی هرس نشوند، عوامل دیگر نظیر  سودجویان و… به بهانه های مختلف درختان را نابود می کنند.

این مقام مسئول تاکید کرد: این حساسیت و توجه باید ابتدا در تک تک پرسنل و مدیران شهرداری ایجاد شود، سپس آموزش های لازم به شهروندان داده شود.در این مسیر سمن ها و سازمان های مردم نهاد نقش مهم و تعیین کننده ای را برعهده دارند. باید پویش های مدنی و مردمی گسترده ای از طرف مردم اهواز در خصوص اهتمام به درختان ایجاد شود.

شهردار اهواز با اشاره به لزوم حفظ و نگهداری از فضای سبز موجود به شیوه صحیح آن اذعان کرد: در این دوره کلاس های متعددی در دانشگاه شهرداری مخصوص کارگران خدمات شهری بویژه کارگران فضای سبز انجام شده و باید تداوم پیدا کند. کلیه عوامل فضای سبز اعم از نیروهای اجرایی و ناظرین باید با مبانی علم محیط زیست آشنا باشند. در غیر اینصورت نمی توانند حافظ خوبی برای محیط زیست باشند.

کتانباف از شروع دوباره پروژه کمربند سبز اهواز در آینده ی نزدیک خبر داد و گفت: خوشبختانه با تلاش ها و حمایت های مدیرکل محیط زیست خوزستان و استاندار خوزستان از محل اعتبارات مبارزه با ریزگردها ۱۵ میلیارد تومان  برای ادامه مسیر کمربند سبز در نظر گرفته شده و امیدواریم که هر چه سریعتر تخصیص لازم انجام شود.

شهردار اهواز هدف از افتتاح سایت تحقیقات و آموزش سازمان پارکها و فضای سبز را فعالیت های مطالعاتی و پژوهشی عنوان کرد وگفت: باید ابتدا از وضعیت موجود و وضعیت ایده آل فضای سبز اهواز آگاهی پیدا کنیم و سپس برای رسیدن به مقصد یک نقشه راه تعریف کنیم. اگر این نقشه راه براساس واقعیت ها و علمی و کاربردی نباشد، نه تنها ما را به هدف نمی رساند، بلکه ما را از مسیر منحرف می کند. باید شاخص تعریف کرد و به سمت آن حرکت کرد. این نقشه راه همان طرح جامع فضای سبز است.

وی با اشاره به هفته پژوهش ادامه داد: برای تدوین این نقشه راه و شناخت وضعیت موجود و ایده آل نیاز به یک پژوهش جامع داریم. پژوهشی علمی که براساس اقلیم بوده و اجرایی نیز باشد. سرانه ها باید به صورت کارشناسی تعریف شود. این اعداد و ارقام تعیین کننده وضعیت یک کلانشهر و بر اساس برنامه ریزی ها و اقدامات باید انجام شود.پس باید نهایت دقت را در تدوین آن به عمل آورد.

منصور کتانباف دستور داد: موضوع تفاهم نامه با دانشگاه کشاورزی پیگیری شود. باید حداقل در هر یک از مناطق هشتگانه یک کلینیک گل و گیاه داشته باشیم. فضایی که در آن انواع فعالیت های آموزشی به شهروندان، فعالیت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی در زمینه گل و گیاه و ارتباط با سمن ها و سازمان های مردم نهاد مرتبط انجام می شود. نمونه موفق این کلینیک ها در تهران موجود است.

شهردار اهواز ضمن تشکر از زحمات مجموعه سازمان پارکها و فضای سبز عنوان کرد: از مدیرعامل، مدیران، پرسنل و کارگران تلاش گر فضای سبز در مناطق هشتگانه تشکر می کنم که در شرایط بحران آب در تابستان امسال ، حداکثر تلاش خود را برای حفظ فضای سبز شهری موجود داشتند.

در پایان این مراسم لوح تقدیری از سوی شهردار اهواز به لاهیجان زاده مدیرکل محیط زیست خوزستان به دلیل حمایت و همکاری با شهرداری اهواز در موضوع فضای سبز و درختکاری اهدا شد.

https://hoorkhabar.ir/677484کپی شد!
103
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.