امضای تفاهم‌نامه تحقیقاتی بین شهرداری اهواز و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

هورنیوز – حمید امیری فرد مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز ضمن خیر مقدم به مدعوین گفت: تغییرات اقلیمی جدید، نبود طرح جامع فضای سبز، شوری بیش از حد آب و موضوعات دیگر باعث شد تا برای تحقیقات و پژوهش به دانشگاه مراجعه کنیم.

امیری فرد تحقیقات و پژوهش را پشتوانه کارهای اجرایی و عملیاتی دانست و خاطرنشان کرد: تعیین نیاز آبی گونه های گیاهی فضای سبز، آسیب شناسی فضای سبز، پیوند درختان و درختچه های میوه و گلدار مثل کنار هندی، ختمی چینی، شاپسند و گل کاغذی از نمونه سرفصل‌های این عناوین جهت تحقیقات و پژوهش می باشد.

منصور کتانباف شهردار اهواز نیز در ادامه ضمن خیرمقدم به مهمانان اظهار کرد: امیدواریم این تفاهم نامه علمی و تحقیقاتی نقطه عطفی در شهرداری اهواز باشد و در آینده از آن به نیکی یاد شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان پارکها جزء سازمان‌هایی است که بصورت مکرر با مردم در ارتباط است، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی اهواز باید به موضوع فضای سبز اهتمام ویژه ای داشته باشیم، زیرا مردم هر سرزمین به داشته هایشان اهمیت می دهند و آن را برای دیگران ابراز می‌کنند تا آنها نیز به آن اهمیت دهند که یکی از این موضوعات رفاهیات و شهربازی هاست.

شهردار اهواز با بیان اینکه ساحل رودخانه کارون یک ظرفیت خفته است تصریح کرد: ساحل کارون با ۲۴ کیلومتر یکی از جاذبه های گردشگری اهواز است، که می‌توان از این ظرفیت برای جذب توریست و گردشگر نیز بهره جست.

کتانباف سازمان پارکها را یکی از سازمان‌های تخصصی و علمی شهرداری عنوان و اضافه کرد: سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز یکی از سازمان‌های تخصصی و علمی شهرداری است که نیروهای متخصص نیز در آن فعالیت می‌کنند، ولی متاسفانه شرایط برای انجام تحقیقات علمی وجود ندارد و به همین منظور از ظرفیت دانشگاه ها می توان برای انجام تحقیقات و پژوهش بهره گرفت.

وی با بیان اینکه سرانه فضای سبز اهواز برای هر نفر حدود ۶/۱۲ متر است، تاکید کرد: دو هزار و ۵۰۰ کارگر فضای سبز در سطح فضای سبز کلان شهر اهواز فعالیت می کنند، که اکثریت آنها دوره های آموزشی و تخصصی فضای سبز را طی نکرده اند و با استفاده از ظرفیت آموزش دانشگاه ها و تشکیل دوره های آموزشی ویژه کارگران، چهره فضای سبز اهواز تغییر خواهد کرد.

 شهردار اهواز در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته باغ ها و نخلستان‌ها نماد اهواز بودند ولی متاسفانه امروز اینچنین نیست و خیلی از این فضاها از بین رفته است. باید این فضاها را احیا و آنها را به پارک و فضای سبز تبدیل کرد، تا به دست زمین خواران نیفتد.

سید عطااله سیادت رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان نیز با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم نامه گفت: از سال ۹۴ بودجه پژوهشی این دانشگاه افزایش پیدا کرد و ما بعنوان نمایندگان دانشگاه جهت انجام پروژه های تحقیقاتی به سازمان‌ها و ارگان‌ها مراجعه کردیم و عنوان کردیم این دانشگاه بدون گرفتن هزینه ای آماده همکاری در زمینه تحقیقات و پژوهش با سازمان ها است.

سیادت با بیان اینکه آموزش و پژوهش نقش بسزایی در سازمان ها دارد افزود: اولین تفاوت کشورهای جهان سوم با جوامع پیشرفته در تحقیقات و پژوهش و دومین موضوع آموزش نظام اداری است، اگر در یک سیستم آموزش نباشد ایستایی به وجود می‌آید و این خود مخرب است.

ریاست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ادامه داد: موضوعات مطروحه به معاونت پژوهشی دانشکده ارسال و در حال بررسی است و از دانشجویان و اساتید خواسته شده تا تحقیقات خود را با توجه به این موضوعات با هزینه دانشگاه شروع کنند.

وی در پایان با بیان اینکه آفات یکی از مشکلات اصلی فضای سبز است و ما می‌توانیم در این خصوص به کلینیک گیاهپزشکی سازمان پارکها کمک کنیم یادآور شد: با تحقیقات صورت گرفته در مناطق مختلف کلانشهر اهواز مشخص شد بیشترین ذرات معلق در هوا مربوط به صنایع و دود ماشین هاست که متاسفانه خطرناک و سرطان زا هستند. گیاهان در این تحقیق نقش موثری داشتند و با آزمایشاتی که از آن گرفته شده مشخص شد، بسیاری از ذرات ریزی که در هوا معلق بودند توسط همین گیاهان جذب شدند.

https://hoorkhabar.ir/677436کپی شد!
195
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.