مشکل ریزگردهای خوزستان ظرف مدت ۲ سال حل می شود

هورنیوز – علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی اظهار داشت: چرای دام ها باید مدیریت شوند زیرا دامها نقش تخریبی در مراتع دارند و تمام علوفه را چرا می‌کنند.
وی با اشاره به بارندگی اخیر در خوزستان و تاثیر آن بر کانون های ریزگرد بیان کرد: تاکید ما بیشتر مراقبت از کانون های جنوب و جنوب شرق با حفظ علوفه ای است که از این پس با توجه به بارندگی های امسال ایجاد می شود .

مدیر کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار گفت: با توجه به بارندگی ها مراتع در منطقه جنوب و جنوب شرق خوزستان وضعیت خیلی خوبی خواهند داشت برای همین مدیریت چرا و قرق را در سطح زیادی در نظر گرفته ایم و نامه نگاری های مختلفی نیز در این رابطه با استاندار خوزستان، وزارت جهاد کشاورزی و دفتر مقام معظم رهبری داشته ایم.

وی یادآور شد: نبود مدیریت چرا نه تنها از یک سو موجب بروز گرد و غبار می شود بلکه از سوی دیگر نیز وقتی علوفه مجانی باشند، دامداران اقدام به فروش دام خود نمی‌کنند و گوشت گران می‌شود، در واقع هرگاه با تَرسالی و پوشش گیاهی خوب مواجه بودیم دامداران دام خود را نفروخته‌اند.

***منشایابی کانون‌های گرد و غبار کل کشور تا پایان سال جاری
طهماسبی‌بیرگانی با اشاره به میزان اراضی غبارناک و غبارخیز بیان کرد: در حوزه غبارناکی هنوز آمار نهایی در این خصوص در استان را به دست نیاورده ایم ولی از منظر غبارخیزی نزدیک به ۲ میلیون هکتار در خوزستان مناطق غبارخیز با شدت‌های مختلف هستند.

وی گفت: تا پایان امسال نه تنها استان خوزستان بلکه کل کشور از نظر منشایابی داخلی به طور کامل انجام می‌شود.

مدیر کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار با اشاره به اعتبارات تخصیص داده شده برای مقابله با ریزگردها در خوزستان گفت: از ۲ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال تاکنون ۵۰ درصد اعتبارات به استان خوزستان تخصیص داده شده است و سارمان برنامه و بودجه نیز اولویت بندی های این موضوع را انجام داده است، همچنین مبادله موافقتنامه اعتبار و پیشرفت فیزیکی پروژه های نیز ابلاغ شده است.

وی تاکید کرد: شخصا به جد پیگیر کارگروه نظارتی متشکل از استاندار، سازمان برنامه و بودجه و ستاد مقابله با گرد و غبار هستم تا اثر بخشی پروژه ها به طور کامل استخراج شود.

***کانون‌های ریزگرد زیر چتر UNDP
طهماسبی‌بیرگانی در خصوص پیگیری های بین المللی در حوزه کانون های ریزگرد خارجی توضیح داد: امسال برنامه عمل زیرمنطقه ای زیرنظر چتر UNDP(برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد )در دستور کار قرار داده ایم که رایزنی‌های اولیه آن در دفتر UNDP در ایران انجام شده است که منابعی نیز از سوی UNDP و کشور ما در خصوص کانون های جنوب غرب در حال پیگیری است.

وی تاکید کرد: حتی پیگیری های ما در حوزه گرد و غبار خارجی روی کانون های تاثیر گذار روی خوزستان می باشد.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور با تاکید بر این که پیش از این موافقت نامه هایی در این خصوص منعقد می شد که تاثیر چندانی نداشت، گفت: در حال حاضر می خواهیم دفاتر UNDP در کشورهای عراق، سوریه و ایران برنامه مورد نظر را قبول و اجرا کنند که این موضوع در دستور کار ما قرار گرفته و رایزنی با سرپرست UNDP نیز طی هفته گذشته انجام شده است.

برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد یا UNDP، یا به عبارت دیگر، شبکه‌های جهانی توسعهٔ ملل متحد، بزرگترین مرجع کمک‌کننده برای توسعهٔ این کشورها در سطح جهان است.

معضل گرد و غبار از ۱۵ سال گذشته تاکنون گریبانگیر استان خوزستان و برخی دیگر از استان‌های کشور شده است که عوامل مختلفی چون تغییرات اقلیمی آب و هوا، خشک شدن تالاب‌ها، خشکسالی، احداث سدها و… از جمله عوامل دخیل در این پدیده به شمار می‌آیند.

بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های خوزستان را بیابان تشکیل داده که نقش مهمی در بروز پدیده گرد و غبار در این استان دارد و گفته می شود بین ۳۰ تا ۴۰ درصد این گرد و غبارها منشاء داخلی دارد.

بر اساس مطالعات، مساحت کانون های فرسایش بادی و ماسه های روان در خوزستان ۲۸۰ هزار هکتار و وسعت کانون های رُسی ۳۵۰ هزار هکتار است که کانون های رسی، بحرانی معرفی شده است.

حدود ۴۰ هزار هکتار از این کانون ها در جنوب و شرق اهواز کانون های فوق بحرانی است که در اولویت طرح مقابله با ریزگرد قرار دارد.

ایرنا

https://hoorkhabar.ir/677198کپی شد!
192
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.