فروشگاه یا نمایشگاه؟!
به گزارش هورنیوز، امروزه در بسیاری از صنایع و زمینه ها شاهد برپایی کنفرانس ها و نشست های دوره ای به صورت متناوب هستیم و صنعت عظیم ساختمان نیز از این امر مستثنی نیست.
قبل از هر صحبتی درباره نوزدهمین دوره نمایشگاه صنعت ساختمان در اهواز لازم است به طور اجمالی مفهوم و معنا و اهداف کلی از برگزاری چنین نمایشگاه هایی را مرور کنیم. نمایشگاه به چه معناست؟ در معنای لغوی نمایشگاه جایی است برای به معرض نمایش گذاشتن اشیاء.
به طور کلی هدف از برپایی نمایشگاه های صنعتی معرفی و ارائه محصولات و یا ایده های نوین در زمینه های مختلف صنعت مربوطه است که در میان این امر نشست ها و گفتمان های تخصصی نیز شکل می گیرد که همگی منجر به همکاری و آشنایی بیشتر افراد، استفاده از تکنولوژی ها و ایده های جدید و در آخر پیشرفت روزافزون آن صنعت خواهد شد.
خوشبختانه هرسال در نقاط مختلف ایران و به پیروی از آن در اهواز نیز این نمایشگاه برگزار می شود اما با گذشت هر سال نه تنها شاهد پیشرفت این نمایشگاه نیستیم بلکه افول آن را با شیب تند به خوبی لمس می کنیم.
در این نمایشگاه در کمال ناباوری دیده شد که، نمایشگاهی که باید بسیار پویا و مملو از ایده های نو و نویدبخش تولید و ورود تکنولوژی های جدید معماری و ساخت بنا و ملزومات آن باشد تبدیل به بازاری برای خرده فروشی مواد درجه چندم شده و حتا یک کالای مشابه را می توان در چند غرفه آن مشاهده نمود.
درست چیزی شبیه به نمایشگاه عیدانه آجیل و خشکبار و این بحث اسفناک تا جایی پیش می رود که افرادی که در غرفه ها حضور داشتند از پاسخگویی به سوالات مهندسین عاجز مانده و این موضوع چیزی غریب به ۸۰ درصد غرفه ها را در بر می گرفت. اطلاعات ابتدایی راجع به طراحی یا صنعت ساختمان و کاربرد کالای خود در این زمینه را نداشته و در جواب به سوال های مراجعین خود را مسئول بخش فروش معرفی کرده و از الباقی مسائل ابراز بی اطلاعی می کردند در صورتی که حتا برای فروش نیز باید اطلاعات کامل و تخصصی ارائه شود.
در مجموع برپایی نمایشگاه تخصصی کار بسیار پسندیده ای است ولی اینکه این موضوع صرفاً جهت درآمدزایی برای (مجموعه شرکت های نمایشگاهی) باشد و هیچ گونه نظارتی از طرف کارشناسان و متخصصان این صنعت بر روند اجرایی و هدف اجرایی این رخداد نباشد علاوه بر اینکه حاصل مثبتی برای این صنعت درپی نخواهد داشت موجب دلسردی و سرخوردگی بازدیدکنندگان می شود و تنها حاصل آن تبدیل شدن آن به جمعه بازاری این چنینی خواهد شد که قاعدتاً نباید انتظاری فراتر از آنچه رخ داد، انتظار داشت.
فاطمه کوه شکن