درب استانداری، محلی برای دادخواهی کارگران/خواب پاییزی اداره کل کار خوزستان

به گزارش هورنیوز – هر از گاهی خبری درباره چند ماه عقب افتادگی حقوق کارگران و کارکنان وابسته به یک دستگاه اجرایی و به دنبال آن اعتصاب مقابل استانداری خوزستان به گوش می رسد. تقریباً می توان گفت خوزستان یکی از استان هایی است که بیشترین اعتصاب های کارگری ناشی از عدم پرداخت حقوق در آن دیده می شود که این اتفاق ها به هیچ عنوان نمی تواند به مصلحت استان باشد.

اعتصاب کارگرانی که مدت ها است حقوقی دریافت نکرده اند اگر چه بخشی از آن به علت فشارهای اقتصادی اخیر در کشور است اما عملکرد دیگر استان ها که علی رغم چنین شرایطی توانسته اند با عملکرد به نسبت قابل قبول تری از بروز اعتصاب ها جلوگیری کنند نشان می دهد اثرگذاری تحریم ها یا فشارهای اقتصادی نمی تواند توجیهی برای کم کاری مدیران استان خوزستان باشد؛ این اعتصاب ها علل و عوامل مختلفی دارد اما هر علتی که داشته باشد مطمئناً برای استان خوزستان تنها یک نتیجه بیشتر ندارد و آن نیز زیان همه جانبه به این استان است.

یکی از تازه ترین اعتصاب های کارگری در خوزستان مربوط به کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران است؛ صبر کارگران گروه ملی پس از اینکه نزدیک به ۴ ماه را بدون حقوق سپری کردند بالاخره به سر آمد و در نهایت مجبور شدند با اعتصاب مقابل استانداری خوزستان صدای اعتراض خود را به گوش مسئولین استان برسانند.

همین ماجرا برای کارگران شرکت کیسون به عنوان پیمانکار شهرداری اهواز و مجری پروژه پر از قصه و غصه متروی اهواز رخ داد و آنها نیز پس از تحمل ۱۷ ماه کار بدون حقوق ناچار به اعتصاب شدند. کارگران شهرداری شادگان و آبفای روستایی استان خوزستان نیز جزو معترضین چند وقت اخیر بودند که عدم پرداخت حقوق، آنها را نیز وادار به اعتصاب کرد.

تردیدی نیست برای استانی که طی چند سال اخیر از پدیده های مختلفی همچون ریزگرد، دود، مهاجرت، آلودگی هوا، مشکلات چندگانه پس از بارندگی و قص علی هذا ( از ین جمله) رنج می برد، بیکاری و عدم پرداخت حقوق کارگران آنهم در چنین شرایط نامناسب آب و هوایی تحمل ناپذیر به نظر می رسد.

نقش کم رنگ اداره کل کار خوزستان

یکی از سازمان هایی که می تواند نقش بازدارنده ای در اعتصاب ها و اعتراض های کارگری داشته باشد اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی خوزستان است. این سازمان در صورتی که به وظایف ذاتی خود به بهترین شکل (در حالت ایده آل) و یا حداقل به شکل قابل قبولی عمل نماید به طور حتم بخش عمده ای از این اعتصاب ها شکل نخواهد گرفت. برای روشن تر شدن نقش اداره کار در حمایت از کارگران چند مورد از وظایفی که این سازمان بر عهده دارد را مرور می نماییم.

حمایت از تشکل های مردم نهاد

اداره کار باید با تقویت نهاد ها و تشکل های کارگری به خواسته های این قشر زحمت کش رسیدگی کند در صورتی که این نهادها در استان خوزستان از کمترین حمایت برخوردار هستند و طبعاً نقش چندانی نیز ایفا نمی کنند.

تشویق کارفرمایان برای حمایت از کارگران

ایجاد امکانات رفاهى برای کارگران با تشویق کارفرمایان به ایجاد تاسیسات و ارائه خدمات رفاهى در کارگاه ‌ها و همچنین ایجاد تسهیلات لازم جهت تامین مسکن و سایر اقدامات حمایتى از دیگر وظایف این سازمان می باشد.

رسیدگی به اختلاف های کارگران با کارفرمایان

همچنین رسیدگى به اختلافات و شکایات کارگرى و کارفرمایى یکی دیگر از اختیارات این سازمان و از قضا یکی از محل های اختلاف کارگران با کارفرمایان در این استان به شمار می رود.

مطالعات برای ایجاد اشتغال

یکی دیگر از وظایف اداره کار “انجام مطالعات و بررسی‌های لازم به منظور شناخت امکانات و پتانسیل استان در زمینه ایجاد اشتغال مولد و فراهم آوردن فرصت‌هاى جدید شغلی و ارائه راه کارهای مناسب است” در صورتی که استان خوزستان برابر آنچه آمار و ارقام نشان می دهد جزو استان هایی است که با حجم زیادی از جمعیت بیکار مواجه است و این نشانگر عدم انجام هرگونه مطالعه در خصوص ایجاد اشتغال می باشد.

این موارد تنها بخشی از آنچه اداره کل کار استان خوزستان بر عهده دارد اما اینکه آیا توانسته است فراتر از روزمرگی که دست و پای برخی از سازمان ها از جمله شهرداری اهواز را بسته است، به این وظایف عمل نماید یا خیر را باید نه از روی آمار و ارقام این سازمان بلکه باید از دل جامعه کارگری پیدا کرد.

https://hoorkhabar.ir/676572کپی شد!
190
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • Adel مشکل گروه ملی تنها مشکل حقوق نیست. خواسته اصلی کارگران این شرکت راه اندازی خطوط تولید و ورود مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی این شرکت است که بدلایل نامعلوم هیچکدام از این اقدامات صورت نمیپذیرد
منتشر شده۱