جای خالی انرژی خورشیدی در خوزستان
هورنیوز، فن آوری های جدید و توسعه تکنولوژی هر روز دست آوردهای جدیدی را برای کاهش وابستگی بشر به سوخت های فسیلی ارائه می دهد. انرژی های جدید به سرعت جای سوخت های فسلی را گرفته و در سراسر جهان در حال تکثیر هستند اما این تکنولوژی در کشور ما تقریبا بیگانه بوده و همچنان مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه سوخت های فسیلی ابار تولدی انرژی را به دوش می کشند.
یکی از مولدهای انرژی پاک و جدیدی که به حفظ محیط زیست کمک فراوانی می کند صفحات خورشیدی هستند؛ این صفحه ها از مونتاژ سلولهای خورشیدی و از ترکیبات نیمه هادی بوجود میآیند که وظیفه آنها تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی الکتریکی میباشد.
استفاده از این نوع صفحه ها در بسیاری از کشورها حتا کشورهایی که در طول سال روزهای آفتابی چندانی ندارند رواج یافته است بطوری که کشور مانند فنلاند که جزو کشورهای اسکاندیناوی محسوب می شود و نزدیک به قطب شمال قرار دارد با استفاده از این تکنولوژی به شمال اروپا برق صادر می کند!
متاسفانه این فن آوری در کشور ایران علی رغم ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دو سوم آن که باعث شده است به یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی تبدیل شود، کمتر مورد توجه قرار دارد در حالی که برخی از کارشناسان این انرژی معتقدند که در صورت تجهیز مساحت بیابان های ایران به سامانههای دریافت انرژی تابشی میتواند انرژی مورد نیاز بخشهای گستردهای از خاورمیانه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.
ناگفته پیدا است که استان خوزستان یکی از مستعدترین نقاط کشور برای تامین و تولید انرژی خورشیدی می باشد. وجود آفتاب سوزان و تعداد روزهای متعدد آفتابی در این استان، زمینه های خدادادی برای بهره گیری انرژی خورشیدی را فراهم آورده است اما همانگونه که شاهد هستیم همچنان تامین برق یکی از دغدغه های اصلی در فصل گرم در خوزستان به شمار می رود.
به دلیل کاهش بارندگی و افزایش دما در خوزستان تصمیم بر آن شد که ساعات کاری ادارات دولتی کاهش پیدا کند که این کار پیامدهای منفی به دنبال دارد ؛ البته در شرایط فعلی و با توجه به گرمای شدید تابستان در خوزستان به نظر راهکار مناسبی به نظر می رسد اما کافی نبوده و همانطور که گفته شد پیامدهایی مانند خسارت به بخش خصوصی را به دنبال دارد. بنابراین الزام استفاده از این نوع انرژی با توجه به خشک سالی های فعلی ضروری و واجب به نظر می رسد.
هرچند در سال های اخیر گام هایی برای حرکت به سمت این نوع انرژی در کشور و استان خوزستان برداشته شده است اما با توجه به نیاز روزافزون به نیروی برق باید سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
کیماس نوروزی پور