در انتصاب مدیران حوزه کار با کانون کارفرمایی مشورت نمی شود/ظرفیت کانون کافرمایی گسترده تر از اتاق بازرگانی است

به گزارش هورنیوز، رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی کارفرمایی خوزستان و عضو هیئت رئیسه شورای شهر اهواز در دیدار فعالان انجمن های صنفی با استاندار خوزستان گفت: متاسفانه حال و روز شرکای اجتماعی دولت در خوزستان مانند گرمایی که با آن دست و پنجه نرم می کنند، خوب نیست!
محد هادی قنوات افزود: کانون انجمن های صنفی کارفرمایی خوزستان به عنوان یک تشکل قانونی ظرفیت بسیار بالا و کاملتری در مقایسه با اتاق بازرگانی یا اتاق اصناف دارد چرا که مجموعه متشکلی از تمامی صنوف است لذا جا دارد جایگاه این کانون در مجموعه تصمیم گیری استان دیده شود.
وی گفت: علی رغم این شرایط کانون کارفرمایی، جایگاه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به اتاق بازرگانی داده شده در صورتی که کانون کارفرمایی با گستردگی فعالیت هایی که بر عهده دارد از جمله حضور نمایندگان آن هیئت های تشخیص و حل اختلاف، هیئت های بدوی و تجدید نظر، بیمه و دارایی و کمیته مشاغل سخت و زیان آور جایگاه بسیار مهمتر و دربرگیرنده تری دارد.
هادی قنوات در مورد لزوم ارائه بسته های حمایتی از تولیدکنندگان در استان خوزستان اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی و در شهر تبریز شهرداری و استانداری دستگاه های اجرایی را مکلف به استفاده از تولیدکننده های بومی کرده است در حالی که این طرح از سوی من در شورای شهر شهر مطرح شد اما همکاران اذعان داشتند که در فرمانداری تائید نخواهد شد.
رئیس کانون انجمن های صنفی کارفرمایی خوزستان بیان کرد: کارفرمایی که کارگر کارگاه آن به دلیل مشکلات آب و هوایی ۵۰ ساعت کار می کند اما ۱۹۲ ساعت دستمزد می گیرد نمی تواند با تولید کنندگان دیگر استان ها رقابت کند. متاسفانه در حال حاضر بخش عمده ای از مشاغل در استان در حال نابودی هستند چرا که قوانین و مقرراتی دست و پاگیر مانع فعالیت آنها شده است.
وی در مورد بازنشستگی های پیش از موعد در خوزستان یادآور شد: در استان خوزستان هر سال ۳۰ هزار نفر درخواست بازنشستگی پیش از موعد دارند که ۱۵ هزار نفر از آنها بازنشسته می شود که در بین آنها افراد زیر ۴۰ سال هم دیده شده است! با این شرایط هر چقدر شغل ایجاد شود باز هم این بازنشسته ها که اکثر آنها سن زیادی هم ندارند فضای کسب و کار را خراب می کنند یا اینکه نیروهای مختصی که برای آنها زحمات بسیاری کشیده شده به دلایل متعدد در استان های دیگری جذب می شوند در نتیجه شرکت هایی مانند گروه ملی در حال خالی شدن از این نوع افراد هستند.
او گفت: اگر ما به دنبال بهبود فضای اشتغال هستیم باید جلوی قانون سخت و زیان آور گرفته شود تا وضعیت اشتغال استان بهبود یابد یا اینکه دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آور تعطیل شود زیرا بخش خصوصی استان را نابوده کرده است؛ پیش از این قرار بود در برنامه ششم توسعه طی تکلیفی که مجلس شورای اسلامی کرده بود فضای کسب و کار بهبود پیدا کند در حالی که هر روز شاهد رویش موانعی پیش روی این فضا هستیم. در حال حاضر بخش عمده ای از پروژه ها و خرید های دستگاه های مختلف از خارج از استان انجام می شود که باعث خروج سرمایه و خروج مالیات بر ارزش افروده از استان می شود.
هادی قنوات با یادآوری ظرفیت خاص استان خوزستان در بخش خصوصی افزود: در هیج جای کشور بخش خصوصی ظرفیتی مانند استان خوزستان ندارد اما در استان های دیگر از کانون های کارفرمایی برای انتصاب مدیران حداقل در حوزه اشتغال و کار مشورت گرفته می شود ولی در خوزستان به کانون توجهی نمی شود در صورتی که سرنوشت بخش خصوصی در دست این مدیران می باشد.