۴۰ پارک محلی و منطقه ای در سطح شهر احیا می شود

هورنیوز – در این مراسم که در سالن کنفراس شورای اسلامی شهر اهواز با حضور کتانباف شهردار اهواز، فلسفی، باباپور، کعب عمیر، لطفعلی زاده و ایزدی رییس، نایب رییس و اعضای شورای اسلامی و تنی چند از مدیران استانی و شهری برگزار شد، شهردار اهواز، انبوه کاری در فضای سبز موجود را از اولویت های این حوزه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون و چهارصد هزار مترمربع عرصه موجود فضای سبز در کلانشهر اهواز موجود است و برخی از آنها ناقص هستند که محل نخاله ریزی، سگهای ولگرد و…شده که قصد داریم با توجه به زیرساخت های موجود از قبیل شبکه آبیاری آب خام، مسیرهای دسترسی و…. آنها را با انواع مختلف و متنوع گیاهان و درختان، احیا و انبوه کاری کنیم.

وی تشریح کرد: طبق برنامه ی اعلام شده از سوی سازمان پارکها تا پایان سال با این روش ۴۰ پارک محله ای و منطقه ای را در سطح شهر آماده و با تکمیل روشنایی پارک، استقرار مبلمان شهری، وسایل بازی کودکان و..این پارک ها به شهروندان اهوازی تقدیم می شود.

منصور کتانباف به دیگر فعالیت های انجام شده اشاره کرد و ادامه داد: براساس این رویکرد و با حمایت شورای اسلامی شهر از آبان ماه تا اردیبهشت ماه حدود ۱۶۰ هزار نهال از گونه های متنوع و سازگار با اقلیم به جز کنوکارپوس کاشت شده است(هرچند هیچ دلیل علمی برای مخرب بودن گیاه کنوکارپوس ارائه نشده است) و باز هم این روند ادامه خواهد داشت. البته تعدادی از خیرین و ارگان ها هم تعدادی نهال هدیه کردند و در این امر به شهرداری کمک کردند.

شهردار اهواز با اشاره به طرح کمربند سبز اهواز، اذعان کرد: از ۷هزار و ۲۰۰هکتار طرح مصوب تنها شهرداری اهواز به تعهد خود مبنی بر احداث هزار هکتار عمل کرد و ۸۰۰ هکتار آن به همت نیروهای خدوم شهرداری باقی مانده است. امسال در حال امضای تفاهم نامه ای هستیم که بر طبق آن امیدواریم در صورت تخصیص اعتبارات ملی یکهزار و۶۰۰ هکتار کمربند سبز انجام دهیم. هر چند نگهداشت این مجموعه بزرگ هم توان بالایی را می طلبد.

این مقام مسئول از تکمیل ساحل سازی کارون به عنوان یکی از پروژه های بزرگ این دوره مدیریت شهری نام برد و بیان کرد: این پروژه شامل ۱۴ کیلومتر طول ساحل سازی از شیبان تا زرگان، پارک شهروند و پل نهم است. از جنبه های مفید عمرانی، ترافیکی و…که بگذریم یکی از مهمترین دستاوردهای این پروژه ایجاد پارک های ساحلی جدید است. این پروژه در مسیر با معارضین مختلفی دست به گریبان است؛ معارضینی همچون تاسیسات نفت و گاز، پادگان ارتش، املاک مسکونی شخصی و…که با هر کدام از آنها در حال تفاهم و مذاکره هستیم. هرچند که مشکلات مالی اصلی ترین چالش شهرداری اهواز است. سال گذشته قیری را تنی ۷۰۰ هزار تومان می خریدیم اکنون به تنی ۲میلیون تومان رسیده است و سایر هزینه ها و دستمزدها که هر کدام به دلیل شرایط موجود اقتصادی چندین برابر شده اند.

شهردار اهواز به مشکل تامین آب جهت فضای سبز اشاره کرد و گفت: در بسیاری از شهرها و کلان شهرها از فاضلاب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز و درختان استفاده می شود. با توجه به بحران خشکسالی در کشور و لزوم قطع آب شرب برای آبیاری فضای سبز، با بهره برداری از تصفیه خانه شرق اهواز، از این ظرفیت بهره ببریم و می توانیم نیاز هفت هزار هکتار فضای سبز را برآورده کنیم.

کتانباف از آموزش نیروهای فضای سبز به عنوان یکی از ضرورت های پیشرفت در این  حوزه نام برد و افزود: در رویکردهای نوین حفظ محیط زیست، کلیه نیروهای مرتبط با فضای سبز و محیط زیست اعم از مدیران، پیمانکاران، ناظران و کارگران باید در حد خود، از علم فضای سبز بهره کافی داشته باشند. باید به جایی برسیم که داشتن علم محیط زیست و فضای سبز یکی از الزامات پیمانکار فضای سبز شود. براین اساس مدتی است که مجریان و کارگران حوزه های مختلف خدمات شهری بویژه پاکبان ها و نیروهای فضای سبز تحت آموزش های کاربردی و علمی قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در نظر سنجی که نیمه دوم سال گذشته از سوی دانشگاه  از شهروندان اهوازی در خصوص مهم ترین انتظاراتشان از شهرداری مطرح شد، سه موضوع را اولویت خود اعلام کردند که عبارت است از اول نظافت عمومی، جمع آوری صحیح پسماند و…دوم حمل و نقل عمومی و سوم مقوله فضای سبز شهری.

این مقام مسئول ادامه داد: با این وجود و علیرغم اهمیت بالای موضوع حفظ محیط زیست و فضای سبز در کشورهای توسعه یافته و در کلانشهرهای بزرگ، متاسفانه در برخی از نقاط کشور بویژه در اهواز، حساسیت نسبت به حفظ فضای سبز و درخت وجود ندارد. در تهران و کلانشهرهای دیگر با بریده شدن تنها یک درخت، موجی از جنجال و اعتراضات نسبت به این موضوع به راه می افتد، در حالیکه در شهر ما این حساسیت بین مردم و مسئولین کمتر به چشم می خورد.

کتانباف نقش سمن ها و سازمان های مردم نهاد را در این زمینه برجسته دانست و گفت: یکی از کارهایی که سمن ها و سازمان های مردم نهاد می توانند در این زمینه انجام دهند، تولید و بالا بردن حساسیت نسبت به موضوع حفظ درخت و فضای سبز در بین آحاد جامعه است. ظرفیت های مختلفی هم موجود است، ظرفیت هایی از قبیل هنر، فضای مجازی، رسانه های مختلف و…که هر کدام می توانند به نوبه خود در این زمینه موفق باشند. آموزش های عمومی و نظارت بر حفظ محیط زیست دو محور عمده این هدف هستند. خوشبختانه قوانین خوبی برای پیشگیری و برخورد با متخلفان موجود است.

وی تاکید کرد: حفاظت از محیط زیست و موضوع فضای سبز باید به گفتمان اصلی جامعه تبدیل شود که خوشبختانه از این جنبه نسبت به گذشته، وضعیت بهتر شده است.

شهردار اهواز با اشاره به اقدامات گذشته این سازمان در ادوار مختلف اظهار داشت: در دهه های ۸۰ و۹۰ شهرداری اهواز در زمینه توسعه ی فضای سبز اقدامات خوبی انجام داده و سرانه فضای سبز را بالا برده است، اما باید پذیرفت که تا وضعیت ایده آل فاصله داریم.

کتانباف تصریح کرد: این عقب ماندگی جز با کمک و مشارکت تک تک شهروندان به وضعیت مناسب فضای سبز جبران نمی شود. شهرها را ارگان ها و دولت ها نمی سازنند، بلکه مردم با حس مشارکت خود آنها را می سازند. فضای سبز و درختکاری نیز از این قاعده مستثنا نیست.

در پایان شهردار اهواز گفت: از همه اعضای محترم شورای شهر، اعضای سمن ها، سازمان های مردم نهاد، تلاشگران محیط زیست، دوستداران درخت و طبیعت، سازمان محیط زیست، اداره جهاد کشاورزی و..همه کسانی که تلاش می کنند تا شهری زیست پذیر و انسان محور داشته باشیم تشکر و قدردانی می کنم.

https://hoorkhabar.ir/674181کپی شد!
58
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.