مشکل آب خرمشهر و آبادان برطرف شد

هورنیوز– طی چند روز اخیر باز هم خبر دیگری از استان خوزستان در صدر اخبار قرار گرفت. آب، خواسته مردم آبادان و خرمشهر که اینبار از مطالبه و گلایه تبدیل به تنش و درگیری شد. برای اطلاع از آخرین و وضعیت شهرهای خرمشهر و آبادان گفتگویی را با استاندار خوزستان انجام داه ایم که در ادامه می آید.
 استاندار خوزستان درباره علت تنش بوجود آمده در شهرهای خرمشهر و آبادان و شوری بیش از حد آب دز این دو شهر، گفت: همانطور که می دانیم شهرهای آبادان و خرمشهر در پایین دست رودخانه کارون قرار دارند و چون در قسمت های بالا دستی رودخانه، آب بیشتری مصرف می شود در نتیجه میزان EC یا همان املاح موجود در آب در این قسمت ها افزایش پیدا کرد. همچنین به علت جزر و مد دریا و کاهش دبی رودخانه آبی اندکی برای این شهرها باقی می ماند.
غلامرضا شریعتی اظهار کرد: در گذشته یک خط انتقال آب از کرخه برای آبادان و خرمشهر کشیده شد که حدود ۵۰ الی ۵۵ درصد آب شرب این دو شهر را تامین می کرد و باقی آن از رودخانه کارون و کارخانه آبشیرین کن بدست می آمد در نتیجه این آب با تصفیه آب خانگی قابل تحمل بود اما از آنجا که خشک سالی در دو سال اخیر بخصوص در سال جاری شدت بیشتری نسبت به سال های گذشته داشت، آب رودخانه های کارون و بهمنشیر کاهش پیدا کرد و در نتیجه با پسروی آب دریا و ورود آن به این دو رودخانه باعث شد آب تا حد زیادی شور و غیر قابل استفاده شود. متاسفانه این اتفاق منجر شد تا آن بخش از آبی که از طریق خط لوله انتقال آب (پروژه غدیر) وارد خرمشهر و آبادان می شد نیز شور و غیر قابل استفاده شود در نتیجه کل آب این دو شهر در بدترین وضعیت ممکن قرار گرفت.
علت بلوای آب در آبادان و خرمشهر
استاندار خوزستان افزود: علی رغم این شرایط، با برنامه ریزی های انجام شده تلاش شد تا با بالابردن دبی آب پروژه غدیر آب این دو شهر همچنان مانند گذشته کمابیش قابل تحمل شود اما متاسفانه چند روز پیش به علت شکسته شدن خط لوله آب غدیر (کرخه) امکان انتقال آب کرخه مسیر نبود در نتیجه همه آب مورد نیاز خرمشهر و آبادان از کارون و بهمنشیر برداشت می شد بنابراین آب این دو شهر بشدت شور شده بود.
خوشبخانه لوله با سرعت تعمیر و آب غدیر مجددا تزریق شد که در پی آن وضعیت EC آب خرمشهر و آبادان به حالت گذشته برگشته است.
توزیع آب در آبادان ک خرمشهر
شریعتی بیان کرد: البته باید در نظر داشت که خشک سالی و کاهش بارندگی منابع آب استان را کاهش داده است و چه بسا اگر بارندگی مانند سال های پیش می بود با شکسته شدن خط لوله چنین مشکلاتی بوجود نمی آمد.
وی افزود: در طی این مدت تعداد ۴۸ تانکر آب در آبادان و ۱۸ تانکر در خرمشهر و همچنین حدود ۹۰ هزار لیتر آب معدنی توزیع شد. شایان ذکر است در روزهای آینده نیز خط دوم لوله آب غدیر به طول ۱۰۰ کیلومتر لوله به قطر ۲ متر وصل خواهد شد که با انجام آن همه آب مورد نیاز شهرهای آبادان و خرمشهر از آب پروژه غدیر تامین می شود که آب مناسبی می باشد اما هدف نهایی این است که آب خط لوله غدیر از رودخانه دز تامین شود که آب بسیار با کیفیتی می باشد.
انتقال آب به کویت؛ دروغ محض است!
استاندار خوزستان درباره انتقال آب از خوزستان به کویت و بصره ضمن رد آن خاطر نشان کرد: این موضوع را کاملا تکذیب می کنم چرا که مربوط به گذشته بوده و به مرحله اجرا در نیامد و به ضرس قاطع اعلام می کنم که آب از خوزستان به هیچ کشور خارجی صادر نمی شود و مطمعن باشید طرح این مسائل برای ایجاد فضای بی اعتمادی نسبت به دولت است.
وی در پایان گفت: استاندارد مصرف آب برای هر فرد ۱۸۰ لیتر است که در آبادان و خرمشهر هر نفر ۵۰۰ لیتر مصرف می کند که از این بابت تقاضا می نماییم با توجه به مشکلات آبی و کاهش بارندگی، شهروندان صرفه جویی در مصرف آب را مد نظر داشته باشند.
گفتگو: کیماس نوروزی پور
https://hoorkhabar.ir/674092کپی شد!
233
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.