عوارض داروهای دامپزشکی برای مصرف کنندگان فرآورده های پروتئینی خطرناک است

هورنیوز – یکی از مواد غذایی مهم مورد استفاده انسان ها گوشت های دامی است که باید که باید توجه ویژه ای به سلامت آن شود تا سلامتی انسان به خطر نیفتد.

اگر سلامت فرآورده های پروتئینی و گوشت های دامی تامین نشود سلامتی انسان و مصرف کنندگان آن با مخاطراتی رو به رو می شود.

در همین ارتباط حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: غذاهایی را بهداشتی می نامیم که عاری از هر گونه موادی باشد که باعث ایجاد عارضه هایی در مصرف کننده شود.

وی اضافه کرد: این مواد خارجی صرفا محدود به میکروارگانیسم ها و یا سایر عوامل بیولوژیک و سموم مترشحه از آنها نیست، بلکه انواع مواد شیمیایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مواد غذایی را آلوده می کند نیز نقش مهمی را در ایجاد اختلالات فراوان و حتی مسمومیت در مصرف کنندگان دارد.

 کارشناس بهداشت مواد غذایی در ادامه تصریح کرد: بر خلاف عفونت ها و مسمومیت های میکروبی، عارضه های ناشی از مسمومیت های شیمیایی اغلب در دراز مدت آشکار می شود.

وی در همین ارتباط توضیحاتی را ارائه کرد و ادامه داد: با استعمال و کاربرد گسترده داروها و مواد شیمیایی در دام ها، در اثر باقیمانده و رسوبات آنها در مواد غذایی با منشا دامی امکان اینکه انسان مستمرا در معرض عوارضی برای مدت تمامی عمر باشد کاملا مشخص است.

عبدالعزیز خاطرنشان کرد: بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذایی می توانند در انسان ایجاد سرطان، آلرژی زا و یا مسموم کننده باشند و باعث مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان شوند و متاسفانه در کشور ما هنوز در زمینه کنترل کیفی مواد غذایی کمتر توجه شده است.

وی عنوان کرد: مهمترین مواد شیمیایی و داروهایی که از طریق مواد غذایی با منشا دامی به انسان منتقل می شود آنتی بیوتیک ها، داروهای کوکسیدیوستاتیک، تیرئوستاتیک، برخی هورمون ها و داروهای آرام بخش است.

کارشناس بهداشت مواد غذایی تصریح کرد: این مواد علاوه بر آنکه به عنوان دارو برای درمان برخی بیماری ها به کار می روند به صورت مکمل غذایی و به همراه جیره غذایی به عنوان افزایش دهنده رشد و بازدهی دام نیز به مقادیر زیادی مصرف می شوند.

عبدالعزیزی به عواقب بد استفاده از این داروها اشاره کرد و در همین ارتباط گفت: متاسفانه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در دامداری و مرغداری ها و باقیمانده آنها در گوشت و شیر دام ها باعث ایجاد خطرات فراوانی همچون سرطان، آلرژی و مسمومیت حاد و در نهایت تهدید جدی برای سلامتی مصرف کننده می شود.

علم و فناوری

https://hoorkhabar.ir/673752کپی شد!
50
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.