نسبت به بحث آب شرب و فاضلاب خوزستان غفلت کردهایم
هورنیوز – غلامرضا شریعتی در نشستی با مهندسان، پیمانکاران و عوامل اجرایی طرحهای شرکت آب و فاضلاب خوزستان که ۱۹خردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار داشت: وضعیت آّب شرب و فاضلاب در استان خوزستان مناسب نیست. مشکلات آب شرب در استانهای دیگر، بیشتر کمی است اما استان خوزستان با مشکلات کمی و کیفی آب مواجه است.
وی افزود: هرچند آب تحویلی به مردم در خوزستان آبی بهداشتی است، اما کیفیت آب شرب تحویلی به مردم در بسیاری از شهرها قابل تحمل نیست. اکنون در آبادان و خرمشهر آبی که مردم استفاده میکنند، قابل تحمل نیست و باید در این زمینه اقدامات اساسی انجام دهیم.
استاندار خوزستان با بیان اینکه در بحث آب طرحهای خود را جامع ندیدهایم، تصریح کرد: سطح زیر کشت را در استان از حدود ۲۰۰ هزار هکتار به بیش از یک میلیون هکتار رساندهایم اما همچنان از رودخانه کارون برای تامین آب استفاده میکنیم. اگر آن زمان آب کارون آب خوبی بوده اما اکنون با تغییر شرایط به جای آب، برای شرب زهآب از رودخانه برداشت میکنیم.
شریعتی با اشاره به اینکه آب شرب یکی از اساسی ترین زیرساختهای توسعه است زیرا اگر آب شرب نباشد امکان زیست و در نتیجه توسعه وجود ندارد، عنوان کرد: در آن زمان بخشی نگر و جزیرهای عمل کردهایم و یک طرح را انجام دادهایم و به نتیجه رساندهایم اما به سایر بخشها و عوارضی که ممکن است از قبل عملکرد ما به وجود بیاید، توجه نکردهایم. اکنون همه ما در کنار هم تلاش خواهیم کرد تا کارها را به خوبی پیش ببریم زیرا ما متعهد هستیم که شرایط لازم را برای مردم ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در طول این سالها نسبت به بحث آب شرب و فاضلاب خوزستان غفلت کردهایم و میطلبد که توجه جدی تری به این بخش کنیم، اظهار کرد: دفع بهداشتی فاضلاب با توجه به شرایط استان، هزینههای زیادی دارد و مقداری نیز نسبت به این موضوع غفلت شده است. ما باید متوسط دفع بهداشتی فاضلاب در خوزستان را به متوسط کشوری برسانیم.
استاندار خوزستان گفت: به علت وجود رودخانههای پر آب و بزرگ در خوزستان ساده ترین فکر برای دفع فاضلاب شده است تا فاضلاب وارد رودخانه شود تا با توجه به خود پالایشی رودخانه شاهد دفع فاضلاب باشیم اما اکنون با افزایش حجم فاضلاب، سطوح زیر کشت، خشکسالی و… این کار به یک مساله پر سر و صدا تبدیل شده و باید به آن توجه جدی کرد.
شریعتی با بیان اینکه استان و کشور برای حل مشکلات آب و فاضلاب دست در دست همدیگر دادهاند، ادامه داد: ۵ تصفیه خانه فاضلاب در خوزستان در حال انجام است و ۵ تصفیه خانه دیگر نیز در روند مناقصه و فاینانس قرار دارند. انتظار داریم که این روندها به سرعت طی شود تا شاهد اجرایی شدن این تصفیه خانهها در استان باشیم.
وی ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز آماده بهره برداری است و همه کارهای تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز نیز انجام شده و آماده آغاز عملیات اجرایی است. باید در زمینه ۱۷شهر اصلی استان در بحث فاضلاب اقداماتی انجام گیرد و با سرعت و جدیت کارها پیش روند.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا سرمایههای ارزشمندی که در استان خوزستان وجود دارند، تقویت شوند. هرچه توان پیمانکاران استان بالاتر باشد، توان فنی و مهندسی استان نیز بیشتر است و میتوان از مرکز برای تفویض اختیارات به استان درخواست کرد تا کارها در درون خود استان انجام شوند.