۷۰ نفر در خوزستان به هپاتیت مبتلا هستند

هورنیوز – شکرالله سلمان زاده چهارشنبه در کارگروه بهداشت و درمان خوزستان در استانداری با بیان اینکه روند بیماری هپاتیت آ در این استان رو به افزایش است، افزود: این بیماری از طریق آب آلوده منتقل می شود که نشان می دهد آلودگی در آب وجود دارد.

وی بیان کرد: پارسال تعداد مبتلایان به بیماری هپاتیت آ در خوزستان بسیار کمتر از تعداد کنونی بود.

رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: موارد مبتلا به اسهال نیز در خوزستان رو به افزایش است و نشان از وجود مشکل در آب، نبود نظارت کافی بر مواد غذایی و افزایش دستفروشان دارد.

وی گفت: از پارسال تاکنون هیچ مورد بیماری ناگ انسانی نداشتیم ولی هم اکنون مبتلایان به این بیماری در خوزستان رو به افزایش است و مشاهده شده ناگ در فاضلاب استان موجود است.

سلمان زاده افزود: ناگ میکروب شبهه وبا است که بیماری زایی آن کمتر از وبا است.

وی بیان کرد: افزایش بیماری‌های تغذیه ای و سوء تغذیه ای به دنبال کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش قیمت و تغییر الگوی مصرف مواد غذایی، افزایش افراد تحت تاثیر از امواج گرمایی، افزایش بیماری های واگیر به ویژه در هنگام رویدادهایی جدی اقلیمی نظیر سیل و خشکسالی (وبا، سالک، انواع اسهال، و حصبه) و همچنین ظهور مجدد بیماری‌های ریشه کن شده نظیر مالاریا، افزایش بیماری‌های تنفسی ناشی از آلودگی زیست محیطی و افزایش انواع بیماری های پوستی و چشمی و انواع فشارهای روحی و روانی از جمله چالش های این حوزه است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وضع موجود سامانه های آبرسانی شهری گفت: در محدوده زیرپوشش دانشگاه جندی شاپور اهواز ۱۹شهرستان با ۳۸شهر و ۲میلیون و ۳۶۱هزار و ۳۳۹نفر جمعیت وجود دارد که آب آشامیدنی در این شهرها با ۷۸منبع آب شامل رودخانه کارون، کرخه، دز، زهره، رود زرد، و چاه زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب اهواز و خوزستان تامین می‌شود.

وی ادامه داد: نمونه برداری میکروبی آب در مناطق شهری براساس جمعیت زیرپوشش در مواقع پیک بیماری های روده ای ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

سلمان زاده افزود: براساس بررسی میکروبی انجام شده در شهرستان‌های زیرپوشش، کیفیت آب شهرستان های مسجدسلیمان، ماهشهر، اندیکا و کارون نیاز به مداخله و اصلاح دارند.

وی با اشاره به وضعیت موجود سامانه‌های آبرسانی روستایی حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تعداد کل روستاهای تابعه این دانشگاه ۲ هزار و ۱۹۴ روستا است که ۶۱۹ هزار و ۲۲۳ نفر جمعیت دارد.

رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: یک هزار و ۸۰۲ روستا دارای شبکه لوله‌کشی هستند که از این تعداد ۴۳ روستا فاقد متولی تامین کننده آب هستند.

ایرنا

https://hoorkhabar.ir/672837کپی شد!
81
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.