از انکار محیط زیست خوزستان در زمینه بارانهای اسیدی تا اصرار مدیر عامل مناطق نفت خیز جنوب
هورنیوز – احمدرضا لاهیجانزاده در جلسه کاهش آلودگی هوای اهواز اظهار داشت: این کارگروه به صورت کشوری از اواخر دهه ۸۰ شکل گرفت و در کلانشهرهای ۸ استان رئیس کارگروه استاندار معین شد.
وی با بیان اینکه طرح هوای پاک از سال ۱۳۳۴ مطرح است و سال ۵۳ بندهای جدید به آن اضافه شد، افزود: مابقی قوانین این طرح پس از انقلاب به تصویب رسید و تا همین سال ۹۶ آخرین قانون به این طرح اضافه شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: در سال ۹۶ تنها ۴ روز هوای پاک داشتیم که البته تمام آنها به گازها باز نمیگردد و گرد و غبار موجود در استان نیز در آمار روزهای ناپاک دخالت دارد.
وی درباره آمار روزهای ناپاک خوزستان تصریح کرد: خوزستان در سال گذشته ۲۳۱ روز هوای سالم، ۱۰۸ روز هوای ناسالم، ۷ روز هوای بسیار ناسالم و ۱۴ روز هوای خطرناک را تجربه کرده است.
لاهیجانزاده گفت: از دستگاهها انتظار داریم تا طرح الیزه را در دستور کار خود قرار دهند همچنین با کمک پلیس راهور استان خودروهای فرسوده شهر تحت کنترل و جریمه واقع شوند.
وی در این باره ادامه داد: تاکسیرانی و اتوبوسرانی نیز وضعیت خوبی ندارد استفاده از انرژیهای نو باید بیشتر شود و فضای سبزی بیشتری در اهواز ایجاد شود چرا که کمربند فضای سبز اهواز وضعیت خوبی ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: فلرهای نفتی در یک طرح ۳ ساله باید جمعآوری شوند همچنین معاینه فنی خودروها که الزام آن به آئین نامه هوای پاک بستگی دارد باید انجام شود مسئله آتش زدن مزارع نیشکر نیز مسئله بسیار مهمی است که باید برطرف شود.
همچنین در این جلسه بیژن عالیپور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با استناد به یک مقاله علمی و صحبتهای معصومه ابتکار در شهرستان اهواز بحث بارانهای اسیدی در استان را مطرح کرد و خطاب به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان عنوان کرد: این بارانها منشاء نفتی ندارند چرا که تحقیقات صورت گرفته این امر را میگوید.
وی افزود: برای کشور ما بسیار بد است که با وجود متخصصان فراوان اما هنوز منشاء دقیق بارانهای اسیدی را پیدا نکردهایم.
لاهیجانزاده در پاسخ به عالیپور با انکار نبود مسئله بارانهای اسیدی و دخالت فلرهای نفتی در آلایندگی هوای اهواز و شهرستانهای اطراف تاکید کرد: طبق آمار علوم پزشکی اهواز ۹۵ درصد مراجعه کنندگان در زمان باراش باران مشکل تنفسی داشتهاند و به جز ریزگردها آلایندگی فلرهای نفتی در این امر موثر بوده است.
تسنیم