وزیر بهداشت: نیروهای پزشکی در خوزستان بمانند
هورنیوز – سید حسن قاضی زاده هاشمی شنبه شب در نشست با اعضای هیات رئیسه دانشکده علوم پزشکی آبادان و مقامات محلی که در هتل کاروانسرای آبادان برگزار شد، با اشاره به حضور خود در خرمشهر و آبادان به منظور افتتاح پروژه های درمانی، اظهار کرد: باید به تاسی از فطرت خود شکر نعمتها را به جای بیاوریم تا موجب فزونی نعمتها شود. از آنچه که امروز در خرمشهر مشاهده کردم، بسیار خوشحال شدم. ثمرات تلاشهای صورت گرفته کاملا مشهود بود. واقعا فکر نمی کردم در این شهر اینقدر کار انجام شده باشد یا این قدر کار و پروژه در حال اجرا داشته باشید. از تمام کسانی که در این بخش کمک کردند، تشکر می کنم.
وی تصریح کرد: از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند که به تعهد خود وفادار بودند و نشان دادند که به بحث سرمایه اجتماعی برای منطقه آزاد اروند فکر می کنند نیز تشکر می کنم. این خیلی مهم است. کاش سایر دستگاههایی که از مواهب طبیعی و نعمتهای خدادادی خوزستان و آن هم برای کل کشور بهره مند می شوند به این بحث توجه کنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: واقعیت این است که بی تردید این منطقه و به ویژه آبادان و خرمشهر در آینده بهتر از امروز ساخته می شود و افتخار آن به کسانی تعلق دارد که این فرصت را مغتنم بشمارند و به آنچه وظیفه ملی، میهنی و انسانی و به خصوص ایمانی آنها است، عمل کنند. بسیار مهم است که این افتخار را پیدا کنیم و طی مدتی که در این منطقه هستیم، کارهای ماندگاری را برجای بگذاریم.
قاضی زاده هاشمی به سخنان و درخواستهای مطرح شده در این نشست اشاره و عنوان کرد: بعضی از موارد مطرح شده به سرعت قابل انجام است. انجام برخی دیگر از این فرمایشات نیازمند زمان است. بخشی از این موارد نیز در اختیار من قرار ندارد. برای مثال تبدیل شدن دانشکده علوم پزشکی آبادان به دانشگاه مستلزم اخذ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. برای این کار در دانشکده باید مولفه هایی وجود داشته باشد که فکر می کنم دانشکده آبادان به سمت این مولفه ها در حال حرکت است.
وی ادامه داد: خواهش من از دکتر آموزنده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان این است که نگاه کمّی نداشته باشند و به سمت رشته های ویژه و کیفی بروند. نگاه ما به آبادان و خرمشهر، منطقه ای است. این منطقه استعداد دارد. تحقق اینکه این منطقه در غرب آسیا دارای موقعیت ویژهای شود را خیلی دور نمی بینم. این اتفاق خواهد افتاد.
وزیر بهداشت افزود: اصلا قبول ندارم که منطقه آبادان و خرمشهر محروم است. این منطقه بسیار غنی است ولی ما بی عرضه و بی توجه بودیم، غفلت کردیم و استفاده نکردیم. منطقه آبادان و خرمشهر را زنده می بینم. در مقطعی که شاید حدود ۱۵ سال قبل باشد و همچنین در ابتدای تصدی این پست در وزارت بهداشت به این منطقه آمدم. تاکنون چندین بار افتخار حضور در این منطقه را پیدا کردم. در این منطقه شرایط واقعا بسیار بهتر از گذشته است اما کمبودها و کاستیهایی وجود دارد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه شرایط منطقه آبادان و خرمشهر با مناطقی مانند میرجاوه، نیکشهر و هیرمند قابل قیاس نیست، گفت: در خصوص تقاضای مطرح شده در مورد اختصاص فوق تخصص نوزادان به آبادان و خرمشهر، همین ماه پیگیریهایی انجام می شود. در مورد بحث رادیوتراپی و سی تی اسکن نیز باید زمین لازم فراهم شود. در زمینه آمبولانس دریایی و آمبولانس هوایی، منطقه آزاد همچنان وفادار است و ما می خواهیم که بهترینها در منطقه مستقر شوند که این بحث را پیگیری خواهیم کرد.
وی درباره درخواست مطرح شده در این نشست در زمینه جذب هیات علمی در دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار کرد: در این خصوص نمایندگان محترم منطقه در مجلس باید کمک کنند تا سازمان امور اداری و استخدامی بالاخره همراهی کند و امکاناتی در اختیار ما قرار دهد تا آنچه شما می خواهید محقق شود. حتما در این زمینه پیش قدم هستیم و کمک شما هم لازم است. این سازمان نیز باید احساس دین بکند که البته بیشتر از ما نسبت به این منطقه این احساس را دارند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: من از خدا می خواهم که این منطقه، قطب مهم پزشکی بشود. احساس می کنم اگر این کار محقق شود، وظیفه خود را به انجام رسانده ایم که البته هنوز تا این کار فاصله زیادی داریم. همه باید تلاش کنیم و در عین حال صبور و شاکر باشیم تا اینجا قطب مهم پزشکی در منطقه بشود و واقعا یک زمانی هم قطب بوده است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: هرچند گفتن این موضوع صحیح نیست اما یک زمانی اینجا قطب پزشکی بوده و شرایط مناسبی در آبادان و خرمشهر وجود داشته است. این مناطق باید به موقعیت پیشین خود برگردند. آبادان و خرمشهر نه تنها چیزی کم ندارند، بلکه نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس چیزهای خیلی اضافه ای نیز دارند. جوانان حتما در آینده مشاهده خواهند کرد که این منطقه دارای موقعیتی ویژه می شود.
وی درباره بحث سهمیه بومیها در پذیرش دانشجو در دانشکده علوم پزشکی آبادان، عنوان کرد: براساس آنچه به من گزارش شده، تا ۵۰ درصد اختیار جذب دانشجوی بومی وجود دارد. منطقه آزاد اروند نیز در این بخش می تواند ورود کند و تعدادی دانشجو را بورسیه خود کند.
وزیر بهداشت در زمینه جذب بخش خصوصی در پروژه های حوزه بهداشت و درمان بیان کرد: در این زمینه تا می توانید حمایت کنید. همین جا اعلام می کنم هر فردی درخواست اخذ هر مجوزی در مورد تخت بیمارستانی، آزمایشگاه و تجهیزات داشته باشد، ما هیچ حرفی نداریم. البته پیشنهاد می کنم که در این پروژه ها با دولت و به ویژه با وزارت بهداشت اصلا مشارکت نکنید.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: البته اگر هم درخواست اجرای پروژه مشارکتی با دولت را داشته باشید، اشکالی ندارد. یکی از قطبهای داروسازی کشور باید حتما در این منطقه دایر شود.
وی بیان کرد: شاخصهای بهداشتی در استان خوزستان به دلایل مختلف مناسب نیست که ریزگردها، مساله آب، فاضلاب و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی از جمله دلایل این وضعیت است. اما آماری به من دادند که بسیار تعجب آور بود و بابت آن بسیار خوشحال شدم چرا که استاندارد کشور انگلیس است.
وزیر بهداشت با ابراز خرسندی از دیدار با امام جمعه آبادان، گفت: دیدار با دو امام جمعه خوب آقای آل هاشم امام جمعه تبریز و امام جمعه آبادان طی روزهای اخیر از توفیقات من است. آقای آل هاشم بسیار مسلط بر مسائل و در عین حال بسیار مراقب هستند و در این شرایط که همه بنا دارند که مردم را مایوس کنند و کاستیها را بزرگ نشان دهند تا توانمندیها و داشته هایمان کم دیده شود، نگاهی بسیار مثبت دارند.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: امیدواریم در نوبت بعدی در تمامی حوزه ها شرایط تغییر کرده باشد و همه مردم امیدوار باشند که بالاخره نظام آنها را رها نکرده است. بدترین چیزی که در حال حاضر ممکن است اتفاق بیافتد و برخی حتی به زور در تلاش برای تحقق آن هستند و متاسفانه ما هم زمینه ساز آن هستیم، این است که به مردم بقبولانند که کسی به فکر شما نیست.
وی افزود: بسیار بد است که یک خانواده یا ملت فکر کنند که سرپرستشان به فکر آنها نیست و رها شده اند. این بدترین چیزی است که اکنون برای آن تلاش می شود و متاسفانه گاهی ما ناخواسته در همین پازل یا میدان بازی می کنیم.
وزیر بهداشت خطاب به ائمه جمعه و نمایندگان آبادان و خرمشهر در مجلس عنوان کرد: کار در منطقه آبادان و خرمشهر و در مجموع در استان خوزستان، سخت است. ممکن است که برای پزشکان فرصتهای دیگری به جز کار در این استان وجود داشته باشد که البته وجود دارد. فکر می کنم خونگرمی مردم خوزستان و احساس دین به این استان برخی از متخصصان و همکاران ما را در این استان زمینگیر کرده است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه همه باید به ماندگاری نیروهای پزشکی در خوزستان کمک کنند، افزود: اگر بخواهیم در آینده این منطقه از لحاظ پزشکی رونق یابد، نیروی پزشکی در تحقق آن بسیار حائز اهمیت است، نیروی انسانی باید دلگرم به کار شود.
ایسنا