همه چی آرومه (۵)
برای نپاشیدن مالچ بهانه وجود داشته!
محمدرضا گنجی عضو هیئت مدیرهجنگلبانی کشور گفت: مالچ پاشی هیچگونه عوارض جانبی نداشته و طی ۶ سال گذشته حتی یک بیمار هم وجود نداشته است؛ شایعه وجود بیماری بهانهای برای کارنکردن است. ترکیه با ایجاد سدها و عراق با جنگ تحمیلی بیشترین تاثیر را در افزایش کانون ریزگردها داشته اند.
گنجی با بیان اینکه ۲ میلیون هکتار بیابانزدایی و تصفیه شن انجام شده که پیشنهاد ما این است که در زمینه مالچ پاشی اقدامات بیشتری انجام شود، عنوان کرد: ایران بیش از ۴۰ سال است که به فرمولاسیون مالچ رسیده اما در زمینه مالچ پاشی فعالیت زیادی نداشته است.
تنها با مالچ پاشی مشکلات حل نمی شود
عباس پاپیزاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی درباره میزان تاثیرگذاری مالچپاشی در کنترل میزان گردوغبار در منطقه خوزستان میگوید: مالچباشی تقریباً ۱۰ درصد سطح بحرانی ما را میتواند کنترل کند، قسمت اعظم مشکلات ما مربوط به خشک شدن تالابهاست و مشکلات این تالابها هم با مالچپاشی حل نمیشود.
او ادامه میدهد: «یکسری کانونهای ریزگرد قدیمی داشتیم که این کانونها حدود ۵۰سال پیش هم با مالچپاشی کنترل میشد و الان مجدداً همان مناطق مالچپاشی میشوند، اما ۸۰ تا ۹۰ درصد فضای کانونهای بحرانی ما مربوط به اراضی است که قبلاً تالاب و آبگیر و محل تجمع آب بودهاند.»
پاپیزاده افزود: «الان همین محلها که خشک شدهاند ریزگرد بسیار کوچکی را ایجاد میکنند که بهوسیله کوچکترین جریانات هوایی قابل جابهجایی است و باید راههای دیگری را برای مقابله با این ریزگردها انتخاب کنیم. بهعنوان مثال آبگیری و پخش سیلاب مصنوعی، احیای تالابهای قدیمی و درختکاری و بوتهکاری در برخی از نواحی -که فضای خاص خودش را میطلبد- اقداماتی است که میتواند در اینباره کمک رسان باشد.»
موضوع ریزگردها را باید با همکاری بخشهای مختلف پیگیری کرد!
سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: بخش مربوط به ریزگردها، اقلیم و تغییرات زیست محیطی را باید با همکاری بخشهای مختلف پیگیری و دنبال کرد.
جمعیت حاشیه نشین خوزستان و عدم وجود برنامه!
محمدصادق کریمی کیا مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان گفت: خوزستان دومین استان دارای جمعیت حاشیه نشین کشور است به شکلی که این جمعیت حاشیه ای از جمعیت برخی استانهای کشور بیشتر است.
وی افزود: بالا بودن جمعیت حاشیه نشین خوزستان، بار مسئولیت را در استان نسبت به دیگر استان ها متفاوت و در کنار آن، تغییر اقلیم، مهاجرت شرایط استان را خاص کرده و راه حل های پیچیده ای را نیز می طلبد.
در برخی قراردادها نیشکر قانون رعایت نشده است!
یکی از نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در جریان تحقیق و تفحص از شرکت «کشت و صنعت نیشکر کارون» متوجه شدیم که در برخی قراردادها قانون رعایت نشده است و در بحث برونسپاریها مشکلاتی وجود دارد و از برخی افرادی که شایستگی نداشتهاند در واگذاریها استفاده شده است.
بندرماهشهر با خطر بحرانی شدن پدیده گردوغبار روبه روست
احمد مطیعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۲۰۰ هکتار عملیات کاشت و تثبیت در خوزستان برای مقابله با گرد و غبار انجام شده با این حال شرایط بندرماهشهر مساعد نیست و با خطر بحرانی شدن ناشی از این پدیده روبه رو است.
شهرستان بندرماهشهر، منطقهای است که مستعد بحرانی شدن شرایط و نامناسبتر شدن شرایط فعلی در رابطه با پدیده گردو غبار را دارد از این رو کنترل شرایط و جلوگیری از بحرانی شدن این وضعیت مستلزم همفکری و همگرایی ابتدا در این شهرستان است.
نفس های صنعت مرغداری به شمارش افتاد
امیرچاروسایی نایب رییس صنف مرغداران هندیجان گفت: سازمان صنعت و معدن و تجارت در مقابل زیاده خواهی وارد کنندگان نهاده کوتاه آمده و در مقابل تولید کنندگان مرغ گوشتی ایستاده است این سازمان و دیگر سازمانهای نظارتی مسبب اصلی گرانی نهاده ذرت و سویا را رها کرده و جمعیت ۲۷ هزار نفری را فدای چند وارد کننده نهاده کرده است سازمانهای نظارتی افزایش قیمت نهاده ۴۰ درصدی را نمی بینند و از افزایش قیمت کارشناسی مرغ جلو گیری میکنند.
وی افزود: از یک طرف با بالا رفتن قیمت نهاده ها وهزینه هاى تولید، دولت مى خواهد به زور قیمت مرغ را با داشتن ابزارهاى لازم پایین نگهدارد وکارى به نابودى تولید کننده ندارد ودر نهایت تولید کنندگان کشور با تهدید واردات گوشت مرغ مواجهند ایا این تناقض با پیام نوروزى رهبر ندارد مى خواهم به عنوان یک تولید کننده مرغ گوشتى این پیام را به رهبر انقلاب برسانم تا دستور لازم براى عملیاتى شدن پیام نوروزى صادر نمایند.
مصرف ماده گل در خوزستان رواج یافته است
غلامرضا صدیقراد مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: ماده مخدر گل برخلاف نام زیبایی که دارد، یکی از خطرناکترین انواع مواد مخدر است. هدف از طرح ملی کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف این ماده مخدر، شناسایی خطر ماده مخدر گل به جامعه و به ویژه به خانوادهها، دانشآموزان و جوانان است تا فریب نام زیبای ماده مخدر گل را نخورند.
وی با اشاره به مصرف بسیار این ماده در خوزستان افزود: هنوز نتوانسته ایم آماری از مصرف مخدر گل در خوزستان بگیریم. البته پیشبینی میکنیم که مصرف این مخدر در خوزستان مشابه وضعیت کشور باشد.
**به نظر شما این مشکلات را چه کسانی باید رفع و رجوع کنند؛ مردم یا مسئولین؟