شرکت‌های خصولتی پتروشیمی حیات‌خلوت دولتی‌ها شده‌اند

هورنیوز – علی گل مرادی نماینده ماهشهر، سربندر و هندیجان اظهار داشت: اگر وضعیت فعلی صنعت پتروشیمی را با اسناد بالادستی و چشم انداز ۱۴۰۴ مقایسه کنیم، بدون شک عقب ماندگی هایی وجود دارد و اشکال اساسی که موجب این مساله شده، خصولتی بودن عمده شرکت های پتروشیمی است؛ به این معنا که این شرکت ها نه دولتی مطلق هستند و نه خصوصی و در نتیجه برای برخی از دولتی ها تبدیل به حیات خلوت شده اند.

گل مرادی در ادامه با بیان اینکه خصولتی شدن و نه خصوصی شدن، بزرگترین عامل عقب ماندگی و عدم رشد و توسعه صنعت پتروشیمی است، گفت: در هیچ کجای دنیا چنین فلسفه ای وجود ندارد و اینها داستان های من درآوردی ما به دلیل بی دانشی مدیران، تصمیم گیران و سیاستگذاران است.

وی در ادامه افزود: البته شاید در مواردی هم چنین اقداماتی آگاهانه و برای سوء استفاده باشد؛ سوء استفاده هایی که امروزه در کشور شاهد آن هستیم و این موضوع جای نگرانی دارد.

نماینده مردم ماهشهر، سربندر و هندیجان در مجلس با تاکید بر اینکه اگر در حوزه نفت و پتروشیمی بررسی موشکافانه ای داشته باشیم، متوجه عقب ماندگی در این حوزه نسبت به توانمندی ها و پتانسیل های موجود می شویم، گفت: در حوزه انرژی نگرانی های ویژه و جدی وجود دارد و در شرایطی که در جنوب کشورمان صنایع متعدد پتروشیمی وجود دارد اما وضعیت آنها قابل قبول نیست. البته این به معنای آن نیست که زحمتی کشیده نمی شود و فعالیتی صورت نمی گیرد، اما این فعالیت ها کفایت نمی کند.

گل مرادی در مورد وضعیت صنعت پتروشیمی در سال ۹۶ اظهار داشت: بر اساس گزارش مسئولان، صنعت پتروشیمی در سال ۹۶ نمره قبولی می گیرد اما اگر از بیرون، وضعیت این صنعت را مورد بررسی قرار دهیم؛ عملکرد آن چندان مثبت به نظر نمی رسد. زیرا در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی کشور اشتغال است و این در حالی است که برخی از شرکت های پتروشیمی در سال ۹۶ اقدام به تعدیل کردند و بنابراین در راستای سیاست های کلان کشور که یکی از آنها اشتغال زایی است، حرکت نکردند.

وی با اشاره به اینکه در توسعه تکنولوژی صنعت پتروشیمی ضعیف عمل کرده ایم، اظهار داشت: متاسفانه همچنان در حوزه انرژی به تکنولوژی سایر کشورها نیازمند هستیم و باید بپذیریم که سرمایه های فکری ما هم در این حوزه ارتقا نیافته است.

به گفته این عضو کمیسیون انرژی مجلس، مشکلات و کاستی های موجود در صنعت پتروشیمی موجب شده که هر چند در این حوزه، تولید درآمد و ثروت اتفاق می افتد اما چند برابر تولید ثروتی که تولید می شود، به محیط زیست خسارت وارد شود.

گل مرادی با تاکید بر اینکه جزیره ای ارزیابی کردن و بررسی کردن صنعت پتروشیمی کفایت نمی کند، گفت: باید تمام جوانب کار را بسنجیم که در این صنعت کجای کار هسستیم و کجا می توانستیم باشیم. اما آنچه مشخص است این است که در صنعت پتروشیمی می توانستیم چند پله بیشتر ارتقا بیابیم، اما اقدامات لازم را انجام نداده ایم.

https://hoorkhabar.ir/671496کپی شد!
81
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.