متخصصین توانمند کجایند؟
به گزارش هورنیوز، حدود ساعت ۱۳ روز دوشنبه ۷ آبان ماه دکل حفاری ۹۵ فتح بدلیل فوران چاه دچار آتش سوزی شد و دو نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران به نامهای محمد سلیمی دکل بان و فرزاد ارزانی حفار دکل نفتی رگ سفید جان خود را از دست دادند و هنوز بعد از گذشت چندین روز آتش در محل حادثه زبانه میکشد.
این در حالیست که عدم مهار چاه نفتی رگ سفید بعنوان پاشنه آشیل صنعت نفت این روزها همچنان رخ نمایی می کند، و طی روزهای گذشته ثابت شد که شاید اگر امثال حیدر بهمنی ها در این سرزمین تربیت شده بودند مشکلات امروز به وجود نمی آمد. برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی به عملکرد مدیران مسئول در عملیات چاه نفتی رگ سفید اعتراض داشته و طی روزهای گذشته به تهدید و حتی استیضاح وزیر نفت هم رسیده اند.
در همین زمینه و با اعتراض بسیار به خود نمایی مدیران نفت و حفاری، یکی از نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی که با آتش چاه نفت عکس سلفی گرفته اند و منتظر شده بودند که این چاه خودش خاموش شود به زودی بازخواست می شوند.
از سویی دیگر ساری نماینده مردم اهواز با بیان اینکه از زمان رخ دادن حادثه آتش گرفتن چاه نفتی میدان نفتی رگ سفید تا کنون موفق به دیدن و هم صحبتی با مدیر شرکت ملی حفاری ایران نشده ام، اظهار کرد: چندین بار به دفتر وی مراجعه کردم و چندین بار هم با اطلاع یافتن از حضور مدیران نفتی عازم منطقه رگ سفید شدم اما متاسفانه در میان راه به من خبر می دهند که فلان مدیر از منطقه برگشته است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نفت در حادثه رگ سفید شفاف عمل کند، گفت: وزیر نفت در این خصوص هیچ توضیحی به مجلس ارائه نکرده است. نمایندگان مجلس باید از وضعیت رگ سفید مطلع باشند. وزیر مربوطه باید در صورت نیاز حتی گزارش را ولو محرمانه به مجلس ارائه دهد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، مردم و نمایندگان مجلس باید بدانند در میدان نفتی رگ سفید چه می گذرد، گفت: وزارت نفت در خصوص اتفاقاتی که در رگ سفید رخ می دهد حداقل به نزدیکان و متخصصان فعال این حوزه گزارشی را ارائه دهد.
البته پس از مصاحبه ها و عکس العمل های مسئولین گزارشها حاکی از آن است که، در حال حاضر تعداد کمی از کارکنان مناطق نفتخیز جنوب برای پاکسازی منطقه حضور دارند و مابقی برای استراحت به شهرهای خود بازگشته و چاه همچنان شعله ور است. این در حالی است که طبق روال عادی پس از هر عملیات ناموفق مهار، کارگران دوباره بر روی دستگاهها و استینگر مستقر میشوند و فعالیتهایی همچون جوشکاری و یا اصلاحات لازم را انجام میدهند،اما پس از آخرین عملیات انجام گرفته این تلاشگران در محل کار خود مستقر نشدند.
یک مقام آگاه با اشاره به اینکه از سوی دیگر مدیران مستقر بر روی این چاه عملیات جدیدی را در دست اقدام ندارند گفت: ظاهرا تصمیم گرفته شده است کنترل چاه ۱۴۷ رگ سفید بصورت Bottom Kill صورت گیرد که به گفته مسئولان حاضر در منطقه٬ چاه ۱۴۷ از این روش تا ده روز دیگر مهار میشود.
وی خاطرنشان کرد: محاسبات اشتباه در طراحی و وزن استینگر و مختصات اتی واگن از یک سو و اشتباهات مکرر در تزریق سیال از سوی دیگر، نقش اصلی را در شکست عملیاتها داشته است بطوری که اتی واگنها در جریان این عملیاتها آسیب جدی دیده و استینگرها هم غیرقابل استفاده شدهاند.
در پایان باید گفت، اگر خدای ناکرده روزی مجدداً در این مملکت آتش سوزی و… چاههای نفتی رخ بدهد چه می شود؟ آنان که با امکانات و حقوق های آنچنانی دو یا سه دهه از عمر خود را بعنوان متخصص عملیات و… در نفت و حفاری برای یک چنین روزهایی روزگار سپری کرده اند را چه می شود؟ برای وزیری که حتی حاضر به کمک گرفتن از مدیر متخصص و سابق حفاری نشد چه می شود؟ و…