انقلاب یک نفره و یا کودتای خوب؟
هورنیوز – محمد بن سلمان ولیعهد جوان عربستان گذر از دیکتاتوری و رفتن به فضای باز سیاسی و ارتقاء کشور عربستان از حالت سنتی به مدرنیته را نیازی مهم دانسته و به اقدامی جسورانه پرداخته است.
احتمالا وی برای کسب محبوبیت و تثبیت جایگاه خویش به دنیای غرب تمایل پیدا کرده و به اعطای آزادی های بیشتر پرداخته، بهمین جهت به انقلاب سفید، دست زده است.
هسته اصلی نظام سیاست گذاری حکومت عربستان به این نتیجه رسیده که در دوران فعلی با رفتارهای سنتی و اعمال زور، تسلط بر جامعه عربی جهان غیر ممکن شده است و اگر روند مدیریت حکومت عربستان به همین شکل ادامه پیدا کند، بسیار سریع مورد غضب مردم عرب قرار خواهد گرفت.
ولیعهد جوان خود را در محاصره مدعیانی می بیند که با داشتن ابزار احساسات مذهبی وهابی و تحریک مردم، سدی برای پیشرفت جامعه عربستان می باشند که با محدود کردن و کاهش قدرت درباریان و خانواده های صاحب نفوذ و انتقال قدرت از شاهزادگان و اطراف خود به بدنه مردم، تصمیم به اعطای قدرت به آحاد جامعه و استفاده از حمایت های آنها دارد و به این نتیجه رسیده در دوران آگاهی یابی جوامع از طرق مختلف و رصد افکار، دیگر به روش سنتی نمی توان مردم را اداره کرد.
به همین جهت باید به آینده و رشد مردم عربستان و کشورهای عربی منطقه امیدوار بود. در هر صورت این اقدامات شاهزاده سعودی یا باعث پیشرفت عربستان و نتیجتا توسعه منطقه خواهد شد و یا به سست شدن پایه های خاندان آل سعود منجر خواهد شد و خارج از این دوحالت نیست.
البته هرچه مردم عربستان آگاه تر باشند بنفع منطقه و دنیا خواهد بود، هر چه به سمت دمکراسی ولو جزیی حرکت کنند(البته این امر بسیار بیشتر از تصور مردم کشورهای منطقه خواهد بود)به رشد جامعه خود و منطقه کمک خواهد نمود.
توسعه و آزادی در میان مردم عربستان و الگو قرار گرفتن آن بعنوان رهبر کشورهای عربی، منتج به تداوم و گسترش آزادی و توسعه فکری در میان جوامع منطقه می شود، چرا که هر چه مردم آگاه تر باشند از حرکت به سمت سنت و خرافات دوری می جویند.
در صورت هر کدام از این حالت ها، این امر باید از سوی سیاست مداران ما مورد استقبال قرار گیرد، تا تکلیف یکی از قطب های دیکتاتوری و استبدادی منطقه روشن شود.