قائم مقام وزیر صنعت: برخی نهادها صادرات گرا نیستند

هورنیوزمجتبی خسرو تاج در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات که امروز، ۲۳آبان ماه در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه بزرگترین سرمایه کشور برای توسعه صادرات، سرمایه فکری است، اظهار کرد: این چه نوع مملکتی است که مهندس در کار اقتصاددان، اقتصاددان در کار مهندس، پزشک در کار هر دوی آن‌ها و … دخالت می‌کند. هر کس در رشته تخصصی خود صاحبنظر و فکر است و اگر هر شخصی در جای خود حرف بزند، می‌توانیم امیدوار باشیم تا کارها در کشور با روال منطقی پیش بروند.

وی افزود: صادرکنندگان نمونه در کشور توانسته‌اند در ۷ماهه سال جاری حدود ۱۸۰ میلیون دلار صادرات آبزیان را رقم بزنند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته که ۱۲۳ میلیون دلار بود، شاهد رشد ۳۵درصدی هستیم. صادرکنندگان در ۷ماهه گذشته توانستند ۵۰۰میلیون دلار محصولات لبنی به دنیا صادر کنند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ۴۰ درصدی را رقم خورده است.

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: در بحث صادرات فرآورده‌های لبنی از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۰۰میلیون دلار ماست، ۷۳میلیون دلار شیر خشک صنعتی و ۷میلیون دلار دوغ به کشورهای جهان صادر شده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: صادرکنندگان کشور در ۷ماهه امسال توانستند ۵۹۵ میلیون دلار میوه و تره‌بار صادر کنند که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته آن رشد ۲۱ درصدی را نشان می‌دهد. ۱۳۸ میلیون دلار صادرات هندوانه، ۹۵ میلیون دلار صادرات گوجه فرنگی، ۷۰ میلیون دلار صادرات سیب زمینی و… از جمله محصولاتی هستند که به کشورهای جهان صادر شده‌اند.

خسروتاج عنوان کرد: صادر کنندگان ایرانی ۳۸۵ میلیون دلار محصولات شیرینی و شکلات در این مدت به کشورهای دیگر جهان صادر کردند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۹۶ میلیون دلار بود، نشانگر رشد ۳۰درصدی در زمینه صادرات این نوع اقلام است.

وی گفت: در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی در کشور از جمله محصولاتی مانند رب گوجه فرنگی، کمپوت و انواع کنسانتره و آبمیوه، صادرکنندگان ایرانی توانستند ۵۷۲ میلیون دلار صادرات داشته باشند که این میزان صادرات نیز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد ۱۰درصدی داشته است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی پوشاک در کشور از واردات و قاچاق پوشاک در کشور می‌نالند اما در همین شرایط، بنگاه‌های اقتصادی در کشور بودند که توانستند در ۷ماهه امسال ۳۷ میلیون دلار صادرات پوشاک را به کشورهای دیگر جهان داشته باشند که این میزان نسب به مدت مشابه سال گذشته ۴۸درصد رشد داشته است.

خسروتاج با بیان اینکه بزرگترین سرمایه کشور برای توسعه صادرات، سرمایه فکری است، گفت: این‌که امروز شورای عالی صادرات شکل گرفته است و بر اساس آن برش‌های استانی در نظر گرفته شد به منظور آن بود تا کشور بتواند همه ظرفیت نیروی انسانی و خرد جمعی را به کار بگیرد و بداند در این فضایی که مرتبا تغییرات تکنولوژیکی انجام می‌گیرد، به کدام جهت حرکت کند.

وی ادامه داد: استان خوزستان، استانی است که هم به مواد اولیه و هم به آب‌های آزاد جهت صادرات محصولات دسترسی دارد. اگر امروزه در برخی از استان‌ها مشکل توجیه اقتصادی اجرای پروژه‌ها را داریم اما در خوزستان چنین مشکلی وجود ندارد و عمده سرمایه‌گذاری‌ها، بر اساس یک توجیه اقتصادی اساسی است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: روند تحولات آتی در جهان می‌طلبد که در رشته‌های جدیدی به فعالیت بپردازیم. امروز بزرگترین کار برای کارگروه‌های توسعه صادرات در استان‌ها، شناسایی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های آتی کشور است که نشان می‌دهد در چه زمینه و مسیری باید حرکت کنیم.

خسروتاج عنوان کرد: در سه چهار ماه گذشته سفرهایی به کشور قطر انجام گرفت تا بازارهای صادراتی شناسایی شود. کل صادرات به کشور قطر در سال گذشته حدود ۹۰میلیون دلار بود اما در طول ۷ ماه گذشته تاکنون حدود ۱۴۰ میلیون دلار محصولات به کشور قطر صادر کردیم و بنگاه‌های اقتصادی ایران به صورت حرفه‌ای به این کشور صادرات انجام دادند.

وی خاطرنشان کرد: مذاکراتی با کشورهای مختلف جهان در حال انجام است تا صادرکنندگان ایرانی در شرایط رقابتی بتوانند در بازارهای جهانی حضور یابند و نسبت به صادرات محصولات خود اقدام کنند. در دوران تحریم بخشی از این کارها انجام نگرفت و در این زمینه اندکی عقب هستیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که نهادهای کشور صادرات گرا نیستند، تصریح کرد: نهادهایی پولی و مقرراتی در کشور وجود دارد که احساس می‌شود، این نهادها صادرات گرا نیستند و صادرات هدف اصلی آن‌ها نیستند.

ایسنا

https://hoorkhabar.ir/669477کپی شد!
1465
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.