بازماندن از تحصیل، تاوان وجود مدیران کم کار

به گزارش هورنیوز  این کودک فقیر هم نمی‌داند که قرار است از تحصیل باز بماند، مثل همه دانش‌آموزانی که با نشاط به مدرسه رفتند اما بی رمق آن را رها کردند.

خانواده اغلب این دانش‌آموزان در مناطق کم برخوردار روستایی و حاشیه شهر زندگی می‌کنند؛ فقر و محرومیت، آنها را در معرض بازماندن از تحصیل قرار داده تا بلکه بازوی کار کوچکی برای خانواده‌های بی‌بضاعت خود باشند.

بر اساس آمار معاونت رفاه اجتماعی وزارت کار، خوزستان پس از سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد کودکان بازمانده از تحصیل را در خود جای داده است.

هر چند تعداد واقعی کودکان بازمانده از تحصیل خوزستانی، یعنی آنهایی که به هر دلیلی هرگز پا به مدرسه نگذاشتند یا مجبور به ترک آن شدند، معلوم نیست.

این شرایط تاسف‌برانگیز باعث شده تا فعالان اجتماعی استان از چند هفته پیش از آغاز مدارس، کمپین‌هایی برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند راه‌اندازی کنند.

یکی از این کمپین‌ها «آرزوهای کوچک» یا «کاروان امید» نام دارد که در شهرستان شوش فعال شده است؛ اعضای این کمپین تاکنون بیش از ۶۰۰ دانش‌آموز نیازمند را شناسایی کرده‌اند.

*جرقه‌ای برای تحقق آرزوهای کوچک

سهیلا طوبی کسی است که این پروژه را برپا کرده است؛ او که اهل هفت‌تپه است، می‌گوید: با همراهی خانم بریسم از فرهنگیان شوش در اوایل شهریور،  زمانیکه کمتر از یک ماه تا بازگشایی مدارس باقی مانده بود، برآن شدیم تا برای تامین مایحتاج دانش‌آموزان نیازمند شهرستان، کمپینی به نام «آرزوهای کوچک» را راه اندازی کنیم.

این فعال اجتماعی می‌افزاید: بر این اساس گروهی با ماهیت یک کمپین در فضای مجازی تشکیل دادیم وازتمامی مسئولان ومدیران وفرهیختگان وصاحبان قلم و بسیجی‌های فعال دعوت کردیم که دراین راه با ما باشند.

طوبی ادامه می‌دهد: در این کمپین توانستیم علاوه بر مشارکت‌های مردمی، کمک‌های موسسه خیریه، مدیران صنایع و برخی مسؤولان شهرستان برای تامین مایحتاج تحصیلی بیش از ۶۰۰ دانش‌آموز نیازمند در مقاطع مختلف را جذب کنیم.

وی یادآور می‌شود: این کمپین از شهریور ماه آغاز شده و تا اواسط مهر ادامه خواهد یافت.

*شناسایی دانش‌آموزان نیازمند

این فعال اجتماعی با بیان اینکه شناسایی دانش‌آموزان نیازمند با کمک مدیران مدارس انجام شده است، می‌افزاید: این دانش‌آموزان را از شاوور، هفت‌تپه، شهر حر، روستای سید عباس، سد شاوور، مزرعه، بیت لوسی، ابوسلیمه و مناطقی دیگر از شهرستان شوش شناسایی کرده‌ایم.

طوبی بیان می‌کند: برای حمایت از این دانش‌آموزان با فراخوان عمومی از مردم و اعلام مشارکت از مدیران و مسؤولانی همچون رئیس آموزش وپرورش شاوور و مدیریت شرکت نیشکر هفت‌تپه و قائم مقام وی توانستیم  بیش از ۶۰۰ بسته‌های حمایتی را تهیه و به این تعداد دانش‌آموز تقسیم کنیم.

طوبی اضافه می‌کند: توزیع این بسته‌های آموزشی به صورت افتخاری توسط بسیجیان مصادف با هفته امر به معروف تحویل داده می‌شود.

*همه برای بهبود فضای آموزشی

قائم مقام شرکت نیشکر هفت‌تپه که یکی از اعضای این کمپین مردمی است، می‌گوید: اول مهرماه سال ۹۶ با حضور مسئولان شهرستانی از مدارس هفت‌تپه ، شاوور و شهر حر بازدید کردیم.

سیامک افشار می‌افزاید: در این بازدید در قالب کمپینی به نام «کاروان امید» که توسط  فعالان اجتماعی تشکیل شده و مورد حمایت مدیر عامل این شرکت قرار گرفته است، برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند، بسته‌هایی تحصیلی را به این دانش آموزان بی بضاعت توزیع کردیم.

وی ادامه می‌دهد: مدیر عامل شرکت نیشکر تمام تلاش خود را در جهت پیشرفت فضای آموزشی، فرهنگی و ورزشی به کار می‌برد تا هفت‌تپه‌ای آباد را برای این مردم عزیز و شریف بسازد.

*نگذاریم کودکان از سواد محروم شوند

مدیر اداره آموزش  پرورش شاوور نیز با تحسین اینگونه فعالیت‌های مردمی به خبرنگار فارس می‌گوید: فقر یکی از دلایل اصلی بازماندن دانش‌آموزان از تحصیل است.

سید جلال نژاد فاضل با اشاره به اینکه نباید کودکان از سواد محروم شوند، می‌افزاید: سواد در زندگی روزمره افراد، شغل، آگاهی نسبت به شرایط، بزه کاری، زندگی خانوادگی، سبک زندگی و سرمایه فرهنگی و اجتماعی به اندازه‌ای موثر است که ریشه کنی بیسوادی کامل مستقیم منجر به کاهش مرگ و میر، بیکاری، بزه کاری و خشونت‌های خانوادگی و اجتماعی می‌شود.

وی یادآورمی‌شود: اینجاست که اهمیت حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل نمود پیدا می‌کند.

*با برپایی کمپین الگوسازی کنیم

مدیر اداره آموزش و پرورش شاوور بیان می‌کند: منظور از کودک بازمانده از تحصیل، گروه سنی مدرسه ۶ تا ۱۸ سال است که در چرخه آموزشی کشور حضور ندارند.

نژادفاضل با بیان اینکه یکی از دلایل بازماندن کودکان از تحصیل، فقر مادی و معنوی خانواده‌های روستایی و شهری بویژه اقشار حاشیه‌نشین است، ادامه می‌دهد: بیشتر آنها، کودکانی بدسرپرست و بی‌سرپرستی هستند که در محیط کاری که مجبور به حضور در آن هستند، طعم تلخ تبعیض، بداخلاقی و زورگویی را می‌چشند و سرشار از عقده‌های روانی، به مرحله جوانی و اجتماعی ورود می‌کنند.

وی تحقق آرزوهای کوچک این دانش‌آموزان توسط کمپین مردمی را قابل تحسین برشمرد و گفت: ما ضمن تقدیر و تشکر از بانیان این کمپین که از فعالان بسیجی شهرستان شوش هستند، مشارکت و مساهمت خود را در تحقق اهداف این کمپین اعلام می‌کنیم.

به گزازش خبرگزاری فارس، مدارس کانکسی و تخریبی، فرسودگی فضای آموزشی و وجود دانش‌آموزانی که در معرض بازماندن از تحصیل قرار دارند از جمله چالش‌های پیش روی دو منطقه آموزشی شهرستان شوش است.

https://hoorkhabar.ir/667850کپی شد!
599
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.