آیا قطار ورزش خوزستان بر ریل پیشرفت قرار دارد؟

علی بهمن – ورزش استان خوزستان سالها از پشت میز نشینی مدیران و عدم اقتدار منطقی، نبود روابط سیاسی مدیران با جامعه سیاسی استان و… در رنج و عذاب بوده، به گونه ای که اکثر مربیان، ورزشکاران و داورانی که می توانستند از استان خارج شوند، رفتند و در استانهای دیگر به ادامه ورزش و زندگی ورزشی خود پرداختند. البته لازم به توضیح است که ورزش خوزستان حلقه های مفقوده بسیاری دارد که امید است با فعالیت دوچندان مدیران جوان حال حاضر این اداره کل کامل شود تا خروج نخبگان را از این وادی شاهد نباشیم.
انتقاد به مدیریت شعاری!
پس از بررسی فعالیتهای مدیران ورزش استان در رسانه به مصاحبه ای برخوردیم که مرور و تحلیل آن خالی از لطف نیست. در این مصاحبه یکی از مدیران باشگاههای ورزشی از شعار و مدیریت سیاسی گله داشته که به آن می پردازیم.
امیر پیاهو مدیر تیم های باشگاه فرهنگی ورزشی مقاومت سپاه ولیعصر (ع) در مصاحبه ۲۸ شهریور ماه با قدس آنلاین گفت: ورزش خوزستان حول و محور شعار در حال گذران عمر است و با حلوا حلوا دهان شیرین نمی شود.
وی به برگزاری لیگ باشگاه های دو و میدانی خوزستان اشاره داشت و اظهار کرد: روسای هیات سیاسی و چند شغله بلای جان ورزش خوزستان شده اند، هیات های ورزشی باید کانون تصمیم گیری های کلان و فنی رشته های مختلف باشند نه حیاط خلوت سیاسیون.
او افزود: طی جلسه اضطراری که در محل دفتر باشگاه فرهنگی ورزشی مقاومت سپاه ولیعصر خوزستان با حضور سرهنگ سلیمانی مدیر عامل باشگاه برگزار شد، مقرر شد تا مشخص شدن جواب استعلام نامه نگاری با فدراسیون دو و میدانی، در مورد واقعه مرحله پایانی لیگ باشگاه های استان خوزستان، تمامی فعالیت باشگاه مقاومت سپاه حضرت ولیعصر (ع) خوزستان در بخش آقایان تعلیق شود.
مدیر تیم های باشگاه فرهنگی ورزشی مقاومت سپاه ولیعصر (ع) خوزستان در مسیری که قانونمند و هدفمند نباشد حرکت نمیکنیم، بیان کرد: هیات دو و میدانی در حق تیم دو و میدانی مقاومت خوزستان اجحاف بزرگی کرد، دیدگاه ها باید استانی و برای تمام شهرستان ها یکسان باشد.
وی یادآورشد: تیم های خرمشهر، مقاومت خوزستان و باغملک در سه مرحله لیگ نیز به ترتیب مقام های اول تا سوم را از آن خود کردند که شرایط و قوانین و مقرارت برای بعضی تیم ها نرمش و چرخش خاصی داشت که توسط دایره حقوقی باشگاه مقاومت سپاه حضرت ولیعصر ع خوزستان بشدت در حال پیگیری میباشد.
مختصری در باب مصاحبه فوق
باتوجه به اینکه هیئت دو و میدانی چیزی نزدیک به ۱۸ سال در اختیار یک رئیس بوده چرا این مدیر باشگاه که خود هم مربی آن دوران بوده به یک چنین مصاحبه هایی دست نزده. ضمن اینکه اکثر قهرمانان این رشته از تغییر رئیس سابق خوشحال بوده و این رشته جان دوباره ای به خود گرفته است.
وی در بخشی به سیاسی کاری اشاره کرده، که باید این را در نظر داشت مدیری که نتواند خود را با مسائل سیاسی روز استان و کشور وفق دهد، نمی تواند برای زیر مجموعه خود مثمر ثمر باشد و باید با لابی های سیاسی و ارتباطات در این وادی برای ورزش استان آورده داشت. ضمن اینکه با توجه به اینکه چندین سال به ورزش خوزستان بودجه تزریق نشده مدیران اداره ورزش و جوانان مجبور به استفاده از مدیران سیاسی و چند شغله در هیئت ها می شود و این مورد در تمام کشور مرسوم است.
همچنین اخذ برخی تصمیمات احساسی که سرمنشاء از کدورتهای شخصی قدیمی دارد و تعلیق فعالیت های یک باشگاه که حاصل زحمات هزاران نفر از نیروهای خدوم سپاه است، باعث از بین رفتن هزینه های بسیار شده و امید داریم مسئولین مربوطه از این تصمیمات جلوگیری کنند و چنانچه حقی از این باشگاه ضایع شده با اعتراض به مراجع ذیصلاح و قانونی پیگیر این موضوع باشند.
توضیح: چنانچه اگر حقی از تیمی ضایع شده باشد باید رسیدگی شود و آن تیم به حقش برسد. در صورت تعلیق و ثابت نشد این تضییع حق چه کسی جواب وقت جوانان و بودجه های هدرفته این تیم را می دهد؟
ضمن اینکه این مربی دو و میدانی مدیران ورزش را به دلیل اینکه در یک مسابقه لیگ احساس می کند حقی را ضایع کرده اند به سیاسی کاری متهم می کند که این خود جای تامل دارد و به صراحت می توان گفت، سیاسی کاری ارتباط به لیگ یک هیئت ندارد و در نهایت اگر مرجعی از این اعتراض در ورزش رسیدگی نکرد به مراجع بالاتر برده شود.
و اما ورزش این روزهای خوزستان…
پس از فرامرز کیانی زاده محجوب که به زعم اکثر کارشناسان خیلی زود به مدیرکلی ورزش رسید، افشین حیدری فعال پا به این عرصه نهاد. وی در ورود مسیر را درست انتخاب کرد و با بررسی میدانی از پروژه ها و فضاهای ورزشی استان توانست با مجمع نمایندگان ارتباطی تنگاتنگ ایجاد کند و این ارتباط می تواند به سرریز شدن بودجه و امکانات به سوی ورزش انجامد.
این مدیر جوان دست بر روی حلقه اصلی و مفقوده ورزش یعنی اطلاع رسانی گذاشت و با همکاران رسانه ای خود توانسته سفرها، ساخت و تکمیل پروژه ها، دیدار با قهرمانان، مدال آوریها و… را به فضای رسانه استان بیاورد تا مسئولینی همچون استاندار و مجمع نمایندگان استان برای تخصیص بودجه و همراهی باورزش رغبت بیشتری نشان دهند.
ضمن اینکه با نشاندن افرادی با تجربه در معاونتهای توسعه ورزش و منابع انسانی خود دست به تغییرات بعضی ار روئسای هیئات استان و ادارات ورزش شهرستانهای کم کار زده و با قانونمند نمودن فضاهای ورزشی تحت تملک این اداره کل راندمان درآمد زایی را به مبالغ قابل توجهی افزایش دهد.
قطعا اگر روند کنونی با همکاری استاندار و نمایندگان ادامه داشته باشد، ورزش خوزستان سالهای آینده در مجامع بین المللی میان داری می کند و سکوی اولی رتبه بندی ادارات ورزش کشور را از آن خود بدون چون و چرا خواهد داشت.
در پایان می توان به عدم رسیدگی به بخش خصوصی و تقویت این مقوله در ورزش اشاره کرد که سالهای گذشته کاملا راکت مانده و در حال حاضر در کما به سر می برد اشاره داشت، که انتظار داریم مدیران جوان، فعال و خوش فکر این اداره وارد این مبحث مهم شوند تا ورزش استان خوزستان ثبات داشته باشد.