دخترانی که بچگی را پشت حجله جای می گذارند

به گزارش هونیوز در ازدواج زودهنگام عواملی همچون قدرت، سنت، هنجارهای اجتماعی و کمسوادی دخیل هستند که باید با بررسی هر یک از آنها اقداماتی را در نظر گرفت تا نرخ ازدواج کودکان در ایران کاهش یابد. از سوی دیگر بسیاری از این ازدواجها در روستاهای کوچک و مناطق حاشیهای بهطور رسمی ثبت نمیشوند. تحقیقات نشان داده که ٢٧درصد قربانیان ازدواج زودهنگام، در سال اول تحصیل هستند و در ۴۵ درصد، ازدواج دلیل عمده ترک مدرسه بوده تا این افراد بتوانند کار خانهداری و وظایف بچهداری را انجام دهند.
اغلب آنها فقط تحصیلات ابتدایی دارند. درضمن ازدواج کودکان، سلامت جنسی و باروری دختران خردسال را بیش از دیگر مسائل تحت تاثیر قرار میدهد، چون جسم دختربچهها ازنظر فیزیکی شرایط مناسبی برای زایمان ندارد و دختر بهاندازه کافی بالغ نبوده و در نتیجه هم سلامت مادر و هم سلامت فرزند به خطر میافتد. ازدواج کودکان نهتنها سلامت مادر، بلکه سلامت نسل بعد را هم به خطر میاندازد. آنچه در ادامه میخوانید، نظرات ناهید تاجالدین، عضو فراکسیون زنان مجلس، در گفتوگو با روزنامه «آرمان» درباره ازدواج زودهنگام است.
بر اساس برخی آمارها گفته میشود ۱۷درصد دختران ایرانی زیر ۱۸سال ازدواج میکنند که بخش عمده آنها در سنین ۱۵ تا ۱۸سالگی قرار دارند و بخش کمتری از آنها هم زیر ۱۵سال سن دارند. بنابراین بهطور میانگین سن ازدواج زودهنگام دختران بین ۱۶ تا ۱۷سالگی است، اما برابر آمار سازمان ثبت احوال کشور تنها در سال۹۴ بالغ بر ۳۷هزار دختر زیر ۱۵سال ازدواج کردهاند که این نشان میدهد ازدواجهای زیر ۱۳سال نیز در کشور رقم قابل ملاحظهای دارد.
بر اساس پژوهشهای انجامشده در هفت استان کشور بهترتیب در خراسانرضوی، آذربایجانشرقی، خوزستان، سیستانوبلوچستان، آذربایجانغربی، اصفهان و هرمزگان بیشترین نرخ ازدواج زودهنگام ثبت شده است.
این ازدواجها در بسیاری از موارد منجر به زایمان زودرس و سقطجنین و افسردگیهای ناشی از آن میشود. ازدواج زودهنگام نوجوان را از خانواده، همسالان و روند طبیعی جامعه جدا کرده و این جدایی موجب اختلال در جامعهپذیری آنها میشود. این افراد احساس طردشدگی از خانواده و زائدبودن میکنند و فاصله آنها از خانواده برایشان آزاردهنده است. درضمن آنها آمادگی عاطفی ورود به مرحله جدید زندگی را نداشته و هنوز در حالی که خود باید مراقبت عاطفی شوند، تبدیل به مراقب عاطفی میشوند.