زباله ها؛تاولی بر تن رنجور طبیعت اهواز

به گزارش هورنیوز سال‌ها است که مردم استان از برخی غفلت های مسئولان که مشکلاتی را به بار می‌آورد، رنج می‌برند. رنج هایی که مضاف بر مشکلات طبیعت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

شکل زباله مشکلی است که نه تنها شهر اهواز بلکه بیشتر جوامع دنیا به معضل آن گرفتار بوده‌اند، اما متاسفانه تبعات آلودگی شهر اهواز و نابسامانی‌های محیط زیست در استان بیش از بیش این شهر را متهم به داشتن بیشترین آمار زباله کرده است. در این خصوص سه عامل رشد جمعیت، توسعه شهری همچنین رشد روزافزون صنایع، طبیعتا مصرف و ازدیاد زباله را همراه خود داشته است تداخل زباله‌های خانگی با بسیاری از مواد زائد شیمیایی و خطرناک که در بسیاری از مراکز تولیدی، خدماتی، درمانی و همچنین مراکز مسکونی اعمال می‌گردد خود مزید بر علت بوده، که سبب افزایش مشکلات جمع آوری و دفع زباله شهر اهواز شده است.

«زباله سوزی» دراهواز از جمله مشکلاتی است که سال‌ها است که مردم را آزرده خاطر می‌سازد و علی رغم پیگیرهای متعدد از سوی رسانه‌ها، تغییری در روند حل مشکل ایجاد نمی‌شود چراکه مسئولان مربوطه بر این عقیده‌اند که اقدامی به نام «زباله سوزی» وجود نداشته و تنها با دفن این طلای کثیف در حاشیه شهر، خطرهای احتمالی را از جامعه دور می‌کنند.

از سویی دیگر در حال حاضر شهر اهواز با تولید روزانه یک هزار تن زباله، گوی سبقت را در سرانه تولید زباله از دیگر کلانشهرها ربوده است. آمارها نشانه می دهد هر شهروند اهوازی، روزانه در حدود یک کیلوگرم زباله تولید می کند، این در حالی است که نقش این شهروندان در تفکیک زباله ها  نسبت به دیگر شهرها هم ، حداقل گزارش شده است.

با وجود اینکه سالانه بخش عمده ای از بودجه شهرداری اهواز به جمع آوری و دفع زباله های شهری اختصاص می یابد،اما به دلیل عدم فرهنگی سازی و نبودن زیرساخت ها برای دفع اصولی زباله، مدیریت شهری در رفع این مشکل به بن بست رسیده است.

علی بنی عگبه رئیس اداره محیط زیست اهواز همچنین درباره سایت جدید دفن زباله اهواز در منطقه ‘صفیره’ نیز گفت: در این مکان قرار بود زباله ها به روش جدید و در یک ‘سلول’ ویژه دفن شود اما به دلیل دفن غیراصولی زباله، این سلول، دچار مشکل و انفجارهای خودبخودی شده و قابل استفاده نبود، به همین دلیل تا زمان ساخت سلول جدید، شهرداری زباله ها را در این محل رهاسازی می کرد که در این زمینه چندین بار تذکر داده شد.


وی افزود: سلول جدید در حال ساخت است و زباله هایی که قبلا رهاسازی شده بود، به وسیله خاک پوشانده شده است ولی باید برای جلوگیری از آتش سوزی ناشی از گازهای محبوس چاره اندیشی شود.


به گفته وی، لوله های خروج شیرابه زباله در سلول جدید دارای مشکلاتی در زمینه شیب بندی است که قرار است این نقص اصلاح شود.

یکی از شهروندان در همین خصوص با اشاره به اینکه  باید به بازیافت این طلای کثیف توجه ویژه ای شود، گفت: متاسفانه هنوز مسئولان ذیربط نتوانسته‌اند برای بازیافت زباله طرح و اقدام مناسبی انجام دهند.

وی با بیان اینکه دفن کنونی زباله از شرایط غیر بهداشتی برخورد است، می‌گوید: در بسیاری از مواقع که از این جاده عبور می‌کنم بوی زباله سوزی و دود نیز در هوا آغشته است.

این شهروند  با بیان اینکه این امر سلامت جامعه و شهروندان را به خظر می‌اندازد، می‌افزاید: باید طرحی جامع در راستای بازیافت و تولید ثروت از زباله برنامه ریزی شود

بی شک تولید ثروت از طلای کثیف می‌تواند نقش بسزایی در رونق اقتصاد استان داشته باشد که باید از سوی مسئولان ذیربط مورد توجه ویژه قرار گیرد.

https://hoorkhabar.ir/667462کپی شد!
851
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.