تاوان گرمای هوا را مردم استان پس دادند

به گزارش هورنیوز تابستان آرام آرام به روزهای پایانی خود می رسد اما تب پیامدهای آن قصد فروکش کردن ندارد، این روزها قبض های چند صد هزاری و بعضا میلیونی مهمان خانه های خوزستانی ها است.

هنوز هم مصرف برق و آب در این مناطق به دلیل گرما از شاخصه‌های اصلی نشان روزهای تابستانی است که شهروندان را علاوه بر در خانه نگه داشتن وادار با استفاده اجباری از وسایل سرمایشی می‌کند.عواقب گرما در این روزها تنها به در خانه ماندن و تعطیلی ادارات در ساعات ظهر و پیش از موعد محدود  نشد و افزایش یکباره مبالغ قبوض آب و برق به گلایه اصلی شهروندان خوزستانی تبدیل شد.

در ماه گذشته تحویل قبوض برق و آب و به ویژه برق مردم استان رشد چشم‌گیر و غیر‌قابل تصوری را نشان می‌داد، رشد گاها ۱۰ برابری در میزان مبالغی که برای هزینه برق مصرفی ماه گذشته باید در نظر گرفته می‌شود ولی این امر نه تنها در ارقام مصرف ماهیانه تفاوت نمی‌کرد، بلکه به دلیل گرمای شدید هوا به یکباره مبالغ به ارقام چند برابر تبدیل شد تا گمانه اینکه یک ماه تخفیف برق سال گذشته از جانب دولت روی این قبض‌ها جبران شده باشد به‌وجود آید.

بیشتر خوزستانی ها نسبت به موضوع قبض های نجومی برق اعتراض کردند و موج این اعتراضات به شبکه های اجتماعی هم کشیده شده است.

این درحالیست که با آغاز به کار مجلس دهم، دو نفر از نمایندگان خوزستان هداست الله خادمی و فریدون حسنوند در کمیسیون انرژی وارد شدند. با انتخاب شدن حسنوند به عنوان رئیس کمیسیون انرژی انتظارات از نمایندگان خوزستان بالا گرفت و انتظار می رفت که کمیسیون انرژی با محوریت حسنوند بتواند منشاء خیری برای استان خوزستان شود.

همچنین در سال دوم فعالیت مجلس دهم، هدایت الله خادمی به عنوان نایب رئیس کمیسیون انرژی انتخاب شد تا این بار خوزستانی ها بر بهره بردن از همه توان این کمیسیون در موضوعات نفت و آب حساب باز کنند.

علی عسگر ظاهری عضو کمیسیون انرژی این افزایش قیمت برق را نتیجه انباشت چند ماهه دانست و گفت: از جمله استان‌های اصلی در بحث مدیریت زمان طولانی که یارانه‌ برای آن تعریف شده خوزستان است. اگر خارج از چهارچوب هزینه‌ای از مردم دریافت شده حتما برخورد خواهد شد و انشالله در اولین جلسه کمیسیون انرژی در دستور کار کمیسیون قرارمی‌گیرد.

وی افزود:گفت: قبول ندارم که هزینه استان ما بیشتر از استان‌های دیگر است. حدأقل تعرفه ممکن در حال حاضر از استان خوزستان اخذ می‌شود و قیمت، همان قیمت اتحادیه است.

این درحالیست که غلامرضا شرفی دیگر عضو کمیسیون انرژی این قبوض برق را باعث رنجش خاطر مردم استان دانست و یادآور شد:باید بگوییم که شیوه محاسبه قبوض برق منصفانه نیست علی الخصوص آن مناطقی که اوج گرمای آنها از نمودار کشوری بالاتر و مدتش طولانی‌تر است.

شرفی با عنوان اینکه هیچ کجای کشور مثل خوزستان گرم نیست و خوزستان گرم‌ترین استان کشور است، بیان کرد: گرم‌ترین استانها بعد از خوزستان، بوشهر و هرمزگان هستند که این سه استان باید به صورت ویژه‌ای دیده شوند. باید یک ممیزی قابل توجهی متناسب با این وضعیت وخیم اقلیمی برای استان خوزستان تعریف کنند.

هدایت الله خادمی نائب رئیس کمیسیون انرژی نیز در همین خصوص تصریح کرد:باید هزینه قبض برق مصرفی مناطق گرمسیری با تعرفه کمتر از سایر نقاط کشور محاسبه شود اما قبوضی که اخیرا برای مردم آمده این را نشان نمی‌دهد و مردم توان پرداخت آن را ندارند. علاوه بر آن برای برخی مناطق خوزستان نیز تعرفه معادل اردبیل محاسبه شده است.

وی خاطرنشان کرد: خوزستان منبع اصلی درآمد کشور است اما همه درآمدش در خارج از استان هزینه می‌شود و تالاب‌های آن در حال تبدیل شدن به منبع ریزگرد برای مردم است و برخی مردم ۱۲ ماه است که نتوانسته‌اند هزینه آب و برق مصرفی را پرداخت کنند.

 

گزارش‌های مردمی از نقاط مختلف استان خوزستان از وضعیت بحرانی قبوض برق حکایت دارد و تعداد زیادی از مردم استان در تماس‌های تلفنی و مراجعات حضوری در کنار ارسال عکس قبوض خود خواستار بیان مشکلات و گلایه‌های آنها از این مبالغ چندین برابری شدند تا متولیان امر با آگاهی بیشتر از وضعیت اقلیمی این استان اقدام به صدور قبوض کنند.

https://hoorkhabar.ir/667341کپی شد!
747
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.