کمک به کودکان بی‌بضاعت خوزستانی با شاهنامه خوانی!

هورنیوز – نوربخش احمدزاده با اشاره به برگزاری جشنواره شب‌های فرهنگی خوزستان در برج میلاد تهران گفت: ما بر این باوریم که بزرگی ایران در بزرگی اقوام ایرانی است و در یک تعریف کلی‌تر باید گفت که بزرگی ایران در بزرگی رنگین کمان اقوام ایرانی است.

وی ادامه داد: ایران با تنوع بسیار باشکوه اقوام ایرانی جایی بسیار ارزشمند است و برگزاری این دست نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی آن هم در برج میلاد تهران که به استان‌های مختلف اختصاص پیدا می‌کند بسیار ارجمند و زیبا است و می‌تواند حاوی پیام‌های خوب و مثبتی باشد چراکه در تهران اقوام مختلفی با صلح و دوستی و عشق و مهربانی در کنار یکدیگر در حال زندگی هستند و می‌توانند از غرفه‌های فرهنگی استان‌های مختلف دیدن کنند.

این شاهنامه‌خوان گفت: اینک نیز این مجال طی دو روز به سرزمین بزرگ و باشکوه خوزستان، سرزمین فرصت‌های ارجمند، سرزمین شهدا،سرزمین رنج‌ها و گنج‌ها گذاشته شد که کار بسیار خوب و ارزشمندی بود و من از تمام متولیانی که این جشنواره فرهنگی را برگزار کردند سپاسگذاری می‌کنم.

وی در خصوص حرفه شاهنامه‌خوانی و حضور در جشنواره فرهنگی خوزستان گفت: بخشی از کار ما پژوهش و بخشی دیگر آموزش است. ما اکنون در خوزستان در حال آموزش بالغ بر ۲۰۰ هنرجوی روایتگری و شاهنامه‌خوان هستیم.

احمدزاده افزود: من به همراه سه دخترم به عنوان یک خانواده در کار روایتگری شاهنامه هستیم و در جشنواره فرهنگی خوزستان نیز با یک بسته فرهنگی در خدمت بازدیدکنندگان بودیم که یکی از بخش‌های آن به شادی در شاهنامه اختصاص داشت و دو بخش دیگر آن نیز در خصوص ستایش خدا و دیگری در خصوص نبرد رستم و اسفندیار بود که همگی توسط دخترانم اجرا شدند.

وی اضافه کرد: نبرد رستم و اسفندیار توسط دخترم نیوشا اجرا شدو او کسی است که از چهار سالگی با من کار می‌کرد و امروز یکی از پایه‌های اصلی آموزش کلاس‌های من و درحال آموزش به هنرجویان استان خوزستان است.

این پژوهشگر شاهنامه با بیان این که هیچ جغرافیایی به اندازه زاگرس عاشق شاهنامه نیست افزود: شاهنامه یک کتاب سراسر پند، اندرز و حکمت است زیرا حاوی ستایش خدا است و عشق و ارادت آن به پیامبر بسیار پررنگ و باشکوه است و از طرفی در ابیات آن به همه اقوام از سوی فردوسی اشاره شده است. فردوسی از همه ایرانیان درخواست کرده است که در طول تاریخ باید مراقب این خاک سپند، ارجمند و مهربان بود.

او که در کنار حضور در این جشنواره دست به کار خیرخواهانه نیز زده بود در این خصوص توضیح داد: اگر هنر خروجی نداشته باشد بعد معنوی آن پر و بال پیدا نمی‌کند. هنرمند باید جامعه اطراف خود را نظاره‌گر باشد و با واکنش‌های مثبت به همنوع خود کمک کند.

احمدزاده افزود: از همین رو تصمیم گرفتیم که با اجرای روایتگری و نقالی شاهنامه‌خوانی میدانی همانند یک تئاتر خیابانی علاوه بر آوردن این هنر به میان مردم عواید آن را به کودکان باهوش اما بی‌بضاعت و کم برخوردار اختصاص دهیم تا در آستانه ماه مهر آن‌ها نیز بتوانند از نوشت‌افزار خوبی بهره‌مند و به درس و آینده خود امیدوار شوند. ما این کار خداپسندانه را در برج میلاد تهران آغاز کردیم و پس از آن در اهواز، اصفهان و بیشتر شهرهای ایران آن را با هماهنگی  قبلی انجام خواهیم داد و امیدواریم که هموطنان نیز از این کار استقبال کنند و ما بتوانیم ذره‌ای به این کودکان کمک کنیم.

وی با اشاره به این بیت از فردوسی که ایران چو باغی است خرم بهار شکفته همیشه گل کامکار پر از نرگس و نار و سیب و بهی چو پالیز گردد ز مردم تهی سپرغم یکایک ز بن برکنند گفت: فردوسی ایران را یک باغ می‌داند و اقوام ایران را نیز میوه‌های این باغ می‌پندارد و از همه ما می‌خواهد که همواره پاسدار و پاسبان این سرزمین سپند و این جغرافیای خاص باشیم. امروز نیز تاریخ، فرهنگ، هنر و زبان ایران نیاز به پاسبانی دارد.

این شاهنامه‌خوان خوزستانی با تاکید بر این که همه جوامع و اقوام ایرانی باید مراقب و پاسبان یکپارچگی جغرافیایی، سیاسی، تاریخی و فرهنگی ایران بزرگ باشند صحبت‌های خود را با این ابیات از فردوسی پایان برد:

نگر تا تو دیوار او نفکنی

دل و پشت ایرانیان نشکنی

کزان پس بود غارت و تاختن

خروش سواران و کین آختن

زن و کودک و بوم ایرانیان

به اندیشه بد مَنه در میان

ایران چو ما صد هزاران فدای تو باد

خرد ز آفرینش رِدایِ تو باد

 

ایسنا

https://hoorkhabar.ir/667052کپی شد!
4206
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.