بام سبز نسخه التیام بخش هوای اهواز/فضای سبز چشم انتظار شهردار و شورای شهر تازه نفس

به گزارش هورنیوز عملکردهای فضاهای سبز شهری را می‌توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد؛ فضای سبز عمومی مانند پارک‌ها که دارای عملکرد اجتماعی هستند و در زمینه تفریح و اجرای برنامه‌های فرهنگی مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرند.؛ فضاهای سبز “نیمه نیمه” مانند محوطه‌های بیمارستان‌ها، فضاهای سبز موجود در معابر و خیابان‌ها مانند درختکاری‌های موجود در پیاده‌روها و همچنین فضاهای سبز خصوصی مانند باغچه‌ها و باغ‌هایی که استفاده از آنها به مالکان خصوصی آنها محدود است.

در این میان فضاهای سبز شهری و پارک‌ها علاوه بر آثار فراوان زیست‌محیطی، دارای کارکردهای اجتماعی فراوانی نیز هستند و این مکان‌ها را می‌توان از دو دیدگاه تامین نیازهای زیست‌محیطی شهرنشینان و تامین فضاهای فراغتی و بستری برای ایجاد ارتباط و تعامل اجتماعی شهروندان مورد بررسی قرار داد.

توسعه ی فضای سبز شهری و توزیع عادلانه ی آن در محله ها به خصوص در مراکز شهرها، به گونه ای که متناسب با ساخت و ساز شهری باشد یکی از چالش های عمده کلان شهر های معاصر تلقی می گردد.

در شرایطی که اهواز به عنوان یک ابرشهر شرایط مساعدی به را به لحاظ زیست محیطی تجربه نمی کند، توسعه فضاهای سبز شهری باید به عنوان یک راهکار عاجل برای کنترل این معضل در دستور کار مدیران شهرداری قرار گیرد. در اکثر کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، مدیران شهری به خصوص در کلان شهرها، به ضرورت توسعه فضاهای سبز و نقش این فضاها در بهبود هوا و مبارزه با آلودگی های زیست محیطی آگاه شده اند و تمام تمرکز و توان خود را برای توسعه فضاهای سبز به شکل های مختلف و در قالب برنامه های خلاقانه به کار گرفته اند.

یکی از این روشهای خلاقانه این است که با توجه به کمبود فضای مناسب برای تعبیه فضای سبز در محیط‌های شهری، محیط‌های جدیدی از جمله بام و دشوار سبز جهت کاشت پوشش گیاهی وایجاد نواحی سبز در شهرها پیشنهاد شده که در کشورهای متعددی مورد آزمایش و استفاده قرار گرفته‌ است.

متاسفانه در چند دهه اخیر در ساخت و سازهای استان دیگر ساخت حیاط های زیبا و باغچه های  بزرگ به دلیل معیارهای سودگرایانه و عدم درک تاثیر شگرفت فضای سبز برای زندگی شهروندان در کلان شهرها مورد غفلت قرار گرفته است.  هر چند که درابتدای سال جاری مجلس با تصویب ماده ای از لایحه هوای پاک مقرر کردند شهرداری ها را مکلف به تولید و تأمین نهال مورد نیاز (گونه های با نیاز آب کم، مقاوم و بومی) با ادارات منابع طبیعی و عملیات کاشت، نگهداری و بهره وری با شهرداری ها کرده ، اما به نظر می رسد باید در خصوص افزایش فضای سبز با محوریت بام و دیوارهای سبز به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد تا از این طریق به بهبود هوا و چهره اهواز کمک شود.

اهواز شهری با شرایط آب و هوایی ویژه است و این موضوع قابل قبول است که در چنین شرایطی ایجاد فضای سبز مناسب و کاشت گل‌های زیبا در سطح شهر دشوار است، ولی فراموش نکنیم که نشدنی نیست؛ همان‌طور که در سال‌های گذشته اقدامات موفقی در این زمینه انجام شده و سرانه فضای سبز اهواز نسبت به قبل بیشتر شده است.

در اهواز ساختمان ها و فضاهای اداری بسیاری وجود دارد که با اجرای طرح بام سبز بر روی آنها می توان سرانه فضای سبز را افزایش و از سویی دیگر اثرات گرما و ریزگردها را کاهش داد. این اقدام بیش از آنکه به سرمایه و اعتبار خاصی نیاز داشته باشد همت و دوق مسئولان و مردم را می طلبد.

حال با روی کار امدن شورای شهر تازه نفس و مشخص شدن شهردار منتخب اهواز انتظار می رود همت ها در جهت اجرای قانون و در راستای بهبود شرایط زیست شهروندان بکار گرفته شود تا علاوه بر زیباسازی شهر شاهد تغییر در آب و هوای کلانشهر نیز باشیم؛ امری که البته در طی سال ها گذشته به فراموشی سپرده شده است.

https://hoorkhabar.ir/666984کپی شد!
1406
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.