شهرداری اهرمی در پر کردن خانه های خالی از سکنه

به گزارش هورنیوز تامین مسکن شهروندان در شهرهای بزرگ و پرجمعیت همواره دغدغه اصلی دولت ها و مدیران شهری بوده و آنها برای حل این مشکل و کنترل وضعیت مسکن از ابزارهای متنوعی استفاده می کنند. در حال حاضر، یکی از عواملی که منجربه کاهش عرضه مسکن و بالارفتن قیمت آن می شود، خانه های خالی از سکنه است. مسئولان شهرداری در کشورهای مختلف همواره نسبت وجود خانه های خالی از سکنه نظارت دقیقی دارند و با اعمال سیاست های تنبیهی و اخذ مالیات های سنگین مانع از عرضه نشدن مسکن توسط مالکان می شوند.

اما در کشور ایران آمار ها نشان می دهد که  هیچ گونه مدیریت صحیحی در این حوزه وجود ندارد. البته هرازچندگاهی درباره علت این مسئله بحث ها و جدل هایی میان مسئولان به وجود می آِید اما بازهم دلایل اصلی وجود خانه ها خالی از سکنه آن هم در شرایطی که پایتخت نشینان با بحران مسکن روبه روهستند مبهم باقی می ماند و هیچ گونه چاره اندیشی درباره آن نمی شود.

مقصر کیست؟

در جدیدترین اظهارات  اخیرا یکی ازمسئولان عنوان کرده انبوه سازان مقصر اصلی خالی ماندن این تعداد خانه های خالی هستند. در این خصوص اما یک کارشناس اقتصادی بر این باور است که نباید درباره چرایی این مسئله اطلاعات نادرست به مردم بدهیم.

فرشید پورحاجت رئیس انجمن صنفی انبوه سازان مسکن خوزستان گفت: بر اساس اطلاعات موجود بخش عمده ای از خانه های خالی در مناطق متوسط شهری ساخته شده اند و به دلیل قدرت نقدینگی ناکافی خریداران برای آنها متقاضی وجود ندارد.

وی ادامه داد: این آمار حاکی از این واقعیت است که ادعای اینکه واحدهای خالی از سکنه درمناطق مرغوب و برخوردار شهری واقع هستند نادرست  است.

این کارشناس حوزه مسکن  توجه دولت به تقویت قدرت نقدینگی مردم را به عاملی برشمرد که به گفته وی سبب فروش واحدهای خالی از سکنه می شود و خاطرنشان ساخت: اگر دولت توجه به این موضوع کند در یک بازه کوتاه بخش عمده ای از این واحدها مورد توجه مردم واقع می گیرد و واگذار می شوند.

پورحاجت برضرورت تهیه برنامه های اجرایی درحوزه نوسازی بافت های فرسوده تاکید کرد ودرعین حال هرنوع توفیق دولت درامر توانمند سازی بافتهای فرسوده را متوجه توان اجرایی انبوه سازان دانست و توضیح داد: دولت باید برنامه اجرایی برای نوسازی بافت‌های فرسوده ارایه دهد.

نقش شهرداری ها در پرکرن خانه های خالی

جامعه کارشناسی همواره نسبت به افزایش خانه های خالی از سکنه هشدار داده چرا که این رویه عملا موجب گسترش فیزیکی شهرها  می شود. از قرار معلوم نیز یکی از عوامل تاثیرگذار کاهش آمار خانه های خالی، اخذ مالیات است که در حال حاضر به نظر نمی رسد این ابزار به طور جدی مورد توجه مسئولان ذی ربط قرار بگیرد. اما با توجه به بحران تامین مسکن،شهرداری باید با کمک دولت نسخه ای را برای بهبود شرایط تامین مسکن شهروندان تهیه کند و ناگزیر است با تحت فشار قرار دادن مالکان خانه های خالی از سکنه را روانه بازار کند.

https://hoorkhabar.ir/666849کپی شد!
670
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.