گردشگری که سلامت را به ارمغان می آورد/اهواز در لیست قطب گردشگری سلامت ایران

گردشگری سلامت به عنوان یکی از پردرآمد ترین شاخه های گردشگری شناخته شده که از ترکیب دو صنعت پر درآمد پزشکی و گردشگری حاصل شده است.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، تا سال ۲۰۱۱ میلادی، سالیانه ۵۰ میلیاد دلار از طریق توریسم سلامت عاید کشورهای مقصد شد. در مورد ایران نیز اعتقاد بر این است که ایران توانایی جذب سالیانه حدود یک میلیون توریست سلامت را دارد که این مقدار برابر با درآمدی معادل ۷ میلیارد دلار برای کشور خواهد بود.

بنا بر نظر کارشناسان گردشگری ایران دارای پتانسیل های شامل آب درمانی، لجن درمانی، نمک درمانی است که در کنار آن قیمت آن در مقایسه با سایر کشورهای دیگر مناسب تر است.

به طول مثال در زمینه آب درمانی طبق آمارها حدود ۴۵ میلیون گردشگر در جهان از آب درمانی برای معالجه خود استفاده می‌کنند که ایران با دارا بودن بیش از هزار چشمه آب معدنی شناخته شده توانایی جذب سهم بالایی در این قسمت دارد.

در مورد طبیعت و آب و هوا نیز ایران توانایی پیشتازی را دارد. نقاهتگاه‌های ایران در دیلمان (گیلان)، جواهرده (مازندران) و یا شاندیز (خراسان رضوی) از شهرت جهانی برخوردارند.

در این میان باید به این نکته توجه داشت مسافران این دست در مقایسه با گروه های دیگر گردشگری به دلیل دوران درمان و نقاهت بیشتر از سایر گردشگران اقامت می کنند که این به معنی افزایش گردش پول به حساب می آید.

محمد جهانگیری رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران در این خصوص گفت: این دست از گردشگری به دلیل تولید ثروت و اشتغال زایی از سوی کشورهای عرضه کننده خدمات پزشکی و هم از سوی کشورهای نیازمند به این خدمات مورد توجه قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران نیز جزو مقاصد گردشگر سلامت دنیا به حساب می آید، افزود: خوشبختانه با فعالیت هایی که در دهه اخیر داشتیم امروز کشور ما در سایت بین المللی گردشگری پزشکی، جزو ۴۱ کشور مقصد گردشگری پزشکی معرفی شده است.

جهانگیری با تاکید بر این مسئله که بخش خصوصی در زمینه بیمارستان ها، آژانس های مسافرتی و سایر موارد سرمایه گذاری مناسبی کرده است، عنوان کرد: تا به امروز نیز پروژه دهکده سلامت مطالعاتی خوبی انجام شده و چند پروژه نیز در دست اجرا است.

رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران عنوان کرد: برای تقویت این حوزه از گردشگری، شورای راهبری متشکل از ۵ دستگاه وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اتاق ایران و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده و چندین دستگاه دیگر نیز تقاضا عضویت دارند که در حال بررسی است.

وی در ادامه گفت: در شورای راهبری ۳ اقدام اصلی شامل استانداردهای بیمارستان و مراکز خدمات درمانی تدوین شد، بیش از ۱۵۰ بیمارستان بررسی شدند و بر اساس آن مجوزهای ipd داده شده و در مرحله بعد آژانس هایی که در گردشگری سلامت فعال هستند آیین نامه مخصوص به آنها تدوین و سامان دهی شده که در نهایت به ۳۵ شرکت خدمات رسانی جدید مجوز گردشگری سلامت داده شده است.

جهانگیری عنوان کرد: قطب گردشگری سلامت در ایران شهرهایی مانند مشهد، شیراز، تبریز، کرمانشاه، اهواز، زاهدان، زابل است. همچنین تهران نیز در زمینه ارائه خدمات پزشکی در سطح بالایی قرار دارد.

رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران خاطرنشان کرد: مسافران ورودی به ایران از کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، آذربایجان، افغانستان و کشورهای اروپایی و آمریکا بوده است.

وی در خصوص میانگین درآمد حاصل از گردشگری سلامت گفت: به طور میانگین هر گردشگر سلامت ۳ برابر گردشگر ساده درآمد عاید کشور می کند که اینی میزان در حدود ۴ هزار و ۵۰۰ دلار تا ۷ هزار و ۵۰۰ دلار در مقیاس جهانی محاسبه شده است.

امید است با گسترش روز افزودن این صنعت کشور را از منافع این صنعت که به صادرات نامرئی نیز نام گرفته است، برخوردار کند.

https://hoorkhabar.ir/666179کپی شد!
135
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • عباس اهواز قطب گردشگری سلامته در حالی که اغلب مردم خوزستان، شهرهای شیراز، اصفهان، تهران و... را به هم دیگر توصیه میکنند مگر کسی مجبور باشد یا اینکه به مقدار کافی پول داشته باشد که به بیمارستانهای خصوصی در اهواز پرداخت کند... بیمارستانهای دولتی خوزستان بدون تعارف کشتارگاه هایی بیش نیستند و اکثر جراحیهای آنها توسط دانشجویان بدون نظارت پزشک انجام میشود...
منتشر شده۱