مدیریت پدیده ریزگردها در گرو تقویت روابط دیپلماتیک

به گزارش هورنیوز همزمان با درگیر شدن بسیاری ازاستان های کشور با پدیده ریزگردها، ضرورت تعامل و مذاکره دولت دوازدهم با کشورهای کانون این بحران بیش از پیش مورد تاکید قرار قرار گرفته است. در حال حاضر بر اساس آمار موجود منشا پدیده ریزگردها در استان خوزستان که در سال های اخیر به شدت با این مشکل دست به گریبان شده ، ۳۵ درصد منشاء داخلی و ۶۵ درصد منشاء خارجی است. این آمار نشان می دهد که برای کاهش این اثرات معضل باید نگاه مسئولان به آن سوی مرزها باشد. هر چند که با توجه به اینکه درحال حاضر دو کشور عراق و سوریه که کانون ریزگردها محسوب می شوند درگیر مشکلات مربوط به جنگ هستند و حل این معضل برای آنها اهمیت چندانی ندارد.
در اینباره رئیس سازمان محیط زیست ریزگردها دارای دو منشا داخلی و خارجی است، گفت: از ۲۸ منابع تولید ریزگرد ۲۴ مورد منشا خارجی و ۴ مورد دیگر منشا داخلی دارد. ریزگردهای خارجی را می توان با روابط دیپلماتیک مدیریت کرد و ۴ مورد آخر دلایل دیگری از جمله خشک شدن تالاب ها بوده است که در این راستا برنامه داریم تا بتوانیم ریزگردهایی با منشا داخلی را مدیریت و مهار کنیم.

عیسی کلانتری، افزود: سیاست های آبی کشور باید دیده بانی شود به این ترتیب که مردم دیگر نمی توانند آب ها را مهار کرده به هرشکل که دوست دارند مصرف کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه اگر متوازن باشد هیچ تضادی نداریم چون هم محیط زیست را داریم هم معادن را .

کلانتری افزود: در کشاورزی توسعه ما متفاوت بود چون از حق آبه های کشاوزی استفاده کرده ایم. اگر محیط زیست را نداشته باشیم در دراز مدت هیچ چیزی نخواهیم داشت. در توسعه دامی نیز خاک فرسایش یافته است. با تکنولوژی آب را از زمین بیرون کشیده ایم و کشاورزی را توسعه داده اما محیط زیست را از بین برده ایم.

وی افزود: به بهای خودکفایی و افزایش تولید و کاهش وابستگی به خارج محیط زیست را از دست داده ایم. خاک فرسوده شده پوشش گیاهی از بین رفته است، مواد ژنتیکی گیاهی و جانوری از بین رفته که همه اینها به دلیل استفاده نادرست از محیط زیست بوده است.

کلانتری درباره مشکلات آلودگی هوا نیز گفت: مشکلات در دولت یازدهم کمتر شده است. رئیس جمهور در راستای حفظ محیط زیست به توسعه پایدار تاکید دارد بنابراین اگر سوخت استاندارد شود و خودروهای استاندارد بیشتر شود آلودگی هوا کاهش می یابد. آلودگی های شیمیایی قابل اصلاح است. وقتی در زمستان مصرف گاز خانگی افزایش می یابد نیروگاه ها با مازوت کار می کنند بنابراین آلودگی هوا تشدید می شود. اگر خودروها و سوخت استاندارد شود و سیستم حمل و نقل عمومی بهتر شود مشکلات آلودگی هوا برطرف خواهد شد.

وی در ادامه افزود: صنایع ما قدیمی هستند. صنعت ما با استاندارد های سی تا چهل سال پیش ساخته شده اند که باید تصحیح شوند و استاندارد سازی شود و صنایع باید خود را با سیستم جدید هماهنگ کنند.

کلانتری گفت: آقای شریعتمداری قول داد که استانداردهای زیست محیطی در صنعت رعایت شود.

وی درباره احیای دریاچه ارومیه گفت: ما باید حق آبه دریاچه را بازگردانیم. سال گذشته سال تثبیت دریاچه بود بارندگی سال زراعی ۹۵-۹۶ کاهش داشته و این خود یعنی بارش در منطقه ۵ میلیارد متر مکعب کمتر شده است، کاهش بارندگی نشان می دهد دریاچه در وضع خوبی قرار ندارد اما نگران کننده هم نیست.

کلانتری گفت: با کمک متخصصین داخلی برنامه ریزی ها انجام شد و نشان داد که دریاچه قابلیت احیا دارد به شرطی که برنامه ها به درستی اجرا شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره جلوگیری از فرسایش خاک و آسیب ها به تنوع زیست محیطی نیز گفت: استفاده از منابع باعث این کار شده است. وقتی پوشش گیاهی را از بین برده ایم نتیجه اش از بین رفتن پوشش گیاهی و خاک در سطح میلیون ها هکتار شده است، این ها همه ناشی از سیاست های غلط بوده است که ما دنبال کرده ایم.

کلانتری گفت: در جهت افزایش تولیدات دامی جمعیت دامی کشور را افزایش دادیم که برای این افزایش پوشش گیاهی مراتع را از بین برده ایم . تشکیل یک سانتی متر خاک ۵۰۰ سال طول می کشد. پوشش گیاهی ما در دهه ۶۰ و ۷۰ بیش از زمان های دیگر از بین رفته است که نتایج آن امروز دیده می شود.

وی گفت: در جنگل های زاگرس با بیماری زغالی مواجه هستیم که در نتیجه کاهش پوشش گیاهی و خاک است و با کمترین ویروس و قارچ جنگل ها شروع به خشک شدن کرده اینها همه نتیجه سیاست های غلط انسانی است که بدون برنامه ریزی انجام شده است.

کلانتری گفت: تعداد دام با مراتع باید همسو باشد. استحصال بیش از اندازه از آب های زیرزمینی به محیط زیست ضربه می زند. زباله های شمال در دره ها و جنگل ها ریخته می شود و شیرابه های آن وارد دریاچه ها می شود که با سرمایه گذاری و کمک وزارت کشور، محیط زیست و دولت می توان این مشکل را حل کرد. مساله شمال حذف زباله است نه تولید برق از زباله، با سوزاندن زباله مقداری برق تولید می شود اما نباید نگاه اقتصادی کرد چون باید در درجه اول به فکر از بین بردن زباله ها در شمال کشور باشیم و باید سعی کنیم در این دولت این مشکل حل شود.

وی درباره محصولات تراریخته نیز گفت: در کشورهای دیگر دنیا محصولات تراریخته تولید می شود، در دانشگاه های دنیا بودجه کلانی به این موضوع تخصیص دادند که آیا این محصولات به انسان ضرر می رساند یا نه؟که هنوز هیچ موردی دیده نشده که این محصولات برای انسان ضرر دارد.

وی افزود: بخش عمده ای واردات ما محصولات تراریخته است ما مخالفتی نداریم اما گروه مخالف هیچ دلیل علمی هم ندارد این کار نیاز به استدلال منطقی و دلیل علمی دارد.

کلانتری در ادامه درباره طرح استراحت جنگل گفت: جنگل های هیرکانی به صورت وحشتناکی غارت شد ما باید از جنگل نیز مثل آب به درستی استفاده کنیم. ما نمی توانیم جنگل را کف تراشی کنیم اما می توانیم هر درختی را که به بهره برداری رسیده استفاده کنیم اما به طور کامل نمی توان جنگل را از بین برد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تاکید کرد: محیط زیست یک مساله عمومی است و باید در فرهنگ عمومی مردم جای بگیرد بنابراین بیشترین سرمایه گذاری ما در بخش محیط زیست خواهد بود آگاه سازی مردم یکی از کارهای ماست که از چند ماه آینده انجام خواهد شد.

https://hoorkhabar.ir/665840کپی شد!
131
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.