شهرهای نفتی خوزستان مخروبه شده اند/ فلرهای نفتی به شدت محیط زیست را آلوده می کنند

هورنیوزامید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان ظهر امروز پنجشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با حضور وزیر نفت اظهار کرد: وزارت نفت با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند جبران کامل خسارت زیست محیطی ناشی از فعالیت‌های نفتی در استان خوزستان است که انتظار می‌رود شاهد تغییر مبنای محاسباتی در عوارض آلایندگی باشیم.

وی افزود: در حال حاضر بر مبنای هزینه تولید این عوارض پرداخت می‌شود در صورتی که در قانون پیش‌بینی شده است بر مبنای درآمد حاصل از فروش این عوارض پرداخت شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: این تفاوت ارزش بسیار قابل توجه و منابع پایداری برای استان ایجاد می کند که انتظار می رود طبق قانون این تغییر ایجاد شود تا به شتاب بخشیدن به جبران عقب ماندگی ها ببخشد.

حاجتی تصریح کرد: معتقدیم سایه سنگین نفت بر اقتصاد استان خوزستان موجب شد بسیاری از بخش‌ها توسعه پیدا نکند. به عنوان مثال در حوزه گردشگری تنها استانی هستیم که از ثبت جهانی سه اثر باستانی بهره‌مند هستیم.

وی ادامه داد: خوزستان از ظرفیت گردشگری جنگ بهره‌مند است و در کنار این ظرفیت‌ها از ظرفیت‌های گردشگری آبی و سلامت برخورداریم اما هیچ توسعه‌ای در این بخش‌ها صورت نگرفته است؛ این اتفاق به صورت خاص در شهرستان‌های نفتی رخ داده به صورتی که شهرهای نفتی همچون مسجدسلیمان، آغاجاری و هفتکل پس از استخراج نفت به یک مخروبه تبدیل شدند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان درخواست کرد: انتظار این است با توجه به اینکه این شهرها دین خود را به صنعت نفت و کشور ادا کرده‌اند در راستای احیای مسئولیت‌های اجتماعی نفت به این شهرها کمک شود تا سه برنامه احیاء و توسعه شهرهای نفتی با مشارکت وزارت نفت تدوین و اجرایی شود.

حاجتی بیان کرد: عدم تناسب فعالیت های میان دستی و بالا دستی در حوزه نفت نیز برای استان مشکل ایجاد کرده و سهم استان حدود ۶۵ درصد در تولید نفت خام است اما سهم پالایش نفت ما ۱۹ درصد است.

همچنین احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان در ادامه این جلسه اظهار کرد: قرار بود دفاتر میدان های غرب کارون در استان خوزستان ایجاد شود که با گذشت یک سال با وجود قول وزیر نفت هنوز هم تشکیل نشده است. با این وجود میدان های غرب تحت عنوان میدان های زودهنگام در حال وارد شدن به عرصه تولید هستند.

لاهیجان زاده بیان کرد: دو ماه است که در اهواز شاید مشکل ریزگرد نداریم ولی شاخص کیفی هوا روی استاندارد قرار نمی گیرد. این فلرهای نفتی به شدت محیط را آلوده و خیلی نگران فصل پاییز و تشدید آلودگی ها برای مردم هستیم.

وی در پایان با گلایه از اینکه ۶۰ درصد آلودگی هوای خوزستان ناشی از وجود فلرهای نفتی است، گفت: انتخاب زمینی سه هزار هکتاری در محور ماهشهر ـ امیدیه بر اساس طرح آمایش سرزمین استان خوزستان برای ساخت شهرک صنایع تکمیلی پتروشیمی است.

https://hoorkhabar.ir/665611کپی شد!
86
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.