خیز نامحسوس طلاق به سمت خانواده های خوزستانی

به گزارش هورنیوز طلاق یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی است که امروزه جوامع انسانی با آن دست به گریبان هستند به طوری که این مسئله به یکی از شایع‌ترین مسائل خانوادگی در اجتماع تبدیل شده است.

 

 

امروزه شاهد از هم گسیختن بسیاری از پیوندهای زناشوئی هستیم که در اثر این روند فرزند یا فرزندان آنها در اثر عدم توجه والدین صدمه های روحی و روانی جبران ناپذیری می بینند و نتایح مخرب طلاق در جامعه به عنوان یکی از مسائل و معضلات مطرح است.

کارشناسان بر این باورند که درگیری ها و جنگ و جدال هائی که بین والدین صورت می گیرد هیچ وقت از ذهن بچه ها بیرون نمی رود و یادآوری آن خاطرات تلخ در بزرگسالی، افسردگی برای او پدید می آورد و اگر نگاهی به راهروهای دادگاه بیندازیم و یا گذرمان به آنجا بیفتد چه بسیار زنان و مردانی می بینیم که با بچه های قد و نیم قد و معصوم در راهروها نشسته اند.

روانشناسان بر این باورهستند که خانواده هایی که فرزندان آنها دائم در نگرانی و اضطراب بسر می برند از سلامت روحی و روانی برخوردار نیستند و اینگونه والدین باید زیر نظر روانپزشک باشند ولی متاسفانه در جامعه ما به سلامت روانی کمتر اهمیت می دهند.

این واقعیت که امروزه در بعضی از خانواده ها به طورعام داغ بدنامی به طلاق زده نمی شود نیز باعث افزایش روز افزون این پدیده می شود تا اندازه ای نتیجه تغییر و تحولات اجتماعی است که با رشد شهرنشینی و صنعتی شدن و به تبع آن گذر جامعه از مرحله سنتی به مدرن پدید می آید.

یکی از مسائلی که باعث می شود زنان طلاق بگیرند مسئله استقلال اقتصادی زنان است و به تدریج که زنان از نظر اقتصادی مستقل می شوند به گرفتن طلاق به عنوان یک نوع منزلت اجتماعی نگاه کرده و در پاره ای موارد باعث تشویق زنان به گرفتن طلاق شده است.

بهنام مریدی مدیرکل ثبت احوال خوزستان در همین خصوص گفت:چند سال قبل میانگین طلاق در استان به ازای هر ۱۴ ازدواج یک طلاق بود که با روند افزایشی سالانه طلاق این شاخص اکنون به میانگین ۶ رسیده است.خوزستان در بحث آمار ازدواج جزء ۱۰ استان اول کشور است و در طلاق نیز جزء ۱۰ استانی است که کمترین آمار این شاخص را دارد.

همچنین رییس کل دادگستری خوزستان با اشاره آسیب های اجتماعی این موضوع در استان عنوان کرد: متاسفانه خوزستان از آمار قابل توجهی در طلاق برخوردار است که به هیچ وجه قابل دفاع نیست و آمارها نگران کننده است.  نوع دیگر طلاق نیز طلاق عاطفی است که در خوزستان رایج است و علی رغم اینکه زن و شوهر در یک خانه زندگی می کنند اما هیچ توجهی به یکدیگر ندارند و در قهر هستند و فرزندان آنها نیز رها شده هستند که خود این امر موجب آسیب هایی می شود.

بررسی آمارهای ارائه شده توسط دستگاه های مربوطه زنگ خطری برای مسئولان استان و خانواده ها است زیرا هرساله شاهد افزایش آمار طلاق در استان هستیم و این به معنای آنست که اگر تدبیری در این خصوص اتخاذ نشود در آینده ای نه چندان دور این استان نیز مانند سایر کلانشهرهای کشور به باتلاقی از مشکلات اجتماعی و فرهنگی فرو میرود که بیرون آمدن از آن ورطه اگر نگوییم بعید است اما سخت بنظر می رسد.

بی شک وجود و گسترش این معضل به عوامل گوناگونی مانند عوامل اقتصادی، اعتیاد، عدم مهارت های زندگی زناشویی و… بستگی دارد. اما هیچ کدام از دستگاه ها نه اقدام درخوری برای تسهیل ازدواج جوانان و نه کاهش طلاق انجام نداده اند. امری مغفول که هیچ کدام از سازمان های آموزش و پرورش، بهزیستی، دستگاه قضائی و وزارتخانه ورزش و جوانان آن را اولویت خود قرار نداده اند که نتیجه آن افزایش طلاق و در نتیجه وجود و گسترش بزه در استان خواهد بود.

طلاق معلول عواملی است که بخشی از آن به حوزه اجتماعی مربوط است و بخشی دیگر به حوزه‌هایی غیر اجتماعی. وقتی در کلان کشور، موضوع آسیب‌های اجتماعی با نگاه امنیتی انتظامی برخورد می‌شود، باید منتظر چنین نتیجه‌ای باشیم که افزایش آسیب اجتماعی داشته باشیم. این نگاه باعث شد ما در این حوزه کار نکنیم.

https://hoorkhabar.ir/665365کپی شد!
123
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.