کمیته‌های مبارزه با بی‌سوادی تشکیل شوند

هورنیوزدکتر غلامرضا شریعتی در جلسه شورای آموزش و پرورش که امروز یکشنبه، ۲۹ مردادماه در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه باید متناسب با آمار بازماندگان از تحصیل، برنامه‌ریزی لازم انجام شود، اظهار کرد: نباید در خصوص این آمار، خوزستان را خیلی سیاه و با وضع بد نشان دهیم و نباید طوری نیز باشیم که نشان دهیم مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ باید آنچه که واقعی است، عنوان شود.

وی افزود: با راهکارهای خوب میدانی که سازمان‌های مردم‌نهاد و آموزش و پرورش و بهزیستی اجرا می‌کنند، آمار این افراد کم شده است، اما باید یک کار اساسی انجام شود تا همه افراد بی‌سواد را پای کلاس‌های درس بیاوریم و آمار میل به صفر را برای کودکان بازمانده از تحصیل، هدف قرار دهیم.

استاندار خوزستان ادامه داد: باید شرایط را با برآوردهای دقیق بررسی کنیم و یک عدد دقیق و واقعی از بازماندگان از تحصیل داشته باشیم تا بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم. آمار ۱۲ درصدی بازماندگان تحصیل در خوزستان، یک آمار کلی از سازمان یونسکو در تمام مقاطع سنی است. اما ۸ درصد جمعیت استان٬ بی‌سوادان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند که آمار بالایی برای استان است و باید برای آن برنامه‌ریزی موثرتری انجام شود.

شریعتی افزود: ۱۲ درصد جمعیت خوزستان، معادل ۵۰۰ هزار نفر است و ۸ درصد، ۲۳۸ هزار نفر از مردم این استان را شامل می‌شود که رقم بالایی است. اکنون با برنامه‌ریزی امسال آموزش و پرورش برای سوادآموزی ۶۸ هزار نفر در استان، می‌توانیم در طی چند سال شاهد رکورد خوبی باشیم که آمار بازماندگان از تحصیل را به حداقل برساند اما این کاری است که تنها از عهده آموزش و پرورش برنمی‌آید و یک اراده استانی باید وجود داشته باشد.

وی عنوان کرد: توصیه می‌کنم یک همایش استانی رفع بی‌سوادی در استان برگزار شود و راه‌کارها و برنامه‌ریزی‌های صحیح و مناسب در این زمینه در این همایش ارائه شود و یک برنامه چند ساله، مدون و مشخص شود که در طی این مدت می‌خواهیم از چه رقمی به چه رقمی برسیم تا به وسیله این برنامه، سطح بی‌سوادی در استان را به حداقل برسانیم؛ لازم است تمام ادارات، نهادها و سازمان‌ها، درگیر این موضوع شوند و به آن ورود کنند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: باید در مدارس روستاها و حاشیه شهرها، حداقل یک کلاس سوادآموزی تشکیل شود. توصیه من این است که بی‌سوادان و کودکان بازمانده از تحصیل در طی برنامه‌ای مدون شناسایی شوند و یک بانک برای این افراد تشکیل شود. اگر همه در استان بسیج شویم، می‌توانیم قدم‌های مؤثری در راستای برنامه‌ریزی برای این افراد برداریم.

شریعتی گفت: خوب است کمیته‌های مبارزه با بی‌سوادی تشکیل شوند و در استان شخص استاندار و در شهرستان‌ها، فرمانداران مسئول این کمیته‌ها باشند و مرتب روند سوادآموزی را رصد کنند. فرمانداران باید به طور جدی درگیر و متولی این کار شوند٬ بنیاد نخبگان نیز باید در برنامه‌ریزی‌ها به کمک گرفته شود و بر حضور آن‌ها تأکید شود.

وی همچنین در خصوص برگزاری کنگره ملی شهدای معلم آموزش و پرورش در دهه فجر، عنوان کرد: باید برای این کنگره یک اهتمام جدی به خرج دهیم. من بر حفظ شأن و حرمت شهدای معلم و در تبدیل آن به فرهنگ اسلامی و توجه دانش‌آموزان به این کار تاکید می‌کنم؛ چراکه اگر معلمی برای دفاع از اسلام و میهن از جان خود می‌گذرد، باید برای دانش‌آموزان تبیین شود و به عنوان یک ارزش در جامعه آموزشی، جا بیافتد.

استاندار خوزستان تأکید کرد: اگر بتوانیم معلمان شهید را به عنوان اسوه و الگو به دانش‌آموزان نشان دهیم، بسیاری از نگرانی‌ها و مشکلات کنونی در حوزه فرهنگی رفع می‌شود، بنابراین باید به طور جدی بر تبیین و تبلیغ این ارزش‌ها تاکید شود. برای پشتیبانی از این کنگره نیز سازمان‌های استان را بسیج می‌کنیم.

https://hoorkhabar.ir/665208کپی شد!
86
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.