آنها که به بازگرداندن‌تحریم می‌اندیشند زندانی اوهام‌اند

هورنیوز – حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان امروز برای دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی کابینه دومش به خانه ملت آمده بود.

وی در سخنانی در دفاع از کابینه پیشنهادی اش گفت:خدا را شاکرم که باردیگر پاداش چهارسال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رأی ملت، دریافت کردم و توفیق مجددی برای خدمت به آرمان های اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران فراهم شد. از مردم بیدار و غیور ایران سپاسگزارم که با حضور آگاهانه و پرشور در انتخابات ۹۶ از سویی امنیت ملی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبار صندوق رای به عنوان شاخص وحدت و راهنمای حقیقت مدیریت کشور پای فشردند.

روحانی تاکید کرد: از رهبری فهیم و شجاع تشکر می کنم که همواره با رهنمودهای خود از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی در مسیر خدمت به مردم حمایت کرده اند. لازم می دانم بابت مهمان نوازی صمیمانه مجلس در مراسم روز تحلیف از رئیس محترم مجلس، هیات رئیسه و همه نمایندگان محترم تشکر کنم. مراسم تحلیف نمادی از همدلی بین همه ارکان نظام و نمودی از جایگاه بین المللی ایران بود.

اهم اظهارات رئیس جمهور را در ادامه بخوانید؛
*انتخابات ۹۶ که با حضور پرشور و باشکوه برگزار گردید علوه بر تثبیت اصل مردمسالاری دینی ، ۳۹ سال بعد از پایه گذاری نظام جمهوری اسلامی فرصتی را فراهم کرد که مردم در میان دیدگاه ها و رویکردهای آگاهانه به داوری بنشینند و به گفتمان و اهداف رئیس جمهور منتخب خویش رای دهند.

*اینک که ملت ایران با اکثریت قاطع مسیر اعتدال را برگزیده و به برنامه رئیس منختب رای داده است خود را متعهد به تحقق آن برنامه ها متعهد می دانم و حراست از حقوق همه مردم چه آنهایی که به من رای دادند و چه کسانی که دیگری را برگزیدند وظیفه خود می دانم. برای تامین آزادی، امنیت و پیشرفت که اهداف اساسی برنامه ۴ ساله دولت است از همه نخبگان و صاحبنظران و همه اقشار مردم مدد می جویم.

*در این میان نقش و شان نمایندگان مردم در مجلس نقشی ویژه و تعیین کننده است. رئیس جمهور و نمایندگان مجلس وظیفه ای مشترک برای تحقق خواست مردم دارند. این وظیفه مشترک هم در تعیین وزرا که مسئولان اجرایی کشورند تجلی می یابد هم در فراهم کردن فضای حقوقی و قانونی اقدام و عمل که باید زمینه ساز رشد و شکوفایی کشور شود خواهد بود.

*از این رو کاری که امروز آغاز می کنیم شروع یک همکاری چهارساله خواهد بود. وزیری که با معرفی رئیس جمهور و رای اعتماد نمایندگان بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش میگیرند باید اطمنیان داشته باشند که در طول مسیر خدمت از حمایت و همکاری مجلس محترم برخوردار خواهند بود. و همچنان که رهبری معظم بارها تاکید فرمودند مسائل اصلی کشور تنها با همدلی و همکاری سه قوه و دیگر نهادهای کشور حل خواهد شد.

*امروز به لطف خداوند و همت مردم برخی چالش های سال ۹۲ پشت سر گذاشته ایم و امیدوارتر و تواناتر از گذشته آماده تدبیر و عبور از چالش های بزرگ پیش رو هستیم. امروز دیگر کسی نمی تواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران سخن بگوید امروز کسی از آشفتگی در اقتصاد ایران و تورم ۴۰ درصدی و کاهش تولید ملی و توقف اشتغال زایی سخن نمی گوید. امروز دولت به یمن اعتماد روز افزون مردم که در رای سیاسی و عمل اقتصادی آنها تجلی یافته است می تواند این سرمایه اجتماعی را به پشتوانه حرکت اقتصادی و شکوفایی فرهنگی تبدیل نماید.

*هنوز تا رسیدن به راه شایسته و جایگاه بایسته در خانواده جهانی نیاز به گام های بلندتر و یارانی همراهتر داریم.

*دولت تدبیر و امید عزم آن دارد که در دولت دوم خود بیش از پیش به اصلاح ساختارها بپردازد و در این راه بیش از پیش به همراهی دیگر قوا نیازمند است.

*دولت دوازدهم برای هماهنگی مدیریت های اقتصادی و سیاسی به اقدام و نظارت سامانی نو می دهد و با چابک سازی دستگاه های اجرایی زمینه نظارت مردم را فراهم می کند.

*هفته قبل برنامه خط مشی دولت دوازدهم همراه با معرفی وزرا و برنامه هایشان تقدیم کردم. آن برنامه برگرفته از برنامه ای بود که در ایام انتخابات به مردم ارائه کرده بودم و مورد تایید مردم قرار گرفت. برخی از اصول این برنامه عبارتند از اینکه دولت دواردهم به اسلام حکمت و رحمت باور دارد و به مشی اعتدالی تشکیل می شود و تصمیم بر مبنای خرد جمعی بنیان نظام تصمیم گیری ما خواهد بود. بر این اساس جلب مشارکت جامعه از اصول عمل دولت است.

*دولت دوازدهم بر مبنای ظرفیت ها و توانمندی ها و کاستن نقاط ضعف عمل می کند. شجاعانه و توام با دور اندیشی تصمیم خواهیم گرفت. چرا که دور اندیشی شرط عقل است و واقع بینی و تصمیم هدفمند و درس گرفتن از اشتباهات گذشته بنیان عمل دولت خواهد بود.

*در دولت یازدهم منشور حقوق شهروندی را تدوین کردیم و دولت دوازدهم بر رعایت کامل آن پا می فشارد. دولت بر مدار استیفای حقوق ملت در قانون اساسی پیش می رود. هدف اقدامات دولت معطوف به تامین منافع ملی همه ایرانیان است. دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران برای تحقق آرامش و پیشرفت کشور است.

*دولت دوازدهم مبارزه با فساد اقتصادی را لازمه پیشبرد برنامه های خود می داند. این امر نیازمند همکاری همه ارکان نظام است.

*در زمینه برنامه اقتصادی دولت باید بگویم که کشورمان با مشکلاتی در حوزه نظام بانکی، صندوق های بازنشستگی، آب، محیط زیست و … روبرواست که بی توجهی به آنها، دستاوردهای نظام را با آسیب روبرو می کند. اولین ویژگی مشکلات ایجاد شده آن است که همگی در طول زمان شکل گرفته و ادامه یافته و وقوعشان قابل پیش بینی بوده است. همه آنها از دل تصمیمات و سیاست های اتخاذ شده بیرون آمده اند.

* تغییر در شیوه اقتصاد کشور یک الزام است و برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی این اشکالات توجه ویژه داشته باشیم. رفع مشکلات ساختاری کمتر مورد توجه دولت ها بوده است. همین باعث شده که نتوانیم ضعف های بزرگ سیاست گذاری را مشاهده کرده و از آن درس بگیریم. درآمدهای بالاتر از ۱۰۰ میلیارد تومان سالهای نیمه دوم دهه ۸۰، تا چند سال دیگر در دسترس نخواهد بود. پس اولین نکته آن است که توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از ۵۰ میلیارد تومانی نفت تنظیم کنیم.

*هیچ کشوری نتوانسته با مصرف بدون جایگزینی دارایی های طبیعی، رفاه پایدار را برای مردم فراهم آورد. دارایی هایمان را بجای آنکه حفظ کنیم، نباید مصرف کنیم. بخش مهمی از این دارایی ها الان در مرز هشدار قرار دارد. میزان دارایی های طبیعی کشور امکان اداره کشور به شیوه گذشته را نمی دهد. منبع درآمدهای نفتی هم به میزانی نخواهد بود که نقش مسکن قبلی خود را به خوبی ایفا کند.

*دولت ها با به تعویق انداختن اصلاحات نظام اقتصادی، هزینه های گزافی را به نظام تحمیل کرده است. مردم اگر ببینند که دولت ها صادقانه برای بهبود زندگی خود آنها در پی اصلاح ساختارهاست، سختی ها و مشکلات این مسیر را پذیرفته و با دولت منتخبشان همراهی می کنند.

*نظام جمهوری نشان داده است که مردم اگر بدانند و ببینند که دولت صادقانه برای بهبود زندگی خود آنها در پی انجام اقتصادی است علی رغم سختی ها در کنار دولت خواهند ماند،‌مردم مصالح بلند مدت خود و فرزندانشان را به یک رفاه موقت و ناپایدار ترجیح میدهند،‌این را مردم در انتخابات با زبان رای به خوبی اعلام کردند.

*مردم می دانند که حرکت به سمت قله پیشرفت، صعود در مسیری دشوار است اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است مردم از ما انتظار دارند که درمان درد کنیم نه کتمان بیماری. مردم از ما شفافیت بیشتری می خواهند. ما دو گزینه داریم یا از سر تدبیر اصلاحات اقتصادی را انجام دهیم یا با تشدید و پرداخت هزینه به صورت منفعلانه به بحران ها تن دهیم.

*دولت یازدهم در راستای گزینه نخست با سخت کوشی و با دست یابی به ثبات و آرامش اقتصادی توانسته است زمینه را برای پرداختن به مسائل اساسی و اصلاح ساختاری اقتصاد فراهم کند. برنامه اقتصادی دولت دوازدهم تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

*یکی از مهم ترین چالش های اقتصادی عدم تعادل در بودجه دولت است،‌ طی دهه های گذشته اتکای دولت به درآمد نفت موجب عدم تعادل شده است. داستان تکراری در اقتصاد ما این است که هر گاه قیمت نفت افزایش یافت،‌مخارج دولت هم افزایش یافت اما وقتی قیمت نفت کاهش یافت دولت نتوانست مخارج را کاهش دهد و همین موجب تورم و کسری بودجه شد. اینک با توجه به افت قیمت نفت این نکته اهمیت بسیاری یافته است.

*در این صورت از یک سو کیفیت خدمات عمومی کاسته شده و بدهی دولت به فعالان اقتصادی افزایش می یابد. برای رفع این عدم تعادل باید به جای اتکای نفت به منابع پایدار افزایش یابد،‌از این رو در پی انجام اصلاحات در نظام مالی کشور هستیم. ما به دنبال یک نظام جامع مالیات بردرآمد هستیم. از سوی دیگر کاهش بر معافیت مالیاتی در کنار افزایش پوشش مالیاتی میتواند، عدالت در مالیات ستانی را به همراه داشته باشد.

*دولت نیازمند آن است که از رشد مخارج خود بکاهد و منابع خود را به صورت کارا اختصاص دهد. بخشی از خدمات دولتی توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد. فعالیت بخش خصوصی نیازمند همکاری شما نمایندگان است. اجرای بخشی از طرح های عمرانی هم با مشارکت بخش خصوصی انجام خواهد شد امری که در برنامه ششم و در قانون بودجه امسال به آن اشاره شده است و البته مردم ما به حق انتظار دارند که در گام اول،‌دولت و بلکه کل حاکمیت بر خود سخت بگیرند و از هزینه های زائد بخش سازمان‌های عمومی بکاهند.

*انجام اصلاحات محدود به بودجه دولت نیست. ضعف در نظارت بانکی، سیاست گذاری نادرست پولی،‌ تامین مالی دولت از طریق نظام بانکی، رونق کاذب در بخش مسکن و انتقال دارایی های شبکه بانکی به این حوزه و بنگاه داری های بی دلیل شبکه بانکی سبب شده است تا نظام بانکی با مشکلات عدیده مواجه باشد. تجمیع این مشکلات خود را به صورت نرخ های سود بالا نشان داده است.

*نگاه دولت و حاکمیت به نظام بانکی باید تغییر کند. برنامه دولت آن است که بودجه خود را تراز کند اما سیاست گذاری در مجلس و سایر نهادهای حاکمیتی باید به گونه ای باشد که بار تامین مالی کسری بودجه دولت و شهرداری و غیر بر عهده بانک ها نیفتد. دولت و بانک مرکزی به دنبال آن هستند تا از طریق ایجاد نظام رتبه بندی بانک ها و موسسات مالی برنامه تجدید ساختار بانک ها را به اجرا در آوردند.

* نظام بنگاه‌داری از محورهای اصلاحات ساختاری دولت است و امید است کشور در مسیر پیشرفت و توسعه پایدار قرار گیرد. علاوه بر این اقدامات که به رفع فقر کمک می کند، برای عدالت اجتماعی نیازمند تغییر در شیوه حمایت های اجتماعی هستیم. دولت دوازدهم برای جلوگیری از اتلاف منابع بر گروه های نیازمند تمرکز خواهد کرد و حمایت های نامشروط را به حمایت های مشروط و زمان دار اصلاح می کند. برآورد آن است که با این اصلاحات وضعیت معیشتی حدود ۱۰ میلیون نفر اقشار آسیب پذیر تا سال ۹۹ بهبود ۵ برابری داشته باشد و فقر مطلق ریشه کن شود.

* درباره بازار کار علاوه بر رشد اقتصادی، دولت دوازدهم سیاست های فعال بازار کار را با اولویت به استان های محروم و استان هایی که دارای بیکاران بیشتر از متوسط کشوری است، به اجرا در می آورد. یکی از اقدامات، طرح کاروزی است. بنگاه های اقتصادی برای به کارگیری نیروهای جوان طرح معافیت سهم کارفرما را برای شغل اولی ها به اجرا در می آورند.

* در حوزه سیاست داخلی، ایران جامعه ای گسترده و از لحاظ قومیتی، دینی، اجتماعی و فرهنگی متنوع است و احترام به همه تنوع ها از اولویت های دولت است.

* انتصاب زنان و جوانان در سمت‌های مدیریتی مختلف از دیگر موضوعات مدنظر دولت دوازدهم است تا در مسئولیت های معاونت و مدیرکلی وزارتخانه ها از توانمندی آنها استفاده شود، این مسئله زمینه ساز درخشش آنها در آینده خواهد بود.

* دولت فعالیت مردم در تشکل های حزبی و مردم نهاد حق را به رسمیت شناخت و از فعالیت آنها در مشارکت سیاسی حمایت خواهد کرد. حقوق شهروندی را از دستگاه های دولتی آغاز کرده و در دولت دوازدهم ادامه می دهد و سایر قوا را نیز به رعایت حقوق شهروندی دعوت می کند.

* سیاست خارجی دولت دوازدهم تعامل گسترده با جهان براساس حفظ عزت و کرامت ایرانیان است. پرونده هسته ای ایران به عنوان پرونده ای پیچیده در قالب مذاکرات کارشناسانه و عزتمندانه با هدایت های رهبر معظم انقلاب به سرانجام رسید و باید فصل تازه ای برای تعامل ایران با دنیا گشوده شود. با اجرای برجام تحریم های ظالمانه شورای امنیت که تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل بود یکجا لغو شد و برقراری مناسبات تازه ایران با جهان شتاب زیادی گرفت.

* آنها که با فشارهای سیاسی و قطعنامه های تحریمی در انتظار بی ثباتی و ناامنی در ایران بودند، ناکام ماندند. فصل نوینی در سیاست خارجی ایران آغاز شد. ایران برجام را نه تهدید در برابر کشورها و نه تسلیم در برابر قدرت‎ها می داند بلکه توافقی برد- برد است. علت عهدشکنی های دولت جدید آمریکا، توفیق ایران در انجام تعهدات و احقاق حقوق خود و شکست آمریکا در زیاده خواهی هاست. ایران به تعهد خود پایبند است و بی تعهدی دیگران را پیگیری می کند.

* کسانی که به بازگرداندن تحریم فکر می کنند زندانی اوهام خود هستند و با تشدید دشمنی ها، خود را از مزایای برجام محروم می کنند. کسانی که ایران را به نقض روح برجام متهم می کنند، بدانند ۷ گزارش آژانس، اجرای تعهدات برجام توسط ایران را تأیید کرده است. اما این آمریکا است که توافقات بین المللی را نادیده می گیرد و بدعهدی های متعدد می کند. این مسئله نشان داد که آمریکا نه شریک خوب و نه طرف مشارکت قابل اعتماد است. دولت دوازدهم به تعهدات بین المللی پایبند خواهد بود اما از حقوق ملت ایران پاسداری می کند.

* دولت جدید آمریکا بداند تحریم و تهدید، دولت های گذشته آمریکا را در نهایت پای میز مذاکره کشاند، اگر می خواهند به آن تجربه برگردند، ایران در مدت کوتاه ساعت و روز به زمانی پیشرفته تر از زمان آغاز مذاکرات برخواهد گشت.

*خشونت گروه های تکفیری و تلاش برای کسب امنیت از طریق دولت های خارجی چالش اصلی منطقه است. ایران با حسن نیت به دنبال ثبات صلح در منطقه است. ایران به عنوان لنگرگاه ثبات دست دوستی خود را به سوی کشورهای همسایه دراز می کند. اولویت سیاست خارجی، گسترش همکاری های دو جانبه و چند جانبه منطقه ای و ‌تقویت دیپلماسی منطقه است. ‌دولت دوازدهم حضور ایران در عرصه جهانی، تقویت صادرات غیرنفتی، زمینه سازی برای حضور بخش خصوصی در بازارهای جهانی و… را در صدر برنامه های خود قرار داده است.

* زدودن نگاه امنیتی به فرهنگی و دوری کردن از برخوردهای سلیقه ای، معضل اصلی ما در بخش اجتماع و فرهنگ است. کیفیت گرایی در دانشگاه و مدارس، کارآمد کردن دانشجویان و دانش آموزان برای اینکه بتوانند در جامعه ما شغل و فعالیت را به دوش گیرند، از جمله برنامه های دولت دوازدهم است.

*در زمینه محیط زیست برنامه اصلی ما اصلاح مدیریت منابع آب است، ‌مقابله با فرسایش خاک به ویژه احیای جنگل ها و مراتع،‌ مقابله با آلودگی هوا در کلان شهر،‌ مقابله با ریزگردها – که در این زمینه با معاونت جدید سازمان محیط زیست صحبت کرده ام که اولویت ما در این چهار سال چه خواهد بود- مدیریت پسماند و فاضلاب جزء اولویت های محیط زیستی دولت دوازدهم است.

*در حوزه اجتماعی، اولین اولویت طرح سلامت است. نظام سلامت کشور نیازمند اصلاحات ساختاری است که اصول این اصلاحات در برنامه تشریح شده است و ما به این اصلاحات نیاز داریم تا بتوانیم بر منابع پایداری متکی باشیم. همچنین ما نیازمند حضور مردم در این حوزه ها هستیم. بهبود بیمه ها و مسئله آسیب های اجتماعی که به جد از سوی دولت پیگیری می شود. بسیار خوشحالیم که آسیب های اجتماعی مقداری کاهش یافته است. بالاخره اصلاح صندوق های بازنشستگی از اولویت های اجتماعی دولت است.

* نمایندگان محترم من برای تشکیل کابینه با توجه به رویکردها و برنامه های مطرح شده، پس از مشورت های فراوان و ارزیابی عملکردها و هماهنگی در مسیر اعتدال ۱۷ نفر از مدیران ارشد کشور را با توجه به محدودیت های موجود و جمیع جهات به مجلس معرفی کردم. من به همه آنها اعتماد دارم و مطمئنم که توانمندی های خود را برای کمک به مردم به کار خواهند گرفت.

*به نکته‌ای که این روزها در فضای حقیقی و مجازی شایعه است؛ پاسخ بگویم. رئیس جمهور در معرفی ۱۷ وزیر تحت فشار هیچ جناح و حزب و تشکلی نبوده است. همه جناح ها پیشنهادهای شفاهی و کتبی به بنده داشتند اما هیچ فشاری نبوده است. شایعاتی نسبت به اینکه لیست وزرا با رهبری در میان گذاشته شده است نیز عنوان شده که شایعه درستی نبوده است.

* من آنچه در دولت دوازدهم انجام می دهم،‌ عینا در دولت یازدهم هم عمل کرده‌ام. رهبری، بزرگ ما هستندو به عنوان کسی که ۵۰ سال است با او رفاقت دارم، معمولا مسائل مهم را با ایشان شور می کنم و ایشان هم با کمال محبت نظر می دهند. معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس در چارچوب قانون است. ۱۷ وزیر را به مجلس معرفی کردم و انشاالله در فرصت باقی مانده وزیر علوم را نیز معرفی می کنم. خیلی دلم می خواست او را هم با این وزرا معرفی کنم، اما به دلایلی به تاخیر افتاد. از جمله دلایل آن بود که آن فردی که با او صحبت کرده بودم، در ساعتی که لیست در حال ارسال به مجلس بود انصراف داد و دیگر فرصت نبود. به هر حال بعد از انتخاب وزرا، من برای این وزارتخانه سرپرست نصب خواهم کرد و بعد وزیر را معرفی می کنم.

https://hoorkhabar.ir/664730کپی شد!
154
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.