احداث کارخانجات ساخت خودرو در خوزستان توجیه ندارد/تغییر کاربری برخی صنایع خوزستان
به گزارش هورنیوز اخلاق محمدیان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز حمایت از صنایع کوچک با اشاره به ساماندهی شهرکهای صنعتی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در خوزستان داریم تعدد شهرکهای صنعتی است چرا که کار خدمات رسانی را با مشکل مواجه میکند.
وی با بیان اینکه در اهواز ۵ شهرک و ۲ ناحیه صنعتی داریم، تصریح کرد: اینکه در هر نقطهای از شهرستان یک شهرک و یا ناحیه صنعتی به دلیل تکمیل ظرفیت ایجاد شود کار ما را سخت کرده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان در ادامه گفت: ولی اگر در جایی مثل اهواز یک شهرک ۲ الی ۳ هزار هکتاری داشتیم کار خدماترسانی را بسیار آسانتر میکرد.
وی گفت: امکان جمعآوری شهرک و لغو مصوبه کار خیلی سختی است ولی در نواحی صنعتی که استعداد صنعتی وجود ندارد در حال تغییر کاربری تعداد محدودی از صنایع هستیم.
محمدیان تاکید کرد: حدود هزار و ۲۵۰ واحد در شرکها و نواحی صنعتی خوزستان به بهرهبرداری رسیده است.
وی با بیان اینکه میزان اشتغالزایی این واحدها ۲۰ هزار و ۷۴۸ نفر با حجم سرمایهگذاری ۲۱ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال است، افزود: ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در قالب ۳۳ شهرک و ۳۷ ناحیه صنعتی در استان خوزستان در حال فعالیت هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان بیان کرد: در ۴سال گذشته شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان ۵۱۷ قرارداد منعقد کرده که میزان سرمایهگذاری ناشی از این تعداد قراردادها ۶۴۳ میلیون تومان بوده است.
وی با اشاره به بهرهبرداری رسیدن ۳۰۵ واحد صنعتی با میزان اشتغال ۳ هزار و ۷۲۸ نفر و در مساحتی به وسعت ۳۷۲ هکتار گفت: در ۴ سال گذشته یک هزار و ۴۳ دوره آموزشی با حضور ۱۷ هزار و ۸۱۲ نفر و ۶۱ تور آموزشی و نیز ۴۹ نمایشگاه داخلی با شرکت ۹۳۷ واحد صنعتی و ۱۷ نمایشگاه خارجی با ۸۱ واحد صنعتی برگزار شد.
محمدیان بیان کرد: در ۴ سال دولت یازدهم ۱۵۷ واحد همچنین امسال نیز ۹واحد را باردیگر به چرخه تولید برگرداندیم.
همچنین در ادامه سید نورالله حسنزاده مدبرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: واحدهای صنعتی استان در گرمای شدید و با وجود ریزگردها همچنان درحال انجام کار هستند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۵درصد واحدهای صنعتی کشور صنایع کوچک هستند، افزود: ۱۰درصد صنایع در خوزستان صنایع بزرگ هستند ولی بیش از ۹۰درصد سرمایهگذاریها در زمینه صنایع بزرگ صورت میگیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان بیان کرد: جایگاه واقعی مگاپروژهها در خوزستان است به طوری که باید این پرورهها در استان اجرایی شوند.
وی گفت: احداث شهرک تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی به مساحت ۳هزار هکتار پیشبینی شده که این موضوع در انتظار تایید هیئت دولت است.
حسنزاده به ظرفیت بالای خوزستان در کشت چغندر اشاره و عنوان کرد: باتوجه به اینکه کشت چغندر در خوزستان پاییزه است و آب مورد نیاز محصول از طریق باران تامین میشود این استان برای کشت چغندر بسیار مستعد است بر این اساس احداث ۴کارخانه چغندر قند در خوزستان در دستور کار است که ساخت یکی از این کارخانهها آغاز شده است.
وی گفت: سال گذشته ۲هزار و ۵۰۰میلیار تومان طرح بزرگ و متوسط در خوزستان به بهرهبرداری رسیده است و با وجود برگزاری بیش از ۳۰۰جلسه با بخش کشاورزی حدود ۳۰۰میلیارد تومان پرداختی داشتهایم.
رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه در خوزستان و در زمینه زیرساختها از جمله تامین آب، برق و گاز مشکلات جدی داریم، تاکید کرد: یکی از موانع توسعه در استان وجود چنین کمبودها و مشکلاتی است.
وی درباره فلسفه احداث ۷فولادسازی در استان تصریح کرد: بر اساس چشمانداز افق ۱۴۰۴ باید ۵۵میلیون تن فولاد تهیه شود و ما نیز معتقدیم که فقط استان خوزستان مکان مناسب احداث صنایع آببر است چرا در استانهایی مثل یزد چنین صنایعی ساخته شود؟!
حسنزاده به موضوع ساماندهی شهرکها اشاره و عنوان کرد: بعضی جاها واقعا ضرورتی نبود که ناحیه صنعتی ایجاد کنیم ولی برخی فشارهای سیاسی سبب احداث این شهرکها شد.
وی با اشاره به اینکه شهرکها باید به تناسب ظرفیتها ایجاد شود به طوری که برخی از مکانها ظرفیت ایجاد شهرکهای کشاورزی و یا دامپروری را دارند، ادامه داد: نعمتزاده وزیر صنعت تماسی گرفتند و گفتند که برای ایذه فکری کنید، تاکنون کار بزرگی در این شهرستان انجام نشده در همین راستا یکی از طرحهای بزرگی که پیشنهاد شد احداث طرح پروپیلن بود اما مشروط به این موضوع که دولت کمک کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان افزود: به طور مثال وزارت نفت برای تحویل ۲میلیون متر مکعب گاز موافقت کرده؛ همچنین این طرح به ۵۰ مگاوات برق و مقدار زیادی آب نیاز دارد بنابراین این طرح به این بزرگی نیازمند سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری است که سرمایهگذاری خارجی پیشنهاد شده است.
وی با انتقاد از عملکرد بانکها در خوزستان گفت: در سال گذشته بانکها از ۷۰۰طرحی که برای دریافت تسهیلات ثبتنام کردند شاید حتی به اندازه انگشتان دست هم طرحی را برای دریافت تسهیلات تصویب نکردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه یک پایانه صادراتی در اندیمشک احداث میشود، درباره احداث کارخانجات ساخت خودرو تصریح کرد: وقتی طرحی توجیه نداشته باشد نباید به سمتش برویم طرح احداث کارخانجات ساخت خودرو نیز در خوزستان توجیه ندارد.