هزینهتراشی کنکور این بار با وعده انتخاب رشته
به گزارش هورنیوز نتایج آزمون سراسری سال ۹۶ روز یکشنبه ۱۵ مرداد اعلام شد و براین اساس روند انتخاب رشته داوطلبان از پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶ آغاز شد و تا دوشنبه ۲۳ مرداد ادامه دارد.
طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو (مصوب سال ۹۲) قرار بود کنکور کمرنگ و در بازه زمانی ۵ ساله ۸۵ درصدظرفیت دانشگاهها بدون آزمون و براساس سوابق تحصیلی تکمیل شود اما کنکور همچنان با همان هزینهتراشیها و استرسها برای داوطبان قدرتمندتر از قبل به حیات خود ادامه میدهد.
اگرچه مسئولان سازمان سنجش معتقدند به قانون مصوب مجلس برای تضعیف کنکور عمل کردهاند و هماکنون ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها براساس سوابق تحصیلی (نمرات دوره متوسطه) تکمیل میشود اما رشتهها و دانشگاههایی که ظرفیت خود را بدین گونه تکمیل میکنند جزو رشتهها و دانشگاههای جذاب برای داوطلبان نیستند شاید به همین دلیل است که بخش زیادی از ظرفیتها خالی میماند واز آن به عنوان صندلی خالی دانشگاهها یاد میشود.
کنکور همچنان روش اصلی گزینش دانشجو برای رشتهها و دانشگاههای پرطرفدار است و در این رابطه حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آب پاکی را روی دست مدافعان حذف کنکور ریخت و گفت: «کنکور برای ۱۳ رشته پر طرفدار باقی میماند.»
برای تصاحب صندلی دانشگاهها در ۱۳ رشته پرطرفدار رقابت «کنکور» هر سال میان داوطلبان تکرار میشود و هر فردی برای تصاحب ظرفیت موجود در این رشتهها، تلاش خود را میکند و گاه در این مسیر هزینههای کلانی پرداخت میشود به امید دست یافتن به رشته و دانشگاه برتر و پس از آن فردایی روشنتر.
همین هزینههای کلان است که باعث شده از کنکور به عنوان یک صنعت یاد شود، صنعتی که از قبل آن موسسات خصوصی، صاحب سرمایههای بسیاری شدهاند و طبق اعلام مسئولان آموزشوپرورش مافیای کنکور در سال ۹۳ فقط در شهر تهران، ۳۰۰ میلیارد تومان گردش مالی داشت.
هماکنون با پایان رقابت داوطلبان در کنکور ۹۶ و اعلام نتایج، کار انتخاب رشته آغاز شده است و داوطلبان درگیر انتخاب رشته صحیح برای قبولی در بهترین رشته و دانشگاه با توجه به رتبه کسب شده خود هستند و در این میان موسسات خصوصی که تا پیش از این در بحث برگزاری کلاسها و آزمونهای شبیهساز کنکور فعالیت میکردند در این مرحله برای انتخاب رشته فعال شده و نسبت به دریافت هزینههای کلان از داوطلبان اقدام میکنند.