کدامیک از این ۱۷ نفر به پاستور می‌روند؟

هورنیوز -با معرفی کابینه دوازدهم این سوال مطرح می‎شود که از میان ۱۷ مرد معرفی شده، کدام یک می‎توانند از خانه ملت مجوز تصدی بر وزارتخانه‎‎های متبوعه را دریافت کنند؟ برای روشن شدن مسئله، موضوع را با نمایندگان درمیان گذاشتیم تا ببینیم کدام وزرا بیشترین شانس را برای کسب رای اعتماد دارند و در مقابل کدام یک بیش از دیگران زیر ذره‎بین است.

 فائزه عباسی: با سابقه‌ای که از مراسم تحلیف روحانی در سال ۹۲ در اذهان مانده بود، روز تحلیف دومین دولت شیخ دیپلمات، همه منتظر بودند تا بعد از پایان سخنرانی رئیس جمهور لیست معرفی ۱۸ وزیر کابینه دوازدهم از جیب روحانی بیرون بیاید و تقدیم هیئت رئیسه مجلس شود. اما این اتفاق رخ نداد و گفته شد قرار است سه شنبه از لیست وزرا رونمایی شود. روز دوشنبه بازهم زمزمه ها قوت گرفت که روز سه شنبه شخص روحانی راهی بهارستان می شود تا لیست را شخصا ارائه کند اما تا دقایق پایانی جلسه علنی روز سه شنبه نه خبری از حسن روحانی بود و نه صحبتی از لیست کابینه. اما درست پیش از به صدا درآمدن زنگ پایان جلسه علنی، حسینعلی امیری به سمت جایگاه هیات رئیسه رفت و لیست وزرای پیشنهادی را به مسعود پزشکیان که در غیاب علی لاریجانی بر صندلی ریاست نشسته بود تقدیم کرد.

۱۷=۱۸-۱ 

در فاصله روز تحلیف تا ارائه لیست کابینه به هیات رئیسه مجلس حدس و گمان‎ها حکایت از آن داشت که تکلیف چهار وزارتخانه معلوم نیست، از جمله کرسی وزارت آموزش و پرورش خالی است و هنوز تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده است. از همین منظر لابی‌های فراکسیون زنان برای حضور یک وزیر زن بر کرسی خالی کابینه جدی تر از قبل ادامه داشت. برخی گمانه زنی‌ها هم می گفت حسن روحانی تصمیم گرفته است برخلاف آنچه گفته می شود «خاکی صدیق» را راهی وزارت علوم کند. اما گمانه هیچکدام تبدیل به واقعیت نشد و لیست وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم بدون ذکر نام وزیر علوم و با حضور یک مرد در جایگاه وزیر آموزش و پرورش به مجلس رسید.

اینکه چرا یک‌شبه گزینه اصلی از وزارت علوم خط خورد حرف و حدیث زیادی به همراه داشت. اگرچه اسحاق جهانگیری معاون اول دولت گفت که گزینه پیشنهادی رییس جمهور لحظه آخر انصراف داد اما نمایندگان اظهارات متفاوتی در این باب داشتند. از جمله آنکه غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده رشت به خبرآنلاین گفت: گویا هنوز به جمع‌بندی نرسیده اند. آنطور که شنیده ام دولت تلاش دارد تا نظر جامعه دانشگاهی را جلب کند و الحق دانشگاه ها هم به خوبی ورود کرده اند تا وزیری روی کار بیاید که از مقبولیت جامعه دانشگاهی برخوردار باشد. بهرام پارسایی نماینده اصلاح طلب مردم شیراز نیز در مورد گزینه وزارت علوم به خبرآنلاین گفت : اینطور که گفته می شود آقای رئیس جمهور درمورد وزیر علوم نتوانسته است با مشاوران و … به یک جمع‌بندی برسد. شنیده هایی هم وجود داد که آقای زرافشان از قبول پست وزارت علوم انصراف داده‌اند.

به هرحال از زمزمه‌های کریدور نمایندگان این چنین بر می آید که شاید روز یکشنبه هفته آتی تکلیف وزارت علوم نیز مشخص شود.

بنابراین تا اینجای کار وزرای دولت از این قرارند:

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: محمدجواد آذری‌جهرمی؛ وزارت اطلاعات: سیدمحمود علوی؛ وزارت امور اقتصاد و دارایی: مسعود کرباسیان؛ وزارت امورخارجه: محمدجواد ظریف؛ وزارت آموزش و پروش: سیدمحمد بطحایی؛ وزارت بهداشت و درمان: سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی؛ وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی: علی ربیعی؛ وزارت جهاد کشاورزی: علی حجتی؛ وزارت دادگستری: علیرضا آوایی وزارت دفاع: امیر حاتمی؛ وزارت راه و شهرسازی: عباس آخوندی؛ وزارت صنعت و معدن: محمد شریعتمداری؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: سیدعباس صالحی؛ وزارت کشور: عبدالرضا رحمانی‌فضلی ؛ وزارت نفت: بیژن زنگنه؛ وزارت نیرو: حبیب‌الله بیطرف؛ وزارت ورزش: مسعود سلطانی‌فر.

اظهارات نمایندگان در مورد کابینه دوازدهم

زمانی که مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شروع کرد به خواندن اسامی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، تمام صحن که پر از همهمه بود به یکباره آرام شد و صدایی از کسی شنیده نمی شد؛ بلافاصله بعد از اعلام اسامی کابینه پیشنهادی زنگ پایان جلسه علنی به صدا درآمد و نمایندگان به میان خبرنگاران آمدند. هرکدام نظری درمورد کابینه پیشنهادی داشتند برخی آن را در کلیت مناسب ارزیابی می کردند و برخی دیگر معتقد بودند که فهرست ارائه شده با انتظارات فاصله دارد.

https://hoorkhabar.ir/664426کپی شد!
149
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.