از افزایش خانه های مجردی تا اجاره‌ی خانه‌های مبله فقط برای چند ساعت!/ چرا جوانان به سراغ خانه‌های مجردی می‌روند؟

مسیر ازدواج و طلاق این روزهای جامعه ما نشان می دهد که پیوند زناشویی با دوام و خانواده سنتی ایرانی روز به روز کمیاب تر می شود. این در حالی است که سرعت طلاق به حدی رسیده که از تعداد ازدواج ها سبقت گرفته است!

با نگاهی به آمار منتشر شده، می توان فهمید که خطری جدی، بنیان خانواده سنتی ایرانی را تهدید می کند. تبعات سونامی تاخیر در ازدواج و افزایش طلاق ها بسیار گسترده است. زیرا اخبار رسانه ها از افزایش خانه های مجردی در سطح شهر و همچنین اجاره خانه های یک روزه حکایت دارد!

آمار ازدواج و طلاق در سال ۹۴

در سه ماهه اول سال ۱۳۹۴ تعداد ۳۹ هزار و ۹۸۱ واقعه طلاق در کشور به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷,۵ درصد افزایش داشته است. براساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال، آمار طلاق در مناطق شهری ۳۵ هزار و ۸۴۷ مورد و در مناطق روستایی چهار هزار و ۱۳۴ مورد ثبت شده است. همچنین براساس این آمار، در هر ماه ۱۳ هزار و ۳۲۷ مورد، هر شبانه روز ۴۳۰ مورد و هر ساعت ۱۸ مورد طلاق در سه ماهه نخست سال جاری به ثبت رسیده است.

از سوی دیگر در سه ماهه اول سال ۱۳۹۴ تعداد ۱۹۰ هزار و ۷۲۱ واقعه ازدواج به ثبت رسیده و براساس این گزارش، آمار ازدواج در مناطق شهری ۱۵۶ هزار و ۶۳۵ مورد و در مناطق روستایی ۳۴ هزار و ۸۶ مورد بوده است. همچنین در هر ماه ۶۳ هزار و ۵۷۴ مورد، هر شبانه روز دو هزار و ۵۱ مورد و هر ساعت ۸۵ مورد واقعه ازدواج در کشور به ثبت رسیده است.

متاسفانه باید گفت در کشور ۷۷میلیونی نفری ما، در سال ۱۳۹۱، ۱۵۰ هزار طلاق به وقوع پیوسته است. میزان طلاق در ایران در سال‌های ۱۳۸۵ تا الان به طور پیوسته در حال افزایش بوده و از ۹۴ هزار طلاق در سال ۱۳۸۵ به ۱۱۰ هزار در سال ۸۷، ۱۳۷ هزار در سال ۸۹ و ۱۵۸ هزار در سال ۹۲ رسیده‌ است.

چرا جوانان به سراغ خانه های مجردی می روند؟

بسیاری از جوانان بعد از طلاق، دلشان نمی خواهد که به خانه پدری باز گردند و در آنجا زندگی کنند.

سمانه، خانمی ۲۹ ساله در این رابطه به خبرنگار «فردا» می گوید: حدود ۴ سال است که از همسرم جدا شده ام. سال اول طلاق با خانواده ام زندگی کردم اما شرایط زندگی من با قبل از ازدواجم تفاوت داشت. خانواده ام نسبت به رفت و آمد من حساس تر شده بودند و من دلم می خواست استقلال داشته باشم.

این خانم ۲۹ ساله ادامه می دهد: دید فامیل نسبت به من تغییر کرده بود، حرف هایشان مرا آزار می داد، از طرف دیگر در خانه پدریم، رفت و آمد خیلی زیاد بود. با حضور طولانی آشنایان، همسایه ها و فامیل در خانه، من آرامشم را از دست داده بودم برای همین تصمیم گرفتم تا به صورت مستقل زندگی کنم.

سمانه بیان می کند: درست است که تنهایی این چند سال مرا اذیت کرده است، اما من بین شرایط بد و بدتر باید یکی را انتخاب می کردم.

امیر، پسری ۳۳ ساله نیز دو سال است که در شمال تهران، خانه ای را اجاره کرده و مجردی زندگی می کند. او در این رابطه به  خبرنگار «فردا» می گوید: تنها دلیل من برای اجاره خانه مجردی این بوده که دلم می خواست مستقل باشم.

او می افزاید: وقتی این مسئله را با خانواده در میان گذاشتم، آنها مخالفتی نکردند. من دلم می خواست برای رفت و آمد کردن با دوست هایم، راحت باشم. آرامش من در خانه مجردی بسیار بیشتر از آرامشی است که در خانه پدری ام داشته ام.

خانه های مجردی در حال افزایش است
آمار دقیقی نیز از تعداد خانه های مجردی دختران و پسران در تهران در دست نیست. اما طبق اظهار نظر وزارت ورزش و جوانان ایران در سال ۱۳۹۱، در شهرهای بزرگ بین ۲۵ تا ۳۰ درصد جوانان زندگی مجردی دارند. همچنین طبق آخرین نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال که ۱۳۹۰ انجام شده بود، در شهر تهران در گروه سنی ۱۵ تا ۳۹ سال ۱۰۶۲۰۵۹ مرد مجرد (شامل بی‌همسر به دلیل فوت، بی‌همسر به دلیل طلاق، و هرگز ازدواج نکرده) وجود دارد و ۷۸۹۲۵۲ مرد دارای همسر. این ارقام برای زنان ساکن تهران در همین گروه سنی عبارت است از ۸۴۳۷۹۵  زن مجرد (شامل بی همسر به دلیل فوت، بی همسر به دلیل طلاق، و هرگز ازدواج نکرده) و ۱۰۴۳۶۰۶ زن دارای همسر. اما همه ی مجردها به صورت مستقل و مجردی زندگی نمی کنند، بلکه بسیاری از آنها به همراه خانواده و در منزل پدری خود ساکن اند.

اجاره آپارتمان‌های ساعتی به جوانان!

بحران اجاره کردن خانه های مجردی از آنجایی شدیدتر شد که پدیده جدیدی به نام اجاره آپارتمان به مدت چند ساعت نیز شکل گرفت. خانه های مبله ای که نرخ اجاره آنها از شبی ۱۰۰ هزار تومان و ساعتی ۶۰ هزار تومان تا نرخ های میلیونی متفاوت است اما دسترسی به آنها آنقدر آسان است  که راه را برای هر کاری باز می گذارد!

بازار اجاره خانه های ساعتی به قدری داغ شده که در میان فایل خانه‌های اجاره‌ای ثبت شده در بنگاه‌های املاک نیز به چشم می خورد. این خانه‌ها بیشتر در مرکز و شمال پایتخت هستند و نرخ اجاره آنها بر اساس موقعیت مکانی و تعداد نفرات در نوسان است.

به طور حتم اجاره خانه یا آپارتمان به این شکل علاوه بر ایجاد اخلال از نظر اقتصادی و امنیتی در کشور به بروز مشکلات اخلاقی نیز دامن می‌زند.

راه حل چیست؟

متاسفانه امروزه جوانان به علت عدم توانایی پرداخت هزینه های ازدواج و بالا رفتن سطح توقعات خانواده ها، قادر به تشکیل یک زندگی مشترک را نداشته اند و به همین دلیل با بالا رفتن سن شان به سمت خانه های مجردی روی می آورند.

این در حالی است که مشکل اصلی جوانان نه تنها حل نمی شود، بلکه دغدغه مسئولان مربوطه نیز به حساب نمی آید. در حالی که باید از همین حالا با زیرساخت های حقوقی، فرهنگی و رسانه ای جلوی گسترش خانه های مجردی را بگیرم. همچنین باید بحث های تقوینی ازدواج و طلاق را در کشور جدی تر گرفت، زیرا که در غیر این صورت این آسیب ها در آینده به طور جدی دامن جامعه را می گیرد. اتفاقاتی بسیار فجیع که تنها نمونه های جزئی آن مسائلی مثل سقط جنین یا جدایی غیرعاطفی دختران و پسران از هم می باشد.

https://hoorkhabar.ir/663097کپی شد!
134
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.