موانع مشاغل خانگی در خوزستان

هورنیوز – علی خسروی اظهار کرد: در خوزستان ۷۰شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که بیش از ۱۳۰۰ واحد صنعتی در این شهرک‌ها به بهره‌برداری رسیده‌اند که ۹۵۰ واحد از این واحد‌ها فعال هستند.

خسروی با اشاره به اهمیت مشاغل خانگی در اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از راهکارهای مهم برای درآمدزایی و اشتغال که بدون اختلال در نظم جامعه و در منزل انجام می‌شود، مشاغل خانگی است. اینگونه مشاغل نیاز به حمایت‌های فراوانی دارند تا تبدیل به صنایع بزرگ‌تر شوند زیرا این صنایع در ابتدا کوچک و خرد هستند و برای بزرگ‌تر شدن نیاز به حمایت مالی و معنوی دارند.

وی اظهار کرد: عمده مشکلات مشاغل خانگی، مربوط به بازار آنها است که برای برطرف کردن این مشکل نمایشگاه‌هایی برگزار می‌کنیم و در این نمایشگاه‌ها، حمایت‌های بسیار خوب و قابل ملاحظه‌ای از مشاغل خانگی می‌شود.

خسروی با اشاره به برگزاری جلسه با تجار عراقی افزود: شرکت‌هایی به‌عنوان شرکت‌های مدیریتی صادراتی وجود دارد که در جلسه با تجار عراقی مقرر شد با همکاری این دو بخش، محصولات ما به آنجا صادر شود.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان اعلام کرد: برای مشاغل خانگی آموزش به‌صورت رایگان در زمینه‌های مختلف صورت می‌گیرد و دوره‌های مختلفی را برای آنها برگزار می‌کنیم و تورهای صنعتی نیز برای بازدید از سایر صنایع موفق استان‌ها در نظر گرفته‌ایم که این اقدام، به شکوفایی صنعت استان کمک فراوانی می‌کند.

بستر کار برای زنان توانمند فراهم شود

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان نیز گفت: نقش زن در اجتماع و خانواده تاثیر زیادی دارد و اگر به نقش زنان و جایگاه آنان در مشاغل خانگی توجه کنیم، می‌توانیم اقتصادی پایدار را در جامعه به وجود بیاوریم.

سیده‌فرانک موسوی اظهار کرد: با توجه به اهمیت مشاغل خانگی برای استان باید این موضوع و توسعه آن را جدی پیگیری کنیم. از موضوعاتی که در مشاغل خانگی اهمیت دارد، توانمندسازی است. از جمله این توانمندسازی‌ها می‌توان به توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بانوان اشاره کرد.

وی با اشاره به نقش بانوان در توسعه اظهار کرد: کشورهایی که در آن به زنان، طرز فکر و توانمندهای آنان اهمیت داده شود، قطعاً از نظر توسعه‌یافتگی و اشتغال‌زایی پیشرفت بالایی می‌کنند.

موسوی با بیان این‌که کشور ما باید تلاش کند شاخص‌های توسعه پایدار خود را تقویت کند، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بانوان جایگاه خوبی پیدا کردند و توانمندی‌های خود را به خوبی به منصه ظهور رساندند و با اطمینان می‌گوییم که در خوزستان زنان توانمند زیادی داریم که باید بستر کار برای آنها فراهم شود؛ در زمینه توانمندسازی بانوان در ابعاد مختلف و فراهم کردن شرایط مناسب برای کار آنها در خانه، اقدامات مختلفی را انجام می‌دهیم.

وی افزود: هر کدام از بخش‌ها وظایف خاص خود را دارند. وظیفه ما نیز ایجاد زیرساخت‌ها است که در واقع در استان ما زیرساخت‌های ویژه بانوان باید پایدارتر از این باشد و به شأن و منزلت بانوان در استان اهمیت بیشتری بدهند.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان اظهار کرد: در تلاش برای رسیدن به جایگاهی بالاتر برای بانوان هستیم زیرا زنان ما لیاقت رسیدن به بالاترین جایگاه را دارند. توسعه مشاغل خانگی از مهم‌ترین مباحثی است که ما در حال پیگیری آن هستیم و دولت برای این مشاغل تسهیلاتی را در نظر گرفته و این تسهیلات را به متقاضیان آنها می‌دهد.

وی با بیان این‌که دولت نقش تسهیل‌گر دارد و نباید وارد بخش مشاغل خانگی شود، خاطرنشان کرد: دولت وظیفه تامین تسهیلات را دارد و هیچ‌گونه وظیفه دیگری در این زمینه ندارد اما در کشور ما این نگاه وجود دارد که سیستم دولتی باید تمام کارها را انجام بدهد، در حالی که در اکثر کشورها دولت نقشی جز تسهیل‌گری ندارد.

موسوی اظهار کرد: حضور بانوان در بخش صنعت و کشاورزی بیشتر از بخش خدمات است و ما باید به این نکته توجه کنیم که بانوان توانمند زیادی داریم و ۵۳ درصد جامعه دانشگاهی ما بانوان هستند که یک فرصت است و باید از آن بهره کافی را ببریم و از این نیروی توانمند برای کار در مشاغل خانگی استفاده کنیم، زیرا به دنبال معیشتی پایدار هستیم.

موسوی با بیان اینکه زنان باید توانمند شوند، گفت: اگر چه ما در بعضی از مراحل دچار ضعف می‌شویم اما باید موضوع توانمندسازی‌ بانوان با جدیت پیگیری شود و آموزش‌های لازم را ببینند.سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان اظهار کرد: منظور از توانمندسازی این است که بانوان باید در همه ابعاد، توانایی خود را نمایان کنند و همه با همدیگر همکاری کنند تا بتوانیم اقتصادی پایدار را برای جامعه خود به وجود بیاوریم.

وی با اشاره به مشکلات مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: از مشکلات بانوان در این مشاغل، آموزش ناکافی و ندانستن عواقب کار است. بانوان برای ورود به این مشاغل، نیازمند آموزش کامل و آگاهی هستند تا چرخه توانمندسازی بهتر حرکت کند.موسوی گفت: در موضوع توانمندسازی بانوان نسبت به مردان حساسیت بیشتری وجود دارد. وظیفه دولت در قبال مشاغل خانگی، تسهیلات است و بخش‌های اجرایی باید با همکاری و هماهنگی و با تلاش‌های خود بانوان و همکاری دیگر دستگاه‌های اجرایی با ایجاد و توسعه مشاغل خانگی، اقتصاد خوبی را برای کشور محقق کنند.

https://hoorkhabar.ir/662634کپی شد!
86
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.