فصل زدگی دانش آموزان خوزستانی در تابستان، پایانی تلخ در آستانه شکوفایی خلاقیت ها

به گزارش هورنیوز بار دیگر سازمان هواشناسی طی اخطاری از گذشت دمای بسیاری شهرهای خوزستان به ویژه اهواز از مرز ۵۰درجه سانتی گراد خبر داده است و این به معنای مختل شدن برخی امور در شهر است.
اتمام ماه مبارک رمضان و آغاز فصل تابستان برای بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به معنای شروع اوقات فراغت و برنامه ریزی برای استفاده بهینه از این ایام است اما برای نوجوانان و جوانان خوزستان معنایی جزء فصل زدگی ندارد.
فصل تابستان در خوزستان همیشه یادآور زمان های بیکاری و اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است، اوقاتی که اغلب خانواده ها همیشه به دنبال پرکردن آن به نحو شایسته و احسن برای حضور بهتر فرزندان خود در سال تحصیلی جدید هستند.
با تعطیلی مدارس و آغاز فصل تابستان ، شور و شعف بچه ها برای گذران اوقات فراغت بیشتر می شود. اما افزوده شدن به حجم ساعات بیکاری و فراغت آنها بدون داشته هیچ برنامه و هدفی، نه تنها مفید و سازنده نیست بلکه می تواند خطرساز و مشکل آفرین باشد. به طوریکه اغلب بچه ها بدون آگاهی از محیط اطراف شان، در مکانهایی حضور می یابند که آثار و تبعات خوشایندی برای آنها ندارد.
بدیهی است که استفاده صحیح از اوقات فراغت هم بر زندگی فردی و هم بر زندگی اجتماعی جوانان و نوجوانان بسیار تاثیرگذار است و به تبع آن استفاده نادرست از این اوقات باعث ایجاد مشکلات و خسارات جبران ناپذیری بر زندگی فرد خواهد شد.
جوانان آینده ساز اجتماع و نسل های بعد از خود هستند و قطعا متنوع بودن برنامه های اوقات فراغت و پربار بودن آن بر روح و روان و سلامت جسمی این آینده سازان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
بی شک غنی سازی اوقات فراغت مسئله ای بسیار مهم است که نباید در برنامه های تابستانی آموزش و پرورش برای جوانان و نوجوانان خلاصه شود.
اگرچه وجود مراکز تفریحی و سرگرمی، سینما، مجموعه های ورزشی، سالن های استخر، فرهنگسراها، پارک ها و فضاهای سبز شهری و شهربازی از جمله امکاناتی است که در فصل تابستان می تواند نقش مهمی در پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان ایفا کنند اما خوزستان به لحاظ شرایط آب و هوایی خاص در فصل تابستان نیاز به تمهدیدات ویژه ای دارد.
بررسیها نشان می دهد از نظر گذراندن اوقات فراغت حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان برنامه خاصی برای تعطیلات تابستان ندارند.
تعدادی که توانایی مالی خانواده آنها اجازه می دهد، با ثبت نام در کلاسهای ورزشی، موسیقی، زبان خارجه و… وقت خود را سپری می کنند و گروهی دیگر گشت و گذار در خیابان ها و پارک های شهر همراه با دوستان را ترجیح می دهند اما نوجوانان خوزستانی چاره ای جزء ماندن در خانه و بازی های رایانه ای عمدتا گزینه دیگری ندارند.
نوجوان انرژی زیادی دارد که اگر نتواند بخوبی آن را تخلیه کد، به شیوه نادرست تخلیهاش میکند. اگر نتوانیم این هیجان را به نحوی هدایت کنیم که به درستی تخلیه شود، ممکن است که هیجانخواهی، نوجوان را به سمت فعالیتهای خطرناک سوق دهد.همچنین نمی توان به دنبال ریشه یابی دقیق مسائلی همچون آمار بالای غرق شدگی در رودخانه های استان، افزایش مصرف قلیان، گسترش برخی ناهنجاری های اجتماعی و… بود اما به مسأله کمبود امکانات شدید در تابستان و بی برنامگی مسئولان در این خصوص اشاره نکرد.