بنویسید کودکان کار، بخوانید قربانیان معضلات اجتماعی در خوزستان

به گزارش هورنیوز–  گرمای ۵۰درجه هوا، آسفالت سوزان و نرم شده، ماشین های مختلف با شیشه های بالا کشیده، رفت و آمد مردم کلافه از گرما و بی حوصله، وجود صدها خطر انسانی و محیطی هیچ کدام توجیهی برای عدم حضور کودکانی که حالا برچسب” بچه ها کار” خوردند، در پشت چراغ های راهنمایی سطح شهر نمی شود.

همان کودکانی که به زحمت قد خود را با ایستادن بر سر انگشتان پا بلندتر می کنند تا شیشه خودرو را تمیز کنند و راننده ای که با غر و لند اسکناسی می دهد و از کثیف تر شدن شیشه عصبانی می شود.

کودکانی که با چشم های نگران خیره به تابلوهای چراغ راهنما برای سرخ شدن رنگ تابلو لحظه شماری می کنند.

فروش گل رز پژمرده از گرما، دستمال خودرو، آدامس،ادعیه، بادکنک و یا دستمال کاغذی برایشان فرقی ندارد؛ آنچه مهم است به دست آوردن سهم بیشتر در این بازار آشفته نسبت به سایر همسالان است.

اگرچه مشخصه بارز خانواده این کودکان در اکثر مواقع فوت والدین، اعتیاد والدین، وجود خانواده های پر جمعیت و در اغلب موارد مهاجرت است، اما هستند سودجویانی که با روش های مختلف از این افراد سوء استفاده کرده و به قیمت نابوی آینده کودکان سودهای کلان به جیب می زنند.

تعداد کودکان بازمانده از تحصیل باید مشخص شود

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان از سازمان هایی همچون کمیته امداد، بهزستی و آموزش پرورش خواست تا پایان مرداد ماه سال‌جاری آمار کودکان بازمانده از تحصیل را در  استان مشخص و گزارش آن را به استانداری ابلاغ کند و در همین خصوص گفت: امیدواریم با همکاری نهادهای حمایتی مثل بهزیستی و کمیته امداد و هدف‌گذاری‌های صحیح در سطح استان تا پایان سال جاری شاهد کاهش این پدیده باشیم.

شریعتی در خصوص تعداد۲ هزار و ۳۲۶ نفر دانش‌آموزان که در تحقیقات نهاد حمایتی در تماس با آنها گفتند که در مدرسه هستند اما مشغول به تحصیل نیستند تاکید کرد: هیچ کودکی به دلیل فقر نباید از تحصیل باز بماند.

استاندار خوزستان در پایان در خواست کرد: در سال‌جاری  شعار «هیچ کودکی به دلیل فقر نباید از تحصیل باز بماندن، شعار سال شورای اجتماعی قرار بگیرد.

رسیدگی به شرایط کودکان کار در حیطه وظایف ما نیست

سید نور محمد پور مدیر کل اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه طبق قانون کار کودکان زیر ۱۵ سال ممنوعیت کار دارند گفت: در صورت مشاهده کار کردن آنها از طریق مراجع قضایی برخورد و کارفرما و فرد متخلف به دادگاه معرفی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برخی کارهای مربوط به کودکان در حیطه اختیارات ما نیست و باید از طریق مراجع خود پیگیری شود.

از سویی دیگر در استان خوزستان با وجود تجمیع صنایع و منابع خدادادی بسیار دانش آموزان مدارس مناطق محروم، حاشیه شهر و بعضاً حتی شهر در شرایطی نامساعد تحصیل می کنند. در کنار تمام ناهنجاری های کودکان، نکته دیگری که نگرانی های بسیاری را ایجاد کرده، آمار بالای دانش آموزان ترک تحصیل کرده در استان است.

۱۱هزار و ۹۷۰ کودک بازمانده از تحصیل در خوزستان

محمدتقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به آمار ۱۱ هزار و ۹۷۰ نفر کودک بازمانده از تحصیل در استان خوزستان گفت: از این تعداد کودک آدرس دقیقی در دست دستگاه‌های اجرایی نیست.

وی با اشاره به تخصیص  یک‌هزار میلیارد ریال اعتبار به آموزش و پرورش به منظور شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل خاطر نشان کرد: این میزان اعتبار کافی نیست و برای حفظ و نگهداری کودکان نیز باید اعتبار دیگری در نظر گرفته شود.

تقی‌زاده برخی عامل‌های فرهنگی، کوچ‌نشینی، ازدواج‌های زودهنگام، بی‌سرپرست بودن و بد سرپرست بودن ترجیح تحصیلات فرزند پسر بر دختر در جامعه عشایری را از جمله عوامل باز ماندن کودکان از تحصیل برشمرد و گفت:  تامین پوشاک، لوازم‌التحریر کودکان، وسیله ایاب و ذهاب با توجه به دوری مدرسه از محل زندگی را از جمله مشکلات اقتصادی خانواده‌ها در فرستان فرزندانشان به مدرسه است.

کودکان بازمانده از تحصیل خوزستانی کمترین پوشش بیمه ای را دارند

روزبه کردونی، مدیر کل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با اشاره به اینکه در سال ۹۲، ۱۳۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند که از این که از این تعداد ۱۱۰ هزار نفر یارانه بگیر و مابقی نقطه کور در تحقیقات ما هستند، افزود: مقرر شده از طریق وزارت کشور تکلیف ۲۴ هزار نفر دیگر مشخص شود.

کردونی، با بیان اینکه فقر، معلولیت، کوچ نشینی و … از عوامل عمده بازماندن کودکان از تحصیل است، اضافه کرد: در استان خوزستان تعداد ۱۱ هزار و ۹۷۰ کودک بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی شناسایی شده که از این تعداد چهار هزار و ۶۲۵ نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.

وی با اشاره به اینکه از کودکان شناسایی شده استان، یک هزار و ۸۹۵ نفر فاقد هر گونه اطلاعاتی هستند و با پنج هزار و ۹۰۷ نفر تماس گرفته شده و اطلاعات آنها را دریافت کردیم، ادامه داد: با ۲ هزار و ۳۴۱ کودک نتوانستیم تماس داشته باشیم.

وی گفت: در اطلاعات جمع ‌آوری شده در مورد کودکان بازمانده از تحصیل حتی اطلاعات وضعیت پوشش بیمه ‌ای آنها ثبت شده و خوزستان جزء استان ‌هایی است که کودکان بازمانده از تحصیل آن کمترین پوشش بیمه ‌ای را دارند که این امر بدون مشارکت و ارائه تصویر روشن از کودکان بازمانده از تحصیل امکان پذیر نیست.

بخش نامه ساماندهی کودکان خیابانی در دولت نهم به تصویب رسید و قرار شد با همکاری دستگاهها و سازمان های مربوط در زمینه جمع آوری و ساماندهی این کودکان، اقدامات مثبت و مهمی انجام شود اما متاسفانه طی چند سال گذشته هیچ اتفاق مثبتی حد اقل در خوزستان رخ نداده است و همچنان پشت چراغ قرمزها و کنار پیاده رو ها شاهد حضور کودکان خیابانی هستیم .

یکی از اصلی ترین سازمان هایی که وظیفه اصلی ساماندهی کودکان خیابانی را بر عهده دارد سازمان بهزیستی است که براساس بخش نامه مذکور باید زمینه نگهداری و آموزش این کودکان را برعهده بگیرد اما نهایت اتفاقی که برای این قشر معصوم می افتد این است که بهزیستی کودکانی را که جمع آوری می شوند نگهداری می کند اما بر اساس قانون کودکانی را که دارای سرپرست هستند مدتی پس از نگهداری به خانواده هایشان باز می گردانند و معمولا آن دسته از کودکان که به خانواده‌های خود تحویل داده می‌شوند ، دوباره به خیابان‌ها بازمی‌گردند و این یعنی برگشتن به خانه اول .

https://hoorkhabar.ir/660202کپی شد!
213
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.