حاجتی تاکیدکرد : لزوم نگرشی نو در حوزه برنامه‌ریزی کشاورزی

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان گفت: امروز در استان ما نیازمند نگرشی نو در حوزه برنامه‌ریزی کشاورزی هستیم تا با ارتقاء هدفگذاری‌ها، در بازارهای جهانی سهم قابل توجهی کسب کنیم.

 

 امید حاجتی در جلسه کارگروه تخصصی امور اقتصادی که امروز، ۱۹ خردادماه در ساختمان برنامه‌ریزی استانداری برگزار شد، اظهارکرد: امسال با همتی همگانی عملیات خرید تضمینی گندم به خوبی انجام شده و به‌طور کلی نتیجه رضایت‌بخش بود. امیدواریم این وضعیت را در سال‌های آینده نیز مشاهده کنیم.

وی افزود: در جلسات نباید تنها مشکلات خرید تضمینی گندم مطرح شود و به سایر محصولات نیز باید توجه و مشکلات آن‌ها برطرف شود.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان تصریح‌کرد: بزرگترین مشکل خرید تضمینی زمان کوتاه خرید است که با پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها لازم می‌توان این مشکل را به حداقل رساند. همچنین هم زمانی برداشت و خرید تضمینی با واردات گندم نیز مسئله بزرگی است که وزارت صنعت و معدن باید هماهنگی‌های لازم برای واردات در زمان مناسب را انجام دهد؛ از همین امروز پیگیری‌های لازم انجام می‌شود تا سال‌های آینده مشکل در این مورد وجود نداشته باشیم.

حاجتی ادامه‌داد: میزان مصرف محصولات کشاورزی در خوزستان حدود ۶۰۰ هزار تن است و این در حالی است که خرید تضمینی ما ۲ تا ۳ برابر نیاز سالانه است. برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که موجودی انبارها و سیلوها به حداقل ممکن برسد تا ظرفیت افزایش یابد. همچنین در زمان برداشت ابتدا سیلوها و انبارهای استان را تکیمل کنیم و پس از آن محصولات کشاورزی به‌صورت حمل یکسره به استان‌های دیگر حمل شود.

وی افزود: در حال حاضر حمل و نقل از طریق شرکت‌هایی که در انحصار بازرگانی دولتی‌اند انجام می‌شود و فضای رقابتی لازم در کشور برای حمل و نقل وجود ندارد. سازمان پایانه‌های استان باید برنامه‌هایی برای حمل یکسره به سایر استان‌ها تدوین کند و شرکت‌های حمل خوزستانی نیز باید توان مدیریت برای حجم زیاد کامیون‌ها را داشته باشند.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان عنوان‌کرد: الگوی کشت مهم است و اگر در جلسات به صورت مکرر مطرح می‌شود، به دلیل اهمیت موضوع است و باید با محوریت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های ذی‌ربط به صورت همه‌جانبه بررسی شود. اگر خوزستان به عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است باید از این امر به صورت همه‌جانبه بهره‌برداری کرد و حوزه‌های جدیدی برای دستیابی به بازارهای جدید ایجاد کرد.

حاجتی خاطرنشان‌کرد: امسال بنیاد برکت حدود ۲۰۰ میلیارد اعتبار را با تسهیلات کم بهره ۴ درصد برای استان در نظر گرفته است.

https://hoorkhabar.ir/66020کپی شد!
100
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.