احزاب در شادگان جایگاهی ندارند
به گزارش هورنیوز، علیرضا صداوی یکی از فعالین سیاسی اجتماعی شهرستان شادگان است که در سالهای اخیر همکاری بسیار خوبی با رسانه ها داشته و هرزگاهی مشکلات این شهر را با قلم شیوای خود به اصحاب رسانه می رساند تا مسئولین از این مشکلات با خبر باشند.
وی در انتخابات گذشته بعنوان رئیس ستاد دکتر روحانی در شهرستان شادگان فعالیت می نمود. با همین بهانه ساعاتی با وی به گفتگو نشستیم که از محضرتان می گذرد.
ضمن تبریک پیروزی دکتر روحانی معنی کلی اصلاحات را بفرمائید؟ و بگویید چه اهدافی را دنبال می کند؟
در ابتدا به ملت بزرگ ایران در خلق حماسه حضور حداکثری که ندای رهبری بود تبریک عرض می کنم و همچنین از دلبستگان اصلاحات و اعتدال تشکر میکنم که نشان دادند اصلاحات و اعتدال تعطیل پذیر نیست و به ۱۵ملیون رای داده شده به رقیب نیز احترام میگذاریم زیرا کشور چند صدایی در خاورمیانه نشانه دموکراسی و شایسته سالاری است. اما در خصوص سوال جنابعالی باید گفت: هر انقلابی ناچاراً به مرور زمان احتیاج به اصلاح مسیر دارد زیرا مدیریت کشور خواه ناخواه دچار نوساناتی میشود که ممکن است از مسیر ترسیم شده برای انقلاب دچار چالش شود. انقلاب ما متمایز با دیگر انقلابها جهان است، مثلا انقلابهایی که در کشورهای بالکان مانند بلغارستان یا رومانی اتفاق افتاد انقلاب یک حزب بخصوصی بود. یا انقلاب کمونیستها که دارای یک تشکیلات خاص و ایدئولوژی مخصوص خود هستند و زیاد به اصلاحات احتیاج ندارد زیرا بر یک روال مشخص سیر میکند و کل طبقات جامعه را شامل نمی شوند. اما انقلاب ۵۷، انقلاب توده های مختلف مردم بود. از کارگر گرفته تا کارمند و طبقه مرفه که گرایشهای سیاسی مختلفی داشتند. از این لحاظ اصلاحات به مرور زمان از نیازهای چنین انقلابهایی است. و می توان گفت، اصلاحات همیشه توده ای و مردمی بوده و در کشور دارای تاریخچه خاص خود است. انقلاب مشروطه یک اصلاح طلبی علیه وضع موجود آن زمان بود. گرچه بعدها دچار انحرافاتی شد اما نفس حرکت اصلاح طلبی بوده. هدف اصلاحات همیشه اصلاح مسیر است، اصلاح امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آزادی بیان و… و همچنین اصلاحاتی که نتواند منجر به مهار قدرت شود، اصلاحات نیست.
همیشه تمرکز قدرت، خمودگی را ناتج میشود اما یک خطری هم هست که خود اصلاحات اگر خود را به روز نکند خود به تمرکز قدرت در یک طبقه خاص تبدیل میشود، که خطر بزرگی را به دنبال دارد. لذا باید همیشه این سیاست در ارکان یک نظام جریان داشته باشد. این مزیتی است که در کمتر انقلابهایی در جهان دارای آن هستند که انقلاب ۵۷ دارای آن است. پس اصلاحات چیزی جز اصلاح مسیر و مهار قدرت که منتهی به شایسته سالاری میشود، نیست. از طرف دیگر آزدی بیان در یک نظام اصلاحی احترام به اقلیت پیروز نشده در یک انتخابات است. اما اقلیت نیز باید تن به قواعد بازی بدهد و به نظر و رای اکثریت احترام بگذارد. تخریب ها نباید حالت ایدئولوژی در اردوگاه رقیب شود زیرا مردم در این حالت احساس میکنند اقلیت به نظر آنها اهمیتی قائل نشده.
اصلاحات همیشه در حالت اپوزسیون سفید است یعنی خوشونتگرا نیست بلکه معترض است به وضع موجود از این رو پلورالیسم سیاسی شاکله اصلی یک نظام اصلاح طلب است که معتقد به تکثر گرایی در یک جامعه است اما همین اصلاحات اگر خود را در چارچوب قانون قرار ندهد به دیکتاتوری اکثریت منجر میشود. بلاخره سیاست تابع یکسری قواعد بازی است که چه پیروز و چه بازنده باید آن قواعد را رعایت کنند تا از تمرکز قدرت در یک جناح خاص جلوگیری شود.
آیا شما اعتقاد دارید حریف شما در انتخابات ریاست جمهوری قواعد بازی را بهم زده؟
متاسفانه بله چه در ایام انتخابات چه بعد از انتخابات قواعد یک انتخابات اسلامی رعایت نشد. حرکات پوپولیسم همچنان در اردوگاه دوستان موج میزند در همین شادگان چندین بار بنرهای دکتر روحانی در چند نقطه را پاره کردند. پیگیری که کردیم چند نوجوان ۱۲یا ۱۴ساله را میفرستند تیزبر به دست بنرها را پاره میکردند. این خیلی بد است که خوشونت را چنین باید آموزش بدیم. به هر حال امیدواریم بازنده و پیروز در این انتخابات نداشته باشیم بلکه همه در اعتلای آزادی ها کوشا باشیم.
این که همیشه شما اصلاحیون آزادی آزادی میکنید این آزادی چه تعریفی در جناح شما دارد و آیا اتهام بی بند و باری به اصلاحات درست است؟
این اتهامات از آن دسته از اتهامات است که نه واقعیت دارد نه حقیقت. اصلاحات معتقد به آزادی های مدنی در چارچوب قانون است. به گفته هیگل آزادی جوهر حیات است مگر میشود آزادی را از بشریت سلب کرد و برای او حیاتی قائل باشیم؟
آزادی فردی که در تعارض با آزادی های جمعی نباشد محترم است و دولت و قانون اساسی ضامن آن است اما اینکه عده ای جمع شوند و بگویند، ملت ما بهتر از شما فکر میکنیم و عقل ما بیشتر درک می کند !!! تا شما ملت ایران؛ پس آقای فلانی انگلیسی است و خطر دارد و بیایید به آقای بهمان رای بدهید چون مورد تایید است این دیگر توهین به شعور مردم و استبدادی کردن انتخابات است.
صریح باشیم یکی از عوامل پیروزی اقای دکتر روحانی همین مقابله با رای مردم بود که مردم مصمم شدن به ایشان رای دهند و این رای در اصل رای به آزادی و احترام به شعور انسانیت بود. متاسفانه اینطور شده به بهانه آزادی های فردی که منکر نمیشویم بعضیها از آن سو استفاده میکنند دست به تهدید آزادیهای مدنی زدند مثلا بستن بعضی شبکه های اجتماعی و…. خب شما شبکه های اجتماعی را ببندید، علیه دولت شعار بدهید، کهریزک را بوجود آوردید اما ایا از خود نپرسدید با مطالبات جوان در آینده نزدیک چه پاسخی خواهید داد؟ انسان شاید بر گرسنگی غلبه پیدا کند اما بر محدودیت آزادی سکوت نخواهد کرد.
ارزیابی شما از انتخابات ریاست جمهوری در کشور و استان خوزستان چی هست؟
فضای انتخابات متاسفانه فضای سالمی نبود. از روز اول بر طبل افزایش یارانه نواخته شد و این سبک شمردن درک و شعور مردم بوده است. درست است مردم در تنگای اقتصادی هستند اما بیاییم و همین جوری وعده افزایش یارانه بدهیم، آیا جز وهن شمردن اداراک مردم چیز دیگری هست؟ خلاصه هر روزی شایعه در فضای مجازی چنان منعکس شد که همه فکر میکردند که بله اصلاحاحیون و اعتدالیون بیگانه و … هستند. خب ملت هم رای خود را داد اما بیاییم از تربیون نماز جمعه رای حلال و حرام بکنیم این دیگه در مخیله نمی گنجد که رای حرام بر چه اساس باید بر رای دکتر روحانی اطلاق شود؟ در خوزستان هم اصول گرایان آنقدر تخریب کردند که همه را متقاعد نمودند این استان صددرصد رای اصول گرایان است و روحانی رای ندارد اما هجوم خودجوش مردم به استادیوم تختی اهواز و حضور بیش از ۶۰ هزار نفر بدون فراخوان اتوبوسی تمام نقشه های دوستان رقیب را نقش بر آب کرد و رای خوزستان برای اصلاحات قطعی شد. بطوریکه از آن روز پیروزی دکتر روحانی مسجل شد. خوزستان آخرین تیر خلاص را زد. واقعا آن روز بیاد ماندنی بود.
جریان مقاله صبح روز سه شنبه شما که عصرش همزمان با ورود رییس جمهور به اهواز، بنام سه شنبه بدون اتوبوس است چه بود؟
(با خنده) دوستان رقیب از همین شادگان چندین اتوبوس کرایه کردند تا برای کاندیدای خود وقتی اهواز آمدن نیرو جمع کنند. نمیدونم اما شنیدم اتوبوسها خالی رفتند اهواز. این نوع اردو کشی زیاد جالب نبود. لذا مقاله نوشتم که مردم در این روز برای دیدار با دکتر روحانی در اهواز بدون اتوبوس خواهند رفت و چنین شد. هیچ اتوبوسی از شهرستانها تا جایی که اطلاع دارم نرفت. حداقل از شادگان هیچ اتوبوسی به اهواز عزیمت نشد، اما مردم خودجوش با ماشینهای شخصی به اهواز رفتند. این جریان سه شنبه بدون اتوبوس بود.
ارزیابی شما از انتخابات ریاست جمهوری در شادگان چیست؟
در شادگان می خواهم کمی صریح باشم، هنوز در این شهرستان احزاب جایگاه خود را پیدا نکرده اند. اما خوشبختانه دو حزب اتحاد ملت اسلامی به نمایندگی آقای صادق صوفی و حزب اعتدال به نمایندگی آقای جلیل عامری در شهرستان با گرایش اصلاحی و اعتدالی وجود دارند که مایه خوشحالی است. تحزب باید بجای قبیله گرایی در سیاست جاگزین شود تا هم شان قبیله حفظ شود و هم احزاب در سیاست جایگاه خود را پیدا کنند.
انتخابات در این شهرستان با وجود بعضی موانع خوب برگزار شد و آقای روحانی رای خوبی در این شهرستان آورد اما باید رای اقای رییسی نیز تحلیل شود گرچه ما تحلیل خود را داریم اما بعضی کاستیها را باید اعتراف کنیم که امیدواریم رفع شود. متاسفانه باید بگوییم دولت هنوز جایگاه خود را در شهرهایی مثل شادگان پیدا نکرده است. مثلا کاستیها و بیکاری، گردن دولت است اما احداث جاده و مدرسه با پیگیری قوه دیگر، این فقط در شادگان نیست بلکه در اکثر جاهای کشور چنین است که باید چاره اندیشی شود. دولت باید جایگاه خود را پیدا کند و این از وظایف استاندار است که باید در این خصوص اقدام کنند.
بعد از انتخابات، ۱۰ روز شاید بیشتر در یکی از دانشگاهای شهرستان شادگان هنوز که هنوز در تابلوهای اعلانات آن دانشگاه تراکتهای تخریبی علیه دولت نصب بوده که به فرمانداری ارسال شد و فرمانداری در این موضوع دخالت نمود. و دستور جمع آوری داد که جا داره از فرماندار محترم تشکر کنیم. این خیلی بد است دانشگاهی که تابع وزارت علوم است در آن چنین علیه دولت تبلیغ شود. اصلاً این دانشگاه کانون مخالفین دولت در انتخابات شده بود. این درست نیست. به هر حال ما برای دانشحویان دانشگاه پیام نور شادگان در امتحانات آرزوی موفقیت داریم.
برنامه های دولت برای استان و شهرستان چیست؟ آبگیری تالاب شادگان ، بیکاری و…چه میشود؟
باید واقع بین شد. دولتی که آقای روحانی تحویل گرفت به معنی کلمه ورشکسته و از بی قانونی رنج میبرد. ما با جامعه جهانی مشکل داشتیم با همسایگان با کشورهای زیادی مراودات خوبی چه سیاسی یا اقتصادی نداشتیم و یا در موقعیت ایده ال نبودیم. نمونه بارز چین بود که نهایت استفاده را برد و بجای دلار به ما یوان و یا خط اعتباری میداد.
پارس جنوبی تقریباً تعطیل بود. بعلت اظهارات داخلی در دادگاه کرسنت دچار مشکل بودیم و صدها مشکل کوچک و بزرگ در داخل کشور. مسکن مهر نیمه تعطیل بود. پروژها به سرنوشت پارس جنوبی مبتلا بودند. از نظر سیاسی احمدی نژاد حتی در اردوگاه اصول گرایان آنها را دچار چالش کرده بود. می خواست جریان سوم که به اصول سیاسی پایبند نبود ایجاد کند. حتی در مقابل رهبری هم مطیع نبود. جریان خانه نشینی ۱۱روزه نمونه بارز آن بود. خلاصه دولت روحانی وارث چنین دولتی بود. خب بل طبع خوزستان و شادگان متاثر از این مشکلات بود. دولت ماه ها مذکره کرد تا توانست برجام را به ساحل امن برساند. الان که دولت در دوره دوم مستقر شد اعتبارات استان جهش خوبی در سال ۹۶ شاهد خواهد شد. تقریبا اعتبارات ۳برابر شده اما بحث انتقال اب؛ ببینید طرح انتقال آب از سرچشمه کارون تمام طرحها در دوره احمدی نژاد اتفاق افتاد. این ادعا نیست بلکه واقعیت امر است بهشت ۱و۲ و گلاب و طرح قمرود همه آنها در آن دوره بود.
از طرف دیگر تمام این طرحها در شورای عالی آب تصویب شده یکی از اعضای این شورا نماینده مجلس میباشند که در هیچ دوره و حتی این دوره یک خوزستانی نتوانسته عضو شورای عالی آب شود. از این جا خوزستان دچار لطمات گردید که امیدواریم در ۲سال آینده یک نماینده از خوزستان عضو این شوا شود.
در شادگان مهمترین مشکل موجود آب رودخانه جراحی است که همیشه دچار تنش آبی است استقرار شادگان در پائین دست این رود خودش هم مشکل مزید بر علت است که باید مدیریت شود از این جهت دو راه حل وجود دارد قبل از همه مدیریت واحد اب است که باید خوب اداره شود. لذا ما یا حق آبه خود را بصورت لوله با قطر بزرگ در ورودی منصوره[اولین روستای بر رودخانه جراحی در ورودی شادگان] تحویل بگیریم و یا طرح انتقال آب از کارون کلید بخورد خب این طرح هم مشکلات خاص خود را دارد. طبق قانون انتقال آب بین حوزه ای ممنوع است و این مشکل قانونی مطرح است و دومین مشکل اختصاص حق آبه آن است.
بر این اساس ما در ستاد دکتر روحانی و مردم شادگان متضررین مستقیم از کاهش آب در جلسات قبل از انتخابات در سطح عالی کشور مطالبی را چه بصورت کتبی و یا شفاهی مطرح کردیم که موکول به بعد از انتخابات شد. از این رو بعد از پیروزی دکتر روحانی اقداماتی انجام دادیم که ان شاءالله به سمع مردم خواهیم رسید. از طرف دیگر متاسفانه بهترین فرصت را از داست دادیم این فرصت وجود کانال آب شیلات طرح احمدیان که در مجاورت منصوره بوده که میتوانسیم جهت انتقال آب از ان استفاده کنیم که اخیراً به طرح دیگری واگذار شد. حال که این کانال به طرح مبارزه با ریز گردها اختصاص یافت با اختصاص سهمیه ای برای نجات تالاب شادگان از بالا دست میتوان در بازگشت حیات اکوسیستمی اقداماتی انجام داد. فراموش نکنیم که اگر این موضوع حادث شود تالاب در ایجاد اشتغال در منطقه بهتر از ۱۰شرکت فولاد است یک مقایسه کوچک خدمت شما ارائه میدهم. مثلا ارزش افزوده کشت گندم در هکتار ۵۰۰ دلار است جنگل در یک هکتار ۱۰۰۰دلار اما ارزش افزوده تالاب در یک هکتار ۲۰هزار دلار است خب شما محاسبه کنید با زنده کردن تالاب چه مقدار از بیکار را میتوان رفع کرد؟ بلاخره مردم از ستاد دکتر روحانی در شادگان در ایام انتخابات انتظاراتی را دارند که مطرح نموند و ما ملزم به پیگیری آن هستیم. اما چه نتایجی خواهیم داشت نمیشه قول داد این واقعیت امر است.
غیر از آن با توجه به اینکه هم رئیس جمهور و هم ستاد مرکزی استان توجه ویژه به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری دارند و مزیت خوب وجود دکتر کهرام در وزارت کشاورزی است که قول گرفتیم در طرح مطالعاتی شادگان در این خصوص اقدام شود که به شکر خدا انجام گرفت. و انشاء الله بزودی به مناقصه خواهد رفت. همچنین به جد پیگیر طرح آلایندگی برای شهرستان هستیم که تحول خوبی در شهر ما از نظر اعتبارات خواهد کرد که این از برکات دولت دکتر روحانی است و نیز وجود استانداری که واقعاً برای ترقی استان وقت میگذارند بر این اساس امیدواریم دولت در شادگان در این ۴ سال اقداماتی انجام دهد که خیلی هم خوشبین هستیم.
کشور متأسفانه شاهد یک حمله ترورسیم شده در این زمینه چه تحلیلی دارید؟
تروریسم در تمام حالات آن محکوم است چه در امریکا چه در اروپا و چه در ایران. بلاخره منطقه شاهد تحولاتی شده مسئله قطر و عربستان مورد مهمی است نباید به سادگی از آن گذشت. منتهی انفعالی وارد شدن در بین این دو کشور درست نیست فراموش نکنیم قطر سالهای سال است از میادین مشترک گازی ایران و آن کشور سو استفاده زیادی کرده پس نباید به این اختلافات دلخوش بود. از این رو وزارت خارجه به جد پیگیر امور است.
در مورد انتخابات شورای شهر شادگان چه نطری دارید؟
بلاخره بیش از ۴۵نفر، ۵نفر حائز بیشترین رای شده اند باید در کنار این دوستان باشیم. دخالت در تصمیم گیری آنها از خارج شورا نباید شود زیرا فراموش نکنیم در دوره قبل دخالت خارج از شورا ۳سال از عمر شورا فقط تنش بود. ما هم در ستاد دکتر روحانی از همین جا اعلام میکنیم هر کمکی که بتوانیم در جذب اعتبارات داشته باشیم دریغ نخواهیم کرد و بعنوان یار کمکی در کنارشون هستیم اما دوباره میگوییم بگذاریم خودشان تصمیم بگیرند دخالت بیرون جز مشغول کردن دوستان به حواشی چیزی عاید شهر نخواهد کرد.
هرچه می خواهد دل تنگت بگو
بله یک خاطره داشته ایم. یک روز که عصر آمدم به ستاد دو کیلو شرینی دیدم گفتم اینا را کی آورده؟ گفتند یک پیرمرد معلول صبح آمد گفت عکس از روحانی می خواهم. گفتند به او دادیم رفت و این دو کیلو شیرینی را آورد و گفت روحانی برنده انتخابات است ظاهرا هم تحت پوشش بهزیستی هم بوده. این شیرینی پیرمرد بهترین هدیه ما در ستاد بود.
در خاتمه از دوستان خوبم در ستاد مرکزی استان بخصوص دکتر کهرام و اقای طبیشی و همکاران خوبم در ستاد مرکزی شادگان و ستاد مردمی دکتر روحانی بی نهایت تشکر میکنم همچنین از دانشجویان عزیز که در کنار ما بودند و در این ماراتن بدون داشتن چشم داشتی همکاری میکردند دست یکا یک آنها را میفشاریم. از نهادهای امنیتی و انتظامی از هئیت اجرایی و نظارتی و عوامل مجری انتخابات تشکر ویژه داریم. همچنین به دوستان ما در ستاد اقای رئیسی که تلاش خوبی داشتند و برادرانه در این شهرستان رقابت کردیم خسته نباشید میگوییم. بلاخره انتخابات خوبی بود و برای شما بعنوان رسانه فعال آرزوی بهترینها را داریم.