آنچه در اولین جلسه شورای شهر اهواز پس از انتخابات گفته شد

هورنیوز – در ابتدای این جلسه هوشنگ شیرمردی رئیس شورای شهر اهواز  با اشاره به مشارکت پرشور مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶، اظهار کرد: فارغ از نتایج این دوره انتخابات، باید از حضور پرشور مردم در این صحنه تقدیر کرد. در صورت عدم هدایت خوب شور انتخاباتی شکل گرفته میان تمامی جناح‌ها به سمت اقتدار نظام، قطعا با مشکلاتی مواجه می‌شدیم. مدیریت خوب چنین شرایطی، مدیون و مرهون رهنمون‌های مقام معظم رهبری است،  زیرا شور انتخابات ۲۹ اردیبهشت موجب ارتقا اقتدار ایران در جهان شد.
وی تصریح کرد: در تمامی مراحل برگزاری انتخابات ۲۹ اردیبهشت، کاندیداها و دست اندرکاران بررسی صلاحیت نامزدها، همه در یک آزمون قرار داشتند؛ خوش به سعادت آنان که سربلند از این آزمون بیرون آمدند و مدیون یا شرمنده مردم نیستند. اگر افرادی که عهده‌دار نظارت بر این انتخابات و شمارش آرای مردم بودند، در مقابل ایراد و اشکالی سکوت کردند، قطعا باید نزد خدای خود پاسخگو باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه تخلفات صورت گرفته در انتخابات را از مجاری قانونی پیگیری خواهیم کرد، افزود: در این زمینه در صورت لزوم تا دفتر مقام معظم رهبری نیز پیش خواهیم رفت. اگر به هر دلیلی نتوانستیم با مستندات موجود حقانیت این اعتراضات و پیگیری‌ها را به اثبات برسانیم، به نتیجه حاصله احترام می‌گذاریم.
شیرمردی همچنین از ارائه عملکرد شورای چهارم شهر اهواز در قالب یک گزارش پس از اتمام جمع‌بندی‌ها خبر داد و عنوان کرد: اعلام می‌کنم حاضر به هرگونه همکاری با شورای جدید هستیم؛ البته این اعلام برای همکاری به معنای سهم‌خواهی و دخالت در شورای پنجم شهر اهواز  نیست.
در ادامه جمشید سلحشور دیگر عضو شورای شهر اهواز به انتشار گسترده فیلم درگیری برخی اعضای شورا در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این درگیری در جلسه غیر علنی سه سال قبل شورا اتفاق افتاد، اما متاسفانه فیلم این درگیری اکنون به شکل گسترده‌ای حتی در خارج از کشور انتشار یافته است.
وی با تاکید بر پیگیری برای شناسایی عاملان انتشار غیرقانونی این فیلم، ادامه داد: به منظور مجازات عاملان انتشار این فیلم باید شکایت‌نامه‌ای برای بررسی و پیگیری این مساله به دادستان عمومی و انقلاب اهواز نوشته شود.
سید محمدجواد رضوی دیگر عضو شورای شهر اهواز به حماسه حضور مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت اشاره کرد و گفت: دولت باید ضمن قدرشناسی از آرای مردم، به عمل به وعده‌های انتخاباتی خود بپردازد؛ همچنین به افرادی که توفیق خدمت‌رسانی در شورای پنجم را یافتند، تبریک می‌گویم.
وی افزود: با توجه به نام‌نویسی و ثبت نام بیش از ۶۰۰ نفر برای انتخابات پنجمین دوره شورای شهر، می‌توان از برنامه‌ها و ایده‌های این کاندیداها در دوره جدید شورای شهر استفاده کرد.
این عضو دوره چهارم شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه مدعی هستیم انتخابات ۲۹ اردیبهشت از سلامت کامل برخوردار بود، اظهار کرد: با این وجود در جریان این دوره انتخابات شورا شاهد کارها و اقداماتی تجربه نشده بودیم.
رضوی ادامه داد: چیده شدن عوامل شعب با اهداف خاص، وجود تعرفه‌های اسکن‌شده در صندوق‌های رای بر اساس اظهارات سرپرست فرمانداری اهواز، عهده‌دار شدن برخی افراد غیرمسئول برای انجام امور انتخابات و دخالت در روند شمارش آرا و نوشتن ۱۰ به جای ۱۰۰ و یا  ۱۰۰ به جای ۱۰، از اتفاقات پیشتر تجربه‌نشده و تلخ در جریان انتخابات این دوره بود.
وی افزود: با بازشماری یک چهارم صندوق‌های اخذ رای انتخابات شورای شهر اهواز، نتیجه آرا تغییر کرد؛ چه ضمانتی وجود دارد که در صورت بازشماری سه چهارم دیگر این صندوق‌ها باز هم شاهد تغییر در نتیجه انتخابات نباشیم؟
علی ناصری، عضو شورای اسلامی شهر اهواز که براساس شمارش آرا انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اهواز نفر هشتاد و نهم شد و از راه یابی به دوره جدید شورا باز ماند، در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد : از مردم اهواز و ملت ایران که باز هم به دولت تدبیر و امید فرصت چهار ساله دیگری دادند تا نقاط ضعف خود را برطرف و نقاط قوت خود را تقویت کند تشکر می کنیم.
وی در ادامه با انتقاد نسبت به تخلفات انتخابات شورای شهر اهواز، تصریح کرد: چرا اکثر علمای شهر در واکنش به تخلفات صورت گرفته در جریان انتخابات شورای شهر اهواز سکوت اختیار کرده اند؟ از کدام حق الناس صحبت می کنید ؟ آیا دست بردن در رأی مردم حق الناس نیست؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: امام خمینی(ره) می فرمایند میزان رای ملت است. به فرموده مقام معظم رهبری نیز آرای مردم حق الناس است. در جلسه بیش از ۱۲۰ نفر از کاندیداهای معترض به نتایج این انتخابات با استاندار خوزستان، آقای شریعتی اظهار کرد که هیچکدام از علمای اهواز خواستار ابطال انتخابات شورای شهر اهواز نشدند. این امر در حالی است که برخی از همین افراد با حضور در میان جمعیت معترض از ابطال انتخابات شورای شهر اهواز سخن به میان آوردند.
ناصری عنوان کرد: درود بر ارتش ایران که پاسدار مرزهای کشور است، تنها به وظایف ذاتی خود عمل می کند و مدیریتی در انتخابات ندارد. اگر در سطح کشور نظر سنجی شود که آیا ارتش محبوب تر است یا سپاه، مردم سپاه را انتخاب می کنند. چرا سپاه و نمایندگان آنها که مسئولیتی را در انتخابات  بر عهده داشتند، اصرار دارند که تحت هر شرایطی انتخابات شورای شهر اهواز نباید ابطال شود؟
وی ادامه داد: در حالی  اعتماد عمومی مردم از نتایج انتخابات شورای شهر اهواز مخدوش شده است. این فشار را به مسئولین استان می آورند و می گویند اگر این انتخابات ابطال شود، تبعات امنیتی  به دنبال خواهد داشت. تا چه زمانی باید از این ابزار مسائل و تبعات امنیتی استفاده کرد؟ همین چتر امنیتی موجب شده است سرمایه گذاران وارد استان نشوند. با این بهانه می خواهند انتخاباتی سراسر تخلف را تایید کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز افزود: اگر راه یافتگان به شورای شهر اهواز از جناح مقابل و اصلاح طلب بودند باز هم برخی از علما و دیگر نمایندگان و هیات نظارت، در برابر این تخلفات سکوت می کردند؟ باید اعتماد عمومی را به شهروندان اهواز بازگرداند.
ناصری بیان کرد: در جلسه ای که با آقای قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی و عضو هیات نظارت داشتیم، آقای ساعدی این موضوع را مطرح کرد که بازشماری آرا قبل از اعلام نهایی نتایج غیرقانونی بود و این تخلف صورت گرفت و در این زمینه  هیات نظارت تهران نیز به ما ایراد وارد کرده است. آنها عنوان می کردند که در بازشماری آرا، تخلفات محرز هویدا شده است. با این وجود ما یک قدم از دفاع از حقوق مردم عقب نخواهیم نشست.
ناصری اظهار کرد: به من و برخی از اعضای فعلی شورای شهر اهواز اتهام اختلاس و دزدی می زنند. شما که نماز گذار هستید و قبل از این که صحبت های من را بشنوید،  این موضوع را منتشر کردید، چگونه ادعای دین داری می کنید؟ این است دینداری؟ جواب خدمت من در طول اسارت و جنگ این است؟  تأکید می کنم اعضا شورای جدید شهر اهواز منتصب هستند و نه منتخب.
حسین حیدری، تنها عضو راه یافته شورای چهارم به دوره جدید  شورای اسلامی شهر اهواز در واکنش به این سخنان ناصری گفت:  آقای ناصری با چه مجوزی یکی از مقدس ترین نهادهای انقلاب را  به دخالت در انتخابات متهم می کنید؟ با کدام مجوز، نهادی را که پس از گذشت سال ها از  پایان جنگ تحمیلی، همچنان در بیرون از مرزها برای دفاع از این خاک شهید می دهد را زیرسوال می برید؟
وی ادامه داد: آقای ناصری، از افتخارات شورای چهارم شهر اهواز این است که مسائل سیاسی و قومیتی را وارد کار خود نکرده است، شما چرا از تربیون شورای شهر برای مقاصد سیاسی خود سوءاستفاده می کنید؟  این حق را ندارید که از این تریبون از سران فتنه  تجلیل کنید. از سران فتنه ای که مقام رهبری آن‌ها را یاغی و نانجیب دانسته اند، تقدیر می کنید؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز خطاب به ناصری، افزود: از سران فتنه که به علت ناکامی خود از دستیابی به قدرت، هفت ماه تمام کشور را به آشوب کشیدند دفاع می کنید؟ با کدام منطق و استدلال سپاه را متهم می کنید؟ واقعا برای شما متاسف هستم. شما باید در چارچوب آیین نامه شورا سخن بگویید.
اظهارات و انتقادات علی ناصری در نطق پیش از دستور، اعتراض برخی دیگر از اعضاء شورا از جمله رضوی را برانگیخت.
شیرمردی، رئیس شورای شهر اهواز نیز در واکنش به این اعتراضات با تاکید بر این‌که آقای ناصری باید پاسخگوی این سخنان خود باشد، گفت: انتظار چنین اظهارنظرات تند و خارج از چارچوب شورا را نداشتم. آقای ناصری باید پاسخگوی این اظهارات و نقطه نظرات خود باشد. تاکید می‌کنم که تمام این سخنان و اظهارات آقای ناصری نظرات شخصی وی است و هیچ ارتباطی با شورای شهر چهارم اهواز ندارد.
 کاظم سواری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز، نیز به فیلم منتشر شده از درگیری خود با برخی اعضای شورا در جلسه غیرعلنی شورای شهر اشاره کرد و با بیان اینکه انتشار این فیلم  خیانت به شهروندان اهوازی است، گفت: در یک خانواده هم اختلاف دیدگاه وجود دارد. در آن جلسه اتفاق خوبی رخ نداد. چرا اتفاقاتی که این درگیری و تنش را رقم زد در این فیلم به نمایش گذاشته نشد؟ این فیلم برای زدن تیر خلاص به شورای چهارم اسلامی کلانشهر اهواز انتشار یافته است.
وی با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با عاملان انتشار این فیلم، ادامه داد: از همه عزیزان انتظار دارم نسبت به انتشار این ویدئوی تخریبی، واکنش لازم را نشان دهند. این فیلم از دوربین مدار بسته سالن گرفته شده است. در آن زمان که من شاکی آقای ناصری شدم، مدیران حراست فیلم را در اختیار من نگذاشتند. حراست شورا و شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشند.
 در ادامه شورا وارد دستور جلسه شد و موضوع پیشنهاد تامین منابع مالی مورد نیاز به منظور توسعه طرح های فاضلاب و اصلاح شبکه های آب اهواز مطرح و بررسی شد.
در این زمینه فردوس کریمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز، اظهار کرد: بر اساس قانون، تسهیلاتی برای توسعه طرح های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در نظر گرفته شده که در بیشتر کلان شهرهای کشور به تصویب رسیده و این قانون در شورای اقتصاد نیز تایید شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس دولت اعلام کرده است که، شوراهای شهر به عنوان نمایندگان مردم در بازسازی تاسیسات سازه های آب و فاضلاب و مشارکت داشته باشند. این طرح در برخی شهرهای استان نظیر مسجدسلیمان، دزفول، شوشتر و آبادان که جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر دارند، تایید شده است و پیش از این نیز پیشنهاد تصویب آن به شورای شهر اهواز ارائه شده بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز عنوان کرد: بحث پشتیبانی منابع خصوصی و مردمی از شرکت های غیردولتی آب و فاضلاب از سیاست های این دولت است. شرکت آب و فاضلاب اهواز با توجه به مشکلاتی که دارد ، فاقد امکان ارائه خدمات شایسته به مردم است.  شرکت آب و فاضلاب اهواز  ۵ تصفیه خانه و شبکه های بسیار فرسوده دارد و بنابراین  باید گفت در بخش فاضلاب و تأمین آب شرب کیفی، بهداشت و سلامت مردم در خطر است.
کریمی افزود: در حوزه توسعه زیرساخت ها و تجهیزات مناسب آب و فاضلاب نیز اهواز در وضعیت خوبی قرار ندارد. با توجه به این شرایط، احتمال بروز هرگونه مشکلی در تاسیسات آب و فاضلاب اهواز وجود دارد. حل مشکلات شبکه های فرسوده آب و فاضلاب اهواز هزینه زیادی می برد و این در حالی است که تنها بخشی از اعتبار مورد نیاز برای تجهیز تصفیه خانه ها از سوی دولت تامین می شود.
وی بیان کرد: واقعیت این است که در حوزه آب و فاضلاب با مشکلات زیادی مواجه هستیم و برطرف کردن بسیاری از این مشکلات نیازمند مشارکت مردم است. در این نوع مشارکت مردم، متناسب با میزان مصرف، مبلغی بین یک تا دو هزار تومان به هر قبض افزوده و  این پول در حساب جداگانه ای تحت نظارت سازمان بازرسی کل کشور واریز می شود و تنها  برای بازسازی شبکه های آب و فاضلاب و با مدیریت شورای شهر مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه، سید ابراهیم عبدالله زاده، معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب اهواز، اظهار کرد: از دو هزار و ۸۰۰ کیلومتر شبکه آب شهر اهواز، ۳۵ تا ۴۰ درصد دارای فرسودگی بالایی هستند و از این نظر با بحران کمی و کیفی آب مواجه هستیم. به علت آپارتمان سازی‌ها، شبکه های آب و فاضلاب در بسیاری از نقاط کلیدی و مناطق مرکزی شهر به بازسازی نیاز دارند.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ زیان بیش از ۵۵ میلیارد تومانی از سوی شرکت مخابرات به شبکه های آب و فاضلاب وارد شد و اکنون با منابع موجود حاصل از درآمدهای جاری، تامین هزینه های جاری شرکت آب و فاضلاب اهواز به سختی انجام می شود.
معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب اهواز عنوان کرد: راهکار قانونی حل مشکل فرسودگی شبکه های آب و فاضلاب اهواز این است که با تایید شورا، مبالغی از مردم اخذ شود تا تحت مدیریت و نظارت شورا،  بازسازی این شبکه ها در مناطق مختلف شهر انجام شود.
عبدالله زاده ادامه داد: براساس برآوردهای صورت گرفته با اجرای این طرح در بخش درآمدهای جار،ی ۱۷ میلیارد تومان و در بخش درآمدهای سرمایه ای از محل افزایش حق انشعاب، ۵،۶ میلیارد تومان درآمد کسب خواهد شد.
وی افزود: در قالب این طرح بر اساس طبقات مصرف مشترکین به ازای ۰ تا ۵ مترمکعب مصرف یک مشترک در ماه، یک هزار تومان بابت آب و یک هزار تومان بابت فاضلاب به هزینه قبض افزوده می شود. این مبلغ با بالا رفتن میزان مصرف آب افزایش می یابد و مشترکینی که ۳۰ مترمکعب در ماه آب مصرف می کنند، مبلغ ۴ هزار تومان به قبض آنها اضافه خواهد شد.
عبداالله زاده ادامه داد: به قبض مشترکینی که دارای مصرف آب بیش از ۳۰ مترمکعب در ماه هستند، نیز تا ۸ هزار تومان افزوده می‌شود. درصدد هستیم با اجرای این طرح در مناطقی که مشکلات زیرساختی وجود دارد، به سمت توسعه حرکت کنیم.
کاظم سواری، عضو شورای شهر اهواز ضمن مخالفت با تصویب طرح افزایش حق انشعاب آب اظهار کرد: وضعیت آب و فاضلاب اهواز برای تمامی شهروندان مشخص است. در چهارسال گذشته مدیرعامل آب و فاضلاب حتی یک مرتبه هم برای ارائه گزارش سالانه به صحن شورا نیامده است، توسعه ای در بخش آب و فاضلاب اهواز مشاهده نشده است و برخی زیرساخت های این حوزه مربوط به قبل از انقلاب است.
وی افزود: مبالغی که بابت خدمات آب و فاضلاب از مردم اخذ می شود، ابتدا وارد خزانه شده و سپس  تخصیص می یابد. اگر در این طرح، پول حاصل از افزایش حق انشعاب به جای بازسازی و رفع فرسودگی شبکه های آب و فاضلاب، مثلا برای ساخت سد در بالادست رودخانه دز هزینه شود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز با انتقاد از وضعیت کیفی آب اهواز بیان کرد: آیا دولت نیز در بازسازی شبکه های فرسوده مشارکت دارد؟ با توجه به سهامی بودن شرکت آب و فاضلاب، تکلیف سود این افزایش حق انشعاب چیست؟ به شرطی با اجرای این طرح موافق هستم که شرکت آب و فاضلاب اهواز با پول اوراق مشارکت این پروژه را اجرا کند و پس از مشاهده نتایج  آن شورا موافقت خواهد کرد.
حسین حیدری به عنوان عضو موافق با طرح افزایش حق انشعاب آب، به مشکلات شبکه آب و فاضلاب اهواز اشاره کرد و گفت: حتی با تغییر دولت ها  این مشکل حل نشده است. مشکلات کمی و کیفی آب برای مردم ملموس است. البته شرکت آب و فاضلاب نیز با مشکلاتی مواجه است.
وی با اشاره وجود ۳۰۰ نقطه تلاقی آب با فاضلاب در اهواز، تصریح کرد: فرسودگی ایستگاه ها و تصفیه خانه ها، از دیگر مشکلات بخش آب و فاضلاب اهواز است. با توجه به این مشکلات پیشنهاد می‌شود افزایش حق انشعاب آب با تعدیل مبلغ پیش بینی شده به تصویب برسد، این افزایش حق انشعاب در قانون به منظور اصلاح شبکه های فرسوده پیش بینی شده است.
حیدری ادامه داد: این پیشنهاد باید به عنوان طرح در کمسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گیرد زیرا در بندهای دیگر آن برای مراکز و اماکن تجاری مبلغ بیشتری در نظر گرفته شده است.
 سید ناصر موسوی نژاد، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز نیز در مخالفت با اجرای طرح افزایش حق انشعاب آب اظهار کرد: با کلیت اجرای این طرح مخالفتی ندارم اما با چگونگی اجرای آن مخالف هستم. این طرح باید در کمیسیون برنامه و بودجه شورا مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در شرایطی که آب اهواز سالم نیست، چگونه می خواهند هزینه آب آلوده ای که در اختیار مردم قرار می گیرد را افزایش دهند؟ ما نماینده مردم هستیم؛ وقتی آب شرب آلوده ای داریم و کودکان ما دچار بیماری های پوستی می شوند، چرا باید با افزایش حق انشعاب آب موافقت کنیم؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز افزود:  این نخستین درخواست از سوی یک سازمان است و نباید جیب مردم را مشابه یک دروازه باز دید و این بهانه را به دست دیگر سازمان ها داد. با اجرای این طرح از ۲۵۰ هزار مشترک اهوازی در هر دوره ۴۵ روزه مجموعا ۳۰ میلیارد ریال دریافت خواهد شد.
محسن بشیری، معاون اداری مالی شهرداری اهواز، نیز در خصوص این طرح اظهار کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که درآمدها و هزینه ها در شرکت آب و فاضلاب اهواز با هم همخوانی ندارد. با این حال باید پذیرفت که رسیدگی به برخی امور زیربنایی شهر بر عهده مردم نیست.
وی با بیان این‌که رسیدگی به امور زیربنایی بر عهده دولت است، ادامه داد: در شهر اهواز هزینه مصرف و دفع آب به صورت مجزا محاسبه می‌شود. اما در دیگر شهرها، به این شکل نیست. نحوه محاسبه مبلغ در این طرح دارای اشکال است و باید در کمسیون برنامه و بودجه شورا مورد بررسی قرار بگیرد.
در نهایت با اکثریت آرا مقرر شد این طرح ابتدا در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز مورد بررسی قرار بگیرد و سپس به منظور تصویب نهایی به عنوان دستورکار جلسه بعدی شورای شهر مطرح شود.
https://hoorkhabar.ir/658902کپی شد!
169
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.