بی طاقتی مردم خوزستان از کجا آب می خورد؟

به گزارش هورنیوز نزاع و درگیری …. واقعه یا رخداد و یا عکس العملی که فرد در موقع عصبانیت از خود نشان می دهد که بیشتر موجب ضرب و شتم و مصدومیت افراد خواهد شد. برخی گرمای هوا، بیکاری، پرسه زدن های بی مورد، بیسوادی یا فرهنگ پایین را علت وقوع نزاع و درگیری می دانند اما کارشناسان می گویند که فشارهای اقتصادی و اجتماعی هم تاثیر زیادی در بروز این حوادث دارند.
بر اساس آمارهای پزشکی قانونی کشور میانگین روزانه ۱۶۰۰ شهروند به دلیل نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کرده و تشکیل پرونده می دهند که در میان تهران جلودار آمار هاست. یعنی هر ساعت حدود ۶۶ نفر با هم درگیر شده که این درگیری منجر به جرح می شود!
حسن خلق و گشاده رویی با مردم چالشی است که این روزها با آن روبرو هستیم. در خیابان، دانشگاه و محل کار با آدمهای اخمویی مواجه میباشیم که اگر خدای نکرده چیزی بر خلاف میلشان انجام شود آن چهره عبوس نقاب از صورت برمیدارد و به یک چهره عصبی و آماده حمله مبدل میگردد.
طبق آمارهایی که از سوی پزشکی قانونی منتشر می شود نام استان خوزستان همواره جزء چند استان نخست در جرح های ناشی از نزاع های خیابانی است.
اما چه شد که به اینجا رسیدیم؟ کسانی که به اخلاق و مهربانی معروف بودهاند و تمام توصیههای دینشان بر خوش خلقی با مردم استوار بوده است چه شد که تبدیل شدند به آدمهای بیطاقتی که اگر کسی به آنها بگوید بالای چشمتان ابروست آماده جنگ میشوند و چشمهایشان را بر روی اخلاق و اخلاق مداری میبندند؟
اکنون نزاع در سطح جامعه به یک اپیدمی تبدیل شده و کوچکترین برخورد لفظی یا اختلاف سلیقهای میتواند نزاعی خیابانی را در پی داشته باشد بهطوریکه براساس آمار پلیس، فحاشی عامل ۲۴ درصد نزاعهاست.
کارشناسان معتقدند، در کنار حذف عوامل افزایش نزاع، باید مهارت کنترل خشم به شهروندان آموزش داده شود. در جامعه مشکلات اقتصادی و خانوادگی، بیکاری و آلودگی هوا از جمله عوامل افزایشدهنده خشونت هستند که باید از کودکی به هموطنان آموزشهای لازم برای کنترل خشم در برابر هر کدام از عوامل محیطی داده شود.
در ایامی که به ماه مهمان خدا شهرت دارد انتظار می رود در کنار پرهیز از غذا و آشامیدنی، پرهیز از خشونت را نیز سرلوحه اعمال خود قرار دهیم.