از زنانه شدن چهره اعتیاد در خوزستان تا بیان آمارهای مصلحتی معتادان

به گزارش هورنیوز این پایگاه خبری در راستای عمل به وظیفه ذاتی خود که همانا بیان دغدغه های مردم و رساندن آن به گوش مسئولان است تاکنون گزارش های بسیاری پیرامون مسأله اعتیار در استان خوزستان به رشته تحریر درآورده است؛ در همین راستا در این گزارش نیز به کمبود کمپ های ترک اعتیاد می پردازد.
امروزه در کنار سه بحران جهانی شامل: فقر و رشد جمعیت، نابودی محیط زیست و تهدیدات هسته ای موضوع مواد مخدر به عنوان بحران چهارم و بزرگترین شوک هزاره سوم سبب شده است که همه کشورهای جهان با این معضل دست و پنجه نرم کنند.
طبق آمارهایی که ارائه شده دست کم بیش از ۱۵۰هزار فرد معتاد در خوزستان وجود دارد که البته به گفته کارشناسان آمارهای غیررسمی عددی بسیار بالاتر از این را نشان می دهد و در هر دو ساعت یک معتاد جانش را بهخاطر مصرف مواد از دست می دهد که همین امر بیان کننده عمق فاجعه است.
آمار دقیقی از زنان معتاد در خوزستان نداریم
مسأله اعتیاد در جامعه زمانی تلخ تر می شود که بدانیم آمار دقیقی از زنان معتاد در استان وجود ندارد.فرانک موسوی سرپرست اداره کل بانوان استانداری خوزستان اظهار کرد: در این زمینه آمار و ارقام قطعی نداریم، اما این آمار به طور قطع کمتر از یک درصد جمعیت معتادان استان نیست. بیشتر زنانی که به کمپهای ترک اعتیاد مراجعه میکنند، در دو سال اخیر معتاد شده اند که این نشان دهنده رشد اعتیاد در سالهای اخیر است.
۹٫۳ درصد جمعیت معتادان استان را زنان تشکیل می دهند
اما این درحالیست که محمدی رئیس انجمن آسیب های اجتماعی ایران آمار زنان معتاد خوزستان را ۹٫۳ جمعیت معتاد استان می داند و معتقد است: این عدد واقعی نیست زیرا بسیاری از زنان به دلایلی اعتیاد خود را اعلام نمی کنند و احتمال دارد که آمار معتادان زن نیز بیشتر باشد. اعتیاد زنان در گذشته حدود ۴ درصد بوده است اما امروزه دو برابر است.
وی بیانکرد: مدارس متوسطه دوم (دبیرستان)، محیط های صنعتی، خانواده ها، مدارس متوسطه اول، دانشگاه ها، مناطق حاشیه ای، مناطق سنتی و پارک ها نقاط قرمز و آسیب پذیر هستند که نیاز به توجه بیشتر دارند.
این در شرایطی است که تنها یک کمپ ترک اعتیاد بانوان در خوزستان وجود دارد که آن هم به صورت خصوصی اداره می شود و از هر فرد ماهانه مبلغی حدود ۶۰۰ هزار تومان اخذ می کند که باوجود شرایط این زنان عملا امکان حضور در این کمپ را ندارند.
با در نظر گرفتن این مسئله که استان خوزستان استانی سنتی محسوب می شود و دختران و زنانی که به مواد مخدر آلوده می شوند توسط خانواده هایشان از دید جامعه پنهان می شوند از همین رو به نظر می رسد که تنها یک مرکز ترک اعتیاد برای بانوان کافی نیست.
شیب تند اعتیاد در خوزستان نگران کننده است
سردار علی مؤیدی قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور چندی پیش در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر خوزستان تصریح کرد: شیب تند گسترش پدیده اعتیاد در استان خوزستان باعث نگرانی وزیر کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر شده و به همین دلیل اقدامات موثری را در این خصوص آغاز نموده ایم.
برای نگه داری زنان معتاد دچار مشکل هستیم
همچنین حسین لامی زاده رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به وجود تنها یک کمپ ترک اعتیاد زنان در خوزستان، گفت: فقط در شهرستان اهواز حدود ۲۵۵ زن معتاد در مدت اخیرا جمع آوری شده اند.
وی افزود: طرح جمع آوری معتادان متجاهر در هفت شهر آبادان، اندیمشک، شوشتر، دزفول، خرمشهر، شوش و ایذه به اجرا درآمده و طی آن بیش از ۴۴۶ معتاد جمع آوری شده اما به دلیل کمبود فضا، برای نگهداری زنان معتاد به مشکل برخوردیم.
از سویی دیگر مشاور مدیرکل دفتر تحقیقات وآموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور معتقد است: استان خوزستان در زمینه روند اعتیاد رتبه یک کشور را دارد که لازم است برای توانمند سازی روانی و اجتماعی اقدام مناسبی انجام شود.
قطعا شیوع اعتیاد در بین جوانان و مردم خوزستان به عوامل مختلفی مانند کمبود زمینه های اشتغال، عدم فرهنگ سازی، عدم آشنایی با مضرات مواد مخدر و سایر موارد دیگر باز می گردد که خارج از بحث است اما آنچه اهمیت دارد آنست که اکنون خوزستان در شرایط بحرانی می باشد و هر روزه جوانان، دختران و پسران این استان در معرض خطر هستند.
تمام موارد بیان شده نشانگر آنست که سازمان های مربوطه باید در جهت آگاه سازی اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و زنان گام های مؤثرتری بردارند و قطعا اجرای طرح های پایلوتی مانند اتاق تزریق در خوزستان نه تنها کمکی به بهود شرایط استان نمی کند بلکه شرایط را به مراتب سخت تر خواهد کرد.شناسایی اصنافی که بیشتر در معرض این خطر قرار دارند، راه اندازی کمپ های مجازی، آگاه سازی جوانان و نوجوانان، مشارکت دادن خیران در احداث و مدیریت کمپ های ترک اعتیاد و… تنها بخشی از راه حل های کاهش این بلای خانمان سوز در استان خوزستان است.