دفاع تمام‌قد ربیعی از برنامه اقتصادی دولت

هورنیوز – این روزها از سوی رسانه های مخالف دولت بسیار شنیده می شود که چرا نرخ بیکاری در دولت یازدهم افزایش یافت.

‘علی ربیعی’ روز سه شنبه در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت : با وجود درآمدهای سرشار نفتی در دولت های نهم و دهم، اقتصاد ایران ، رشد اقتصادی منفی را تحمل کرد. مصائب این دوره خود را در یک بازه زمانی سه ساله نشان می دهد.

وی بیان داشت:سال ۸۴ تا ۸۷ منحنی رشد اقتصادی رو به بالا است زیرا دولت نهم هنوز از شرایط خوب اقتصادی که از گذشته به آن به ارث رسیده بود بهره مند بود.
تردیدی نیست،رکود حالت میرا در اقتصاد ایجاد می کند، متاسفانه بخش مهمی از درآمدهای نفتی به واردات بی رویه کالاهای مصرفی تخصیص یافت که این خود موجب تعطیلی واحدهای اقتصادی و افزایش تعداد بیکاران شد.

البته تردیدی نیست، در کنار مسائلی نیز واردات بی رویه ،بخشی از مشکلات بازار کار ایران قوانین سخت و دست و پاگیر است که کاهش این مقررات اندیشه ای نو نیاز دارد.

** با وجود کوچک شدن اقتصاد ، دولت یازدهم توانست ۲ میلیون شغل ایجاد کند
ربیعی یادآور شد:با وجود کوچک شدن اقتصاد ایران،از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید توانستیم ۲میلیون اشتغال در کشور ایجاد کنیم.

نرخ مشارکت اقتصادی در سال های اخیر افزایش یافته است و این در حال است که حدود ۲ میلیون نفر جمعیت فعال به بازار کار کشور وارد شده اند.

از یکسو ایجاد امید در جامعه جویندگان کار را به سوی بازار کار آورده است و از سوی دیگر ما با تاخیری های بازار کار مواجه هستیم به طوری که جوانانی که می دانستند بازار کار کشور نمی تواند پذیرای آنان باشد،تحصیلات دانشگاهی را انتخاب کردند تا به دنبال یافتن شغل نباشند.

این در حالی است که ایران تا سال ۲۰۴۰میلادی با پنجره جمعیتی مواجه است و در صورتی که نتواند ثروتمند شود در آینده با جمعیت فقیر پیر مواجه خواهد شد.

بر اساس برنامه ششم توسعه، نرخ بیکاری باید سالانه ۰,۸درصد کاهش یابد تا در سال پایانی برنامه به ۸.۴ درصد برسد.

هم اکنون مسئولان حوزه کار در دولت تدبیر و امید راهکارهای نوینی را برای توسعه اشتغال در دستور کار دارند، طرح های تکاپو، کاج،کارورزی،معافیت مالیاتی کارفرمایان اگر کارجویی را به کار گیرند، یک هزار روستا یک هزار اشتغال از جمله طرح هایی است که مسئولان حوزه کار در کشور پیگیری می کنند.

**طرح تکاپو (توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار)
این طرح که با مطالعه علمی و با استفاده از تجارب دیگر کشورها با حضور ۴۵کارشناس خارجی در کشور انجام شده هم اکنون در برخی از استان های کشور در حال اجرا است.

تمرکز اشتغال در این طرح بر ایجاد اشتغال در بخش خدمات تولیدی است.

بخش خدمات در ایران بسیار گسترده است اما تردیدی نیست خدماتی که بر مبنای تولید نباشد نمی تواند به افزایش سهم در تولید ناخالص ملی منجر شود.
بخش خدمات در سایه دو بخش کشاورزی و یا صنعتی می تواند شکل بگیرد.

حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات،مواد غذایی،پوشاک،صنایع دستی، صنعت گردشگری،گیاهان دارویی،بسته بندی و دیگر مزیت های استانی از جمله طرح هایی است که در تکاپو پیگیری می شود.

**طرح کارورزی
در این طرح،کارانه ای از سوی دولت برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی از سوی کارفرمایان در نظر گرفته می شود. بخشی از دستمزد را دولت پرداخت می کند و فرد به مدت یکسال می تواند مهارت کارآموزی را فرابگیرد.

به گفته ربیعی، این طرح به شکل پایلوت در برخی از استان های کشور اجرایی شده است و ۷۰درصد افرادی که از سوی کارفرمایی بکارگرفته شده بودند در همان واحد اقتصادی ماندگار شدند.

بودجه ای که دولت برای اجرای این طرح در نظر گرفته است یکهزار میلیارد تومان است و پیش بینی می شود که ۱۵۰هزار نفر در سامانه ای که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است ثبت نام کنند.

کارجویان می توانند از روز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در سامانه

https://eshteghal.mcls.gov.ir ثبت نام کنند.

**طرح کاج(کارانه اشتغال جوانان)
با اجرای طرح کاج (کارانه اشتغال جوانان)به هر جوان ۲۳ تا ۳۲ ساله حداکثر مبلغ ۵۰ میلیون ریال ‘اعتبار کارانه اشتغال’اختصاص می یابد.

در طرح کارورزی به جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی که تمایل دارند برای کسب مهارت های لازم فنی و کارآفرینی و شناساندن توانایی خود به کارفرمایان در دوره های کارورزی وارد شوند، از کمک هزینه آموزشی بهره مند می شوند.

اعتبار معادل یک سوم حداقل دستمزد برای هر نفر خواهد بود. این افراد به علاوه تحت پوشش بیمه حوادث قرار می گیرند. اعتبار کارانه اشتغال با تایید کارفرمایان واجد صلاحیت پرداخت می شود.

**معافیت های بیمه ای کارفرمایان
یکی دیگر از طرح هایی که وزارت کار پیگیری می کند معافیت های بیمه کارفرمایانی است که کارجویان را بکار گیرند.

در این طرح کارفرمایانی که متقاضیان شغل را بکار گیرند از معافیت های بیمه ای برخوردار می شوند.

**اشتغال در یکهزار روستا

این طرح در قالب روستا-تعاون است که ظرفیت های اشتغال در یکهزار روستا پیگیری می شود.

در این طرح مزیت های هر روستا مشخص می شود و همان مزیت مبنای اشتغال در آن روستا خواهد شد. برای توسعه اشتغال روستایی ۱,۵میلیارد دلار منابع در نظر گرفته شده است.

**سامانه کاریابی مجازی
سامانه کاریابی مجازی از دیگر برنامه های اشتغال است که متولی اجرای آن سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.

در این طرح کارجویان پس از تایید صلاحیت حرفه ای و ارائه مدرک به آنها، به کارفرمایان معرفی می شوند.

**کد اشتغال
بر اساس این طرح، بیکاران در سن کار کد اشتغال دریافت می کنند.این طرح سال گذشته به شکل پایلوت در استان لرستان اجرایی شد که در سال جاری به سراسر کشور تعمیم داده می شود.

هم اکنون ۸۰۰ هزار نفر در کاریابی های سراسر کشور ثبت نام کرده اند که با اختصاص کد اشتغال به این افراد مهارت های آنها، شغل مورد انتظار و همچنین منطقه مدنظر متقاضی شغل شناسایی می شود.

**تنوع برنامه های اشتغال در دولت یازدهم
برنامه های اشتغال در دولت یازدهم متنوع است. این در حالی است که سایر بخش های اقتصادی در حوزه های مختلف کار خود را می کند.

اشتغال در بخش صنعت، کشاورزی، حمل و نقل و ساختمان، کماکان در دولت یازدهم ادامه می یابد اما آنچه که مهم است، دولت یازدهم با برنامه بدون پاشیدن پول درصدد رفع بیکاری است.

تردیدی نیست،آسیب هایی که اقتصاد ایران طی سال های ۸۸تا۹۲ بر آن وراد شد از توان اقتصاد ایران که تکیه اصلی اش بر درآمد های نفتی بود،بیشتر بود به طوری که دولت یازدهم ویرانه ای را از دولت دهم تحویل گرفت.

بدرستی اگر دولت یازدهم انضباط مالی را به جدیت پیگیری نمی کرد امروز نمی توانستیم تورم را مهار و از رکود اقتصادی عبور کنیم.

ربیعی معتقد است: سال ۹۶ سال جهش اقتصادی است.

در سایه امنیت،آرامش و تدبیر اقتصاد ایران از تونل های تاریکی که برای آن رقم زده بودند عبور خواهد کرد زیرا چاره ای جز این نیست که عبور کنیم.

https://hoorkhabar.ir/656826کپی شد!
80
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.