فصل برداشت وعده های مسئولان کی می رسد؟

به گزارش هورنیوز استان خوزستان به دلیل وجود ظرفیت های موجود از دیرباز به عنوان یکی از قطب های اصلی کشاورزی در کشور مطرح بوده است. با این وجود به جرأت می توان گفت که شرایط کشاورزان آن به مراتب از سایر نقاط بدتر است.
مشکلات ایجاد شده ناشی از طرح های انتقال آب، شور شدن اراضی کشاورزی، سیل و باران های تند و بد موقع را که کنار بگذاریم، قطعا بخش عمده ای از معضلات به سوء مدیریت ها در سال های گذشته باز می گردد.
این روزها بسیاری از کشاورزان خوزستانی، ناامید از دریافت خسارت سیل گذشته توسط سازمان های بیمه ای و مدیریت بحران کشور، درصدد برداشت محصولات خود هستند اما مسائلی همچون کمبود تجهیزات وماشین آلات برداشت محصول و برخی بخشنامه های دست و پاگیر و نوظهور مشکلات زیادی را سر راه آنها قرار داده است.
یکی از کشاورزان روستایی اطراف شهرستان بهبهان در تماسی با پایگاه خبری هورنیوز گفت: سال گذشته مسئولان سازمان جهادکشاورزی با وعده های بسیار ما را ترغیب به کشت محصول کلزا کردند.
وی با بیان اینکه مدیران تنها در فصل گل دهی این محصول برای گرفتن عکس و ثبت سطح زیر کشت به منطقه ما آمدند، افزود: محصول کلزا بسیار حساس است و باید در مدت کوتاهی پس از رسیدن برداشت شود اما تعداد کمباین های مخصوص این محصول به شدت کم است از همین رو در بسیاری اراضی بخش قابل توجهی از محصول ریخته شد.
این کشاورز همچنین یادآور شد: پس از برداشت محصول آن را برای تحول بردیم اما برای نخستین بار اعلام شد که محصول کلزا باید توسط خود کشاورز پاک شود. سؤال من آنست چطور یک کشاورز باید چندین تن محصول را بدون در اختیار داشتن هیچگونه تجهیزات پاک کند؟ نکته جالب آنجاست که وقتی به جهادکشاورزی استان مراجعه کردیم منکر چنین بخشنامه ای شد.
به تازگی نیز سرپرست تعاون روستایی خوزستان با اشاره به اینکه به علت مسقف نبودن مراکز خرید گندم ، باید کار انتقال گندم از استان به سرعت انجام شود تا مانع افت محصول شویم، گفته است: :در استان خوزستان با توجه به شرایط جغرافیایی و گرمای زودرس ۹۵ درصد گندم تا دهم خرداد ماه یعنی ۳۵روز برداشت و خرید می شود، این در حالی است که در برخی از استانهای کشور خرید گندم تا شهریورماه ادامه می یابد.
وی ادامه داد: یکی از نیازهای تعاون روستایی اختصاص بودجه برای مسقف کردن انبارهای خرید گندم است و از این رو انبارهای اولویت دار مشخص و امیدواریم به زودی مراحل مسقف کردن مراکز خرید گندم اجرایی شود.
چندی پیش نیز مدیرعامل غله و بازرگانی خوزستان گفت: انبارهای ذخیره سازی تعاون روستایی باید باز شوند که متاسفانه برخی از آنها مورد تائید قرار نگرفت و با این وضعیت در خرید محصولات با مشکل مواجه می شویم.
حال سؤالی که در اینجا باید مطرح شود آنست که چرا در استانی همچون خوزستان که یکی از قطب های اصلی تولید محصولات کشاورزی است، زیرساخت های لازم وجود ندارد و چرا مسئولان تنها در زمان برداشت به یاد مشکلات می افتند و سپس بار دیگر آنها را به بایگانی می سپارند؟